Uskomattomat salamamaalit, lukuisia isoja jäähyjä ja upea tasoitus - Ketterä voittoon trillerissä

MESTIS / Raportti
Santeri Vuoti iski pikkumustan Peliittojen häkkiin ilmasta Jesse Juntheikin lätyn päätteeksi.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Hetken aikaa näytti siltä, ettei Peliittojen provosoinnit mene millään Ketterän kultakuuppa Jesse Juntheikin ihon alle perjantaina. Vaikka Heinolassa lopulta 1+1-pisteet iskenyt hyökkääjä suihkuun kolmannessa erässä lensikin, haki vieraat maukkaan voiton jatkoajan jälkeen numeroin 3−2.

Mikään ei horjuttanut Ketterän matkaa voittoon.

− Hyvät kaksi pistettä saatiin tänään aika luokattomalla esityksellä paikka paikoin. Tosi haastava päivä ja ilta meille, Ketterä-luotsi Matias Lehtonen mietti.

Imatralaisten umpisurkean peliin tulon jälkeen etenkin Juntheikki oli jatkuvasti isäntien silmätikkuna. Kultakypärä kesti Ville Niemisen ja kumppanien provosoinnin pitkään, kunnes hän lensi suihkuun päätöserän puolivälin paikkeilla saatuaan 2+10+20-minuuttia. Viimeinen niitti oli mailan paiskaaminen jäähyaition seinään.

Ketterän kakkosketjun keskellä viilettäneen hyökkääjän panos kuvasti koko iltaa mainiosti - jos oli hänellä niin huippuhetkensä kuin vaikeutensa, niin samaa voi sanoa joukkueistakin.

Ennen suihkuun lentoa Juntheikki teki vieraille 2−1-kavennuksen ja alusti uskomattoman nätin 2−2-maalin lätyllään, jonka Santeri Vuoti suti ilmasta sisään aivan Sami Sunin naaman edestä.

Isäntien päävalmentaja Santeri Heiskanen olikin tyytyväinen pelin alkuun, kun Peliitat paineli 2−0-johtoon ennen vieraiden osumia.

− Olen tyytyväinen ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin, sen jälkeen lähdettiin painelemaan pintakaasulla.

Peliitat takoi avauserässä kaksi maalia ainoastaan 17 sekunnin sisään Tatu Vihavaisen ja Niko Kivelän toimesta, mutta toisen kaksikymppisen aikana vieras otti ohjat käsiin. Juntheikin ja Vuotin osumien välillä oli aikaa noin kahdeksan minuuttia.

− En tiedä, missä oltiin kun peli alkoi, mutta ei paikalla oltu. Ei mitään pois Peliitoilta, me ei oltu läsnä millään tasolla. Selvittiin kahdella luodilla ensimmäisessä erässä, vaikka olisi voinut muutama enemmänkin tulla, Lehtonen sadatteli.

− Toiseen erään pystyttiin nostamaan tasoa. Jokaisen pitää katsoa peiliin valmennusjohtoa myöten, Lehtonen mietti illan antia isommassa kuvassa.

Kun vierasjoukkue paransi, jäi Peliitat lopulta nuolemaan näppejä ottelussa, jossa isot jäähyt saivat Juntheikin lisäksi isänniltä Vihavainen (10min) ja Ketterän Jarno Lippojokea päähän taklannut Samuel Salonen (2+10) sekä vierailta Vuoti (2+10).

Ottelun ratkaisu oli se, ettei Ketterä horjunut mistään: Eli äärimmäisen heikosta alusta, huonosta päivästä tai edes Juntheikin ja Vuodin ulosajoista. Peliitat koki lopulta karun tappion.

− Luulotauti iski päälle, mitään Ketterältä pois. Kiekonmenetys toisen perään ja paskaa kiekollista pelaamista. Passiivista puolustamista keskialueella. Voi voi poikia, niin paska toinen erä kun olla ja saattaa, Heiskanen manasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle