KeuPa teki sen taas

Jussi Viitanen teki ottelun voittomaalin.
KeuPa on osoittanut viime vuosina olevansa todellinen sitkeyden perikuva. Tällä kertaa takaa-ajo onnistui Heinolassa. Kolmannessa erässä ahdingossa ollut keuruulaisjoukkue nousi voittolaukausten kautta ottelun voittajaksi. Kotijoukkue Peliitat johti ottelua kolmannessa erässä turvallisen tuntuisesti 2-0, mutta joutui lopulta taipumaan 2-3-lukemin.

Kotijoukkue Peliitat näytti saaneen pelinsä raiteilleen viime viikonlopun pohjoisen kiertueen aikana. Punanutut olivat alusta alkaen uneliaita vieraitaan terävämpiä kaikilla osa-alueilla. Ensimmäisessä erässä Peliitoilla olisi ollut saumat rokottaa keuruulaisten koomailuista, mutta puolustaja Christian Silfverin 1-0-maali jäi erän ainoaksi.

KeuPa tuli toiseen erään huomattavasti ryhdikkäämmällä ilmeellä. Kummankin joukkueen puolustuspeli oli oman maalin edustalla uomissaan. Vauhti kasvoi ottelun edetessä, kuten myös pienet virheet samaa tahtia. Peliä mentiinkin ajoittain vauhdilla päästä päähän. Puolustus oli kuitenkin molemmin puolin hereillä vilkkaimman ruuhkan aikana.

Maalivahdit pelasivat varmoin ottein kummassakin päässä. Peliittojen maalilla ollut Pelicansin lainamies Joona Voutilainen ja KeuPan Lukko-laina Roope Urpolahti selvisivät kuitenkin töistään ilman ihmevenymisiä.

Peliitat onnistui iskemään toisen maalinsa kipeään paikkaan, sillä Eetu-Ville Arkiomaan 2-0-maali syntyi vajaat puoli minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Tuukka Rajamäen kanssa 2-1-hyökkäykseen päässyt Arkiomaa pääsi namuttelemaan kiekon sisään Rajamäen oivasta tarjoilusta.

KeuPa nukkui pitkään, muttei myöhästynyt

Peliittojen kahden maalin johto näytti riittävän niukkamaalisen ottelun voittoon. Edes Henri Keskilohkon 2-1-kavennus ajassa 48.50 ei herättänyt suurempaa pelkoa heinolalaiskatsomossa. Keskilohko rikkoi Voutilaisen yli viisi erää jatkuneen nollapeliputken poikki yllättämällä tämän kilpikäden puolelta.

Vajaata minuuttia myöhemmin pelin käsikirjoitus muuttui kuitenkin täysin. Lasse Salonkari onnistui yllättäen tuomaan KeuPan jo kotijoukkueen rinnalle. KeuPa sai onnistumisesta lisää virtaa ja keuruulaiset pystyivät laittamaan isännät vielä ahtaalle. Voutilainen joutuikin Peliittojen maalilla venymään pariin otteeseen parhaimpaansa säästääkseen joukkueensa enemmittä takaiskuitta.

Varsinainen peliaika päättyi 2-2 tasalukemiin. Jatkoaika tarjosi tilanteita kumpaankin päähän, mutta ilman onnistumisia. Voittolaukaukset ratkesivat jo toisen laukojaparin aikana. Vierasjoukkueen Jussi Viitanen ei ensimmäisenä ampujana kainostellut, vaan täräytti kiekon komeasti yläkulmaan. Kotijoukkueen Henri Fomin ei ollut ottelussa aivan parhaimmillaan. Fominin rankkariyrityskin jäi varsin vaisunlaiseksi.

Toisessa parissa nähtiin yksi Mestis-syksyn komeimmista suorituksista, kun Joose Antonen kynäili kiekon näyttävästi ohi Voutilaisen. Kotijoukkueen Juuso Perttilän yritys sen sijaan kolisutteli vain päätypleksejä.

Peliitat kerjäsi verta nenästään

Kotijoukkueen valmentaja Marko Tuomainen oli ottelun jälkeen erittäin pettynyt omiensa otteisiin.

− 40 minuuttia kerjättiin verta nenästä. Tänään kaaduttiin muutamien pelaajien sooloiluihin. Tulos on todella iso pettymys. Aletaan nyt keskittymään seuraavaan viikonloppuun.

KeuPan sarjasijoitus putosi pykälällä, vaikka joukkue ottelunsa voitti. KeuPa on samoissa pisteissä edellä olevien LeKin ja Espoo Unitedin kanssa kahdeksassa pisteessä, mutta huonommalla maalierolla KeuPan sijoitus on nyt yhdeksäs. Seuraavan ottelunsa joukkue pelaa heti lauantaina kotijäällä Keuruulla Jokipoikia vastaan.

Peliitat puolestaan nousi pisteen arvoisella tappiolla pois viimeiseltä sijalta jättäen tasapisteissä olevan Hokin huonommalla maalierolla jumboksi. Pisteitä heinolalaisilla on kasassa neljä. Keskiviikkona Peliittoja odottaa kova haaste, kun joukkue matkaa Iisalmeen nälkäisen nousijajoukkue IPK:n kotiluolaan.