Peliitat kaatui saappaat jalassa

Joona Partanen liimasi tänään riittävästi kiekkoja
Kuva © Kiia Aha kiia.aha@jatkoaika.com
K-Vantaa saapui Heinolaan kovassa vireessä. Vantaalaiset näyttivät kaapin paikan Peliitoille ensimmäisessä erässä jäätävällä viimeistelyllään, mutta Peliitat korjasi asenteensa toiseen erään ja tuli tasoihin. Voitto kirjattiin kuitenkin lopulta Kiekko-Vantaalle. Tuomarilinja nousi jälleen Versowood Areenan makkarajonon tärkeimmäksi puheenaiheeksi.

Vierailijat saivat otteluun salama-alun. Hyvin kiekon alueelle tuonut ex-peliitta Moses Mustonen syötti maalin takaa siniviivan tuntumaan Jere Sneckille, joka nykäisi tiukalla ranteella vantaalaiset johtoon. Puolitoista minuuttia tästä olivat numerot jo 0-2 Victor Westermarckin maalatessa.

Peliittavalmentaja Lauri Merikiven ottama aikalisä ei tuonut helpotusta ja Peliitat jatkoi hermostunutta pelaamistaan. Ville-Veikko Väkeväisen ja Joona Monton jäähyjen jälkeen taululla komeilivat jo vieraiden 0-3-lukemat. Kotijoukkue sai pelin juonesta kiinni, kun Christian Silfver laukoi hieman onnekkaasti Peliittojen ensimmäisen maalin kovan maskin takaa. Hyvin pelannut Joona Partanen oli tilanteessa mukana, mutta kiekko valui vastustamattomasti maalin perukoille.

Peliitat sai tästä lisää virtaa. Iloa tosin kesti vain muutamia minuutteja, sillä Kiekko-Vantaa siirtyi jo 1-4-johtoon Jarmo Jokilan osumalla.

− Taidettin yllättää Peliitat kovalla alulla ja päästiin kuin varkain 0-3-johtoon. Sitten tuli ne pari virhettä, paniikki ja kaveri pääsi rinnalle, kommentoi K-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi.

Kiri ei kantanut kauas

Peliitat sai aloittaa toisen erän ylivoimalla. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta heti sen jälkeen Peliitat kavensi Niklas Westerlundin maalilla tilanteeksi 2-4. Peliitat tuli muutenkin erään aivan toisella asenteella ja K-Vantaa sortui jäähyilemään. Peliitat rankaisi jäähyistä ja pian tilanne oli 3-4 Miika Heikkilän tuulettaessa illan ensimmäistään. K-Vantaa sai tämän jälkeen hieman kyseenalaisen ylivoiman ja oli todella lähellä kasvattaa johtoaan, kuitenkin ilman tulosta.

Erää jatkettiin Peliittojen hienoisessa hallinassa, kunnes tuomarikaksikko arpoi jälleen kyseenalaisen jäähyn kotijoukkueelle. Tämä kääntyi kuin kääntyikin Peliittojen hyväksi Michal Kristofin hassuttaessa Partasen kirkonkylän grillikioskin taakse 4-4-osumallaan.

− Oltiin hieman unessa ensimmäinen erä. Toisessa hieno nousu, jonka jälkeen ottelu olisi voinut kääntyä myös meille. Tämä on joukkueelle koko kauden kestävä pitkä prosessi. Näin tällä kertaa, Peliittojen valmentaja Merikivi tiivisti.

Kolmas erä alkoi Peliittojen hienoisessa hallinnassa. Tuomarilinja jatkui samana ja Peliittojen viidennen huitomisjäähyn aikana Henri Tamminen siirsi vantaalaiset 4-5-johtoon. Erän puolivälissä Peliitat lisäsi vauhtia ja K-Vantaa joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Peliitat pyöritti hyvin, mutta tolppaa lähemmäs ei tällä kertaa päästy. Näin pisteet lähtivät Vantaalle numeroin 4-5.

Kiekko-Vantaa kohtaa seuraavassa pelissään Jukurit jo huomenna lauantaina. Peliitat puolestaan jatkaa taivaltaan ensi keskiviikkona sarjakärki JYP-Akatemian vieraana.