KooKoo murskasi Peliittojen pudotuspelihaaveet

Juuso Rajala tehoili kolmen syöttöpisteen verran.
Kuva © Antti Varonen
Kouvolan KooKoo haki Heinolasta voiton maalein 1-5. Voiton myötä KooKoo taistelee vielä runkosarjan voitosta lauantaina. Peliitoille pistekin ottelusta olisi riittänyt pudotuspelihaaveiden elättämiseksi lauantaihin.

Ottelun ennakkoasetelmat oli lyöty selväksi jo keskiviikkona. KooKoon runkosarjan voitto ei ole omissa käsissä. Peliitoilla oli sen sijaan langat omissa käsissään. Piste KooKoolta ja jatkopaikka olisi ratkennut huomisen Keuruun vierailulla.

Ottelun alku kulki jatkopaikkaa jahtaavan kotijoukkueen komennossa. KooKoo jäi lähtötelineisiin Peliittojen mylläköidessä vierasjoukkueen kenttäpäädyssä. Peliitat ei vetojen kanssa pihistellyt, vaan laukauksia sateli joka puolelta kohti KooKoon maalivahti Mikko Rämöä.

− Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli meiltä todella vahva, totesi Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi.

Rämö olikin tänään KooKoon maalilla huikeassa iskussa. Vedot liimaantuivat hanskaan, eikä sylkypaloja jäänyt maalin eteen roikkumaan. Perjantaina nähtiin Rämöä parhaimmillaan. Peliitat teki ensimmäisessä erässä työt, mutta KooKoo ainoan maalin.

Olli Julkunen sutaisi kiekon pelaajaruuhkan takaa ohi peliittavahti Antti Rautiolan, kun ensimmäistä erää oli pelaamatta puolisentoista minuuttia.

KooKoo maalasi toisessa erässä

Toisen erän viidennellä minuutilla KooKoo kasvatti johtoaan Teemu Rinkisen ylivoimamaalilla kahteen maaliin. Toinen takaisku sai jollain tapaa ajatuksen karkaamaan Peliittojen pelistä. KooKoo sen sijaan sai lisää höyryä koneeseen ja sai parhaimmillaan aikaan kauden hurjimman pyörityksen kotijoukkueen päädyssä.

Peli pyöri minuuttitolkulla Peliittojen kenttäpäädyssä. Pitkään jäällä ollut heinolalaisviisikko oli hätää kärsimässä KooKoo-pelaajien päästyä vaihtamaan jatkuvasti uutta ukkoa jäälle vaihtoaition ollessa toisessa erässä hyökkäyspäädyn puolella. Rautiolan unelmapelastukset pitivät Peliitat pelissä mukana.

− Toinen erä oli meiltä puolustustaistelua, Merikivi sanoi.

Peliitat sai pelirytmistä toisen erän edetessä paremmin kiinni ja lopulta yritys tuotti kavennusmaalin. Niklas Westerlund kavensi lukemiksi 1-2 parisen minuuttia ennen toisen erän loppua. Maaliin teki loistavan esityön puolustaja Ville-Veikko Väkeväinen, joka pelasi kiekon maalin takaa Tuukka Rajamäelle, joka jatkoi pelivälineen Westerlundille.

Toiselle erätauolle näytettiin menevän 1-2 lukemissa, mutta niin vain erän viimeisellä sekunnilla onnistui KooKoo vielä ylivoimalla maalinteossa. Tuomaristo vietti puolet erätauostaan tutkimalla kouvolalaisten kolmatta maalia, joka lopulta sai lainvoiman. Samassa maalinselvittelytilanteessa lensi kotijoukkueen kapteeni Ville-Matti Koponen pihalle. Syynä erotuomarin koskemattomuuden loukkaaminen.

− Kyllä joukkue antaa synninpäästön Koposelle, vapahti Merikivi kapteeninsa.

Yleisön tuki ei auttanut Peliittoja

Esa Lehikoisen nimiin kirjattu 1-3-maali ja Koposen ulosajo ja sitä seurannut viiden minuutin jäähy olivat lopun alkua Peliittojen pudotuspelihaaveille. Kolmannessa erässä punanutut kestivät ja taistelivat Koposen viisiminuuttista aina loppumetreille asti, kunnes Joona Karevaaran onnistui laukoa peliväline suoraan Markus Västilän poikittaissyötöstä maaliin.

− Meidän neloskenttä teki hyvää työtä ja sitä kautta nostettiin pelaamista. Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, tuumaili KooKoo-luotsi Petri Mattila.

Jan-Mikael Juutilainen komisteli vielä lukemiksi 1-5 erän puolivälin krouvilla. Peliitat haki toivottomasta tilanteesta huolimatta sitkeästi kavennusmaaleja, mutta Rämö oli maalillaan ohittamaton venyen muutamaan näyttävään torjuntaan.

Hämmentävintä oli kuitenkin kuulla heinolalaisyleisön kannustavan omiaan viimeiseen asti. Lisäksi huomattava osa yleisöstä jäi ottelun jälkeen taputtamaan omilleen selvistä tappiolukemista huolimatta. Tämä oli osoitus heinolalaisen katsomokulttuurin tasonnostosta.

Aikaisempina kausina Heinolassa halli on ehtinyt tyhjentyä vastaavissa tilanteissa hyvissä ajoin ennen ottelun päättymistä ja paikalle ovat jääneet vain mailaa pyytävät pikkupojat sekä törkeyksiä huutelevat huuliveikot.

− Meidän unelma murskaantui tähän. Olen kuitenkin ylpeä tästä joukkueesta. Kiitoksia katsojille, jotka olivat meitä auttamassa kauden vaikeillakin hetkillä. Tämä joukkue ansaitsee voiton kauden viimeisestä pelistä Keuruulla, Merikivi puhui ylpeyttä äänessään.

Joukkueet ovat mukana lauantain runkosarjan päättävällä pelikierroksella. Peliitat matkaa merkityksettömään peliin KeuPan vieraaksi. KooKoo pelaa kotonaan Hokkia vastaan. Panoksena ottelussa on runkosarjan voitto. Voittokaan ei KooKoolle riitä, ellei Jukurit kompastu kotijäällään Kiekko-Vantaata vastaan.