Peliitat ilmoittautui mukaan pudotuspelitaistoon

Antti Rautiola on torjumassa joukkuettaan kohti pudotuspelejä.
Kuva © Kiia Aha
Taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta kävi kiivaana Heinolan perjantai-illassa Peliittojen ja Kiekko-Vantaan välillä. Vaikka K-Vantaa hallitsikin kenttätapahtumia suurimman osan pelistä, Peliitat korjasi pistepotin lukemin 4-2 (2-1, 1-0, 1-1).

Ottelu alkoi Peliitoille epätyypilliseen tapaan, sillä heinolalaiset johtivat ottelua jo 2-0 kuuden pelatun minuutin jälkeen. Peliittojen molemmat maalit olivat kuin kopioita toisistaan, kun Tuukka Rajamäki ja Michal Kristof laukoivat kiekon tulisesti Noora Rädyn räpyläpuolelle.

Kahden maalin johdosta huolimatta Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi ei ollut täysin tyytyväinen omiensa pelaamiseen 2-0-johdossa.

− Oli vähän erilainen alku kuin mihin on totuttu, eli huomattiin yhtäkkiä, että me ollaan 2-0 johdossa. Siinä alettiin olettamaan, että "kyllä tämä tästä hoituu." Ei se nyt ihan niinkään mene.

Vantaalaiset pääsivät peliin mukaan ensimmäisen erän ylitettyä puolivälinsä. Janne Juutinen herätteli omiaan kahakoimalla Christian Silfverin kanssa. 2-1-kavennusmaalin vantaalaiset iskivät somasti vastahyökkäyksestä, kun ex-Peliitta Moses Mustonen jätti Valtteri Heikkilälle toiseen aaltoon, joka tälläsi vieraiden kavennuksen.

Mainittavan arvoista ensimmäisen erän pelissä oli molempien joukkueiden maalivahtipelaaminen. Antti Rautiola seisoi peliittamaalilla kirjaimellisesti päällään, kun taas vastapuolen naiskollega Noora Räty oli hieman haparoiva. Molemmat kotijoukkueen maaleista olisivat olleet kiinniotettavissa.

Vantaalaiset tuskailivat maalipaikoilla

K-Vantaa tuli toiseen erään hurjalla sykkeellä. Vieraat loivat tukuittain mainioita maalintekopaikkoja, mutta mikään ei tuntunut onnistuvan. Vieraiden pääkäskijä Jami Kauppi oli tiedostanut ongelman jo kauan aikaa.

− Kun minä katson tätä vihkoa, niin tämä on jo kahdeksas peli meille, kun me tehdään vain yksi tai kaksi maalia. Voin sanoa, että tämä alkaa jo naurattaa!

− Paikkoja me kuitenkin luodaan, se on se positiivinen asia, mutta kun niistä ei tehdä maaleja, niin siinä alkaa olla jo komedian aineksia. Maaleja pitäisi ruveta syntymään muiltakin kuin lainamiehiltä, jos mielitään kahdeksan parhaan joukkoon.

Peliitat näyttikin vierailleen maalintekotaitojaan heti ensimmäisestä kunnon mylläkästään Rädyn kenttäpäädyssä. Roni Rukajärvi teki Felix Westermarckille tilaa b-pisteen kaarelle, josta hyökkääjä laukoi kiekon vastustamattomasti maaliin. Toinen syöttöpiste maaliin kirjattiin Lappeenrannasta lainalla olleelle Ville Vainikaiselle.

Kolmas erä vain kosmetiikkaa

Kolmanteen erään vantaalaisten maalille luisteli Jani Kautto, mutta edes Jokerit-vahti ei onnistunut torjumaan heinolalaisten hurjaa rynnistystä. Ylivoiman jälkeisellä pyörityksellä kiekko pelattiin maalille, josta peliväline otti osumaa Westermarckiin, jolle tilastoitiin illan toinen täysosuma.

Muutoin viimeinen erä oli etenkin Peliitoilta tarkkaa pelaamista. Johtoasemaa varmisteltiin roiskimalla kiekkoa pois omalta alueelta paineen alla, ja hyökkäyksiin lähdettiin vain, jos kentällä oli tilaa.

Merikivi kiittelikin omiaan kolmannen erän fiksusta pelistä.

− Kolmas erä oli meille selvä parannus. Saatiin helpottava maali siihen alkuun ja sitten jaksettiin puolustaa loppuun asti. Rautiola pelasi maalilla hyvän pelin!

Peliitat kuroi eron pudotuspeliviivaan viiteen pisteeseen ja nousi samalla tasapisteisiin Kiekko-Vantaan kanssa. Molemmat joukkueet jatkavat pelejään heti huomenna, kun heinolalaiset matkaavat kuolemanotteluun Keuruulle. K-Vantaa isännöi samalla kellonlyömällä JYP-Akatemiaa kotonaan.