Peliitat hurjassa voittoputkessa ansaitulle tauolle - "Energiat aika lopussa"

Joona Voutilaisen syyskausi Mestis-jäillä sai mainion päätöksen.
Kuva © Oona Sarajärvi
Kahden alivoimamaalin, 20 jäähyminuutin ja poikkeuksellisen pitkän voittolaukauskisan sävyttämä värikäs kiekkopeli Peliittojen ja K-Vantaan välillä kääntyi jo seitsemän voittoa putkeen ottaneen heinolalaislauman eduksi numeroin 3-2. Vantaalaisten kolmen ottelun mittainen voittoputki puolestaan tuli näiltä osin tiensä päähän.

Intensiivinen koitos meni oikeutetusti jatkoille, sillä kumpikin puolusti loistavasti. Joukkueiden veräjänvartijoiden, isäntien Joona Voutilaisen ja vieraiden Aaro Peltosen, vireet kruunasivat puolustusjuhlan.

Ottelu sai ratkaisunsa pitkän kaavan kautta, sillä voittomaalikisa meni poikki vasta kahdeksannessa parissa kotijoukkueen Roope Elimäen osuttua.

− Aloitettiin peli sukkasillaan, ei tuolla liikkumisella ja kamppailupelaamisella tule jääkiekkopeliä. Erätauolla keskusteltiin, ja päivän positiivinen anti oli se, miten pystyttiin reagoimaan ensimmäiseen erään ja nousemaan. Kaksi erää oli ihan eri näköistä, voi puhua jo viisikkopelistä, vieraiden pääkäskijä Simo Mälkiä kävi taistoa läpi.

− Tultiin hyvin peliin sisään, saatiin meidän mylly pyörimään heti. Siinä olisi ollut saumat tehdä enemmänkin maaleja. Kuten Simo sanoi, Vantaa tuli loistavasti toiseen erään, Peliittojen Marko Tuomainen puolestaan valotti.

Heinolan ilta 473-päiselle yleisölle oli kaikkinensa viihdyttävä. Etenkin sen toinen erä oli vailla vertaansa, kun kumpikin joukkue osui alivoimalla. Peliittojen Henri Ruotsalainen ohjasi pikkumustan häkkiin ohi Peltosen, Kiekko-Vantaan Atte Mäkinen puolestaan nosti kumilätkän alivoimalla isäntien maaliin ylähyllylle Voutilaisen selän taakse.

Näiden lisäksi toisessa erässä nähtiin erittäin aggressiivista peliä ja muutamia torikokouksia sekä kovia taklauksia.

− Vähän oli rikkonainen erä meille, ottettiin jäähyjä eikä saatu rytmiä hakuseen. Siinä jäätiin, täytyy Vantaalle nostaa hattua: Selkeästi paras vierasjoukkue, mikä täällä on tänä vuonna ollut. Laadukas esitys, ja aika laadukas Mestis-peli luistelun ja kamppailun kautta, Tuomainen pohti.

Puolustuspäät loistivat

Vieraat ensimmäisellä kaksikymppisellä maaleitta jättänyt heinolalaislauma on pelannut nyt jo viiden peräkkäisen ottelun ensimmäisessä erässä nollat. Vahva oli joukkueen alku puolustamisen suhteen myös perjantaina sen jatkuessa tasaisen varmana läpi illan.

Puolustajia ponnisti esiin oman roolinsa lisäksi myös tehoissa, sillä alivoimamaalien lisäksi Heinolassa reppua varsinaisella peliajalla venytti Peliittojen pakki Ilari Metsola, vantaalaisten toisen viimeisteli kultakuuppa Toni Leinonen. Trillerimäisen ottelun voittolaukauskisan kahdeksannessa parissa onnistunut Roope Elimäki puolestaan saatteli heinolalaiset ansaitulle syyslomalle upeassa voittoputkessa.

− Olisi voinyt käydä kummin vain. Jatkoajalla kummallakin oli läpiajoja, ja rankkareitakin ammuttiin aika pitkään. Otetaan posit matkaan huomenna, jolloin olisi tarkoitus aloittaa siitä, mihin tänään lopetettiin, Mälkiä päätti viitaten lauantaiseen Jokipojat-otteluun.

− Täytyy olla todella, todella tyytyväinen pisteisiin, vaikea peli. Loistavaan saumaan tulee tauko, jokainen äijä on jättänyt kaikki kentälle. Mentiin äärirajoille ennen tätä peliä kolmella hyökkäysvitjalla, joukkueensa jo neljänneksi nostanut Tuomainen päätti.