Tulikuuma Roine kyykytti KeuPaa

MESTIS / Raportti
Pelicans-hyökkääjä Miika Roine oli jälleen iskussa tehoin 2+1.
Kuva © Kiia Aha
Mestiksen illan kierrokselle sarjataulukon sijoilta seitsemän ja kymmenen lähteneet Peliitat ja KeuPa iskivät yhteen keskiviikkona Heinolassa. Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen päättyi lopulta ensimmäisen keskinäisen tapaan Peliittojen juhliin 3-2-numeroin.

Sitkeä kotijoukkue paineli maukkaaseen voittoon liekehtivän Miika Roineen kahden maalin turvin. Ratkaiseva osuma syntyi laiturin lavasta kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun tulikuuman trion Kimi Koivisto pisti Rasmus Rinteen maalin takana konttorin pystyyn tavoittaen Roineen lopulta parhaalta tekosektorilta.

− Kolmas erä oli aika kova tasonmittari tuolle joukkueelle. Todella hienosti äijät sen hoitivat, saatiin vähän tunnetta, sydäntä ja sielua siihen mukaan. Tämä oli iso voitto meille, Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi hehkutti.

Illan sankari Roine iski tehot 2+1, Koivisto pisteet 1+2 ketjun kolmannen lenkin Miska Siikosen saalistaessa kaksi syöttöpistettä.

− Tämä oli hyvä, kiekollinen peli meiltä. Meillä oli joitain vaikeitakin aikoja toisessa erässä, mutta pääsääntöisesti oltiin hyvin pelissä mukana, KeuPan legendavalmentaja Ville Nieminen tiivisti, ja jatkoi:

− Vastustaja on erittäin hyvä hyökkäysvoittoinen joukkue. Meille tehtyjen maalien hinta oli vähän liian halpa.

Mestiksessä nyt kymmenennellä sijalla olevan KeuPan osumista vastasivat Eetu Koivistoinen ja Juuso Mörsky. Pasi Kouvalainen kuittasi tililleen Peliittojen Siikosen tapaan kaksi syöttöä.

Ylivoimapelaaminen räpeltämistä - veskarit loistivat

Illan viidestä maalista vain yksi oli ylivoimaosuma, kun Peliittojen Koivisto onnistui venyttämään reppua erikoistilanteesta ottelun puolen välin tienoilla. Muuten kummankin miehistön ylivoimapelaaminen oli tehotonta, toisaalta alivoima oli puolin ja toisin idioottivarmaa kuumien maalivahtien toimiessa viimeisinä lukkoina.

− Ylivoima on valitettavasti jumalan teatteriakin huonompaa, Nieminen murjautti.

Isäntien torjuja Emil Larmi otti etenkin päätöserässä pari käsittämätöntä koppia vieraiden Rasmus Rinteen nollatessa Peliittojen hyökkääjien tuhannen taalan paikkoja toisessa erässä.

Maalivahtien lisäksi alakerran pelaamisessa esiin nousi kotijoukkueen näppärä pakki Christian Silfver jämäköiden otteidensa myötä. Peliittojen kultakuuppa kävi toisinaan Larmin tontin edessä kuumana kuin hellankoukku, jonka myötä KeuPalla ei ollut yhtään ylimääräistä aikaa parhaalla maalintekosektorilla.

− Viime pelistä huima tasonnosto siihen, miten puolustetaan, ja kuinka isolla sydämmellä suojellaan omaa maalia, Peliittojen Merikivi alleviivasi.

Täyden pistepotin ansiosta Peliitat nousi 37 pisteeseen, löytyen sarjataulukosta kuudennelta sijalta. Joukkue pääsee puolustamaan sarjasijoitustaan lauantaina Hermeksen isäntänä. Keuruulaisnippu puolestaan pääsee yrittämään nousua kymppisijalta ylemmäs niin ikään lauantaina, kun se isännöi TUTOa.

» Lähetä palautetta toimitukselle