K-Vantaa nousi selvään vierasvoittoon

Pekka Kangasalustan K-Vantaa vietti voitokasta iltaa Heinolassa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Peliittojen ja K-Vantaan välinen perjantai-illan kohtaaminen ei jättänyt ketään kylmäksi. Nahistelujen ja maalien täyttämä ottelu kääntyi vantaalaisten selvään 3-6-vierasvoittoon.

Tunteikas ilta Heinolassa ratkesi K-Vantaan kiekolliseen paremmuuteen, mutta Peliitoilla oli omat saumansa ottaa peli haltuun jo aikaisessa vaiheessa. Peliitat pääsi pelaamaan ylivoimaa kolmesti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään odotetusti, sillä hätäily ja sählääminen siniviivalla antoi K-Vantaan alivoimapelaajille vaarallisia paikkoja iskeä.

Peliittojen vaikeudet ylivoimalla lisäsivät vantaalaisten intoa. Hyökkääjät karvasivat aggressiivisesti, mikä sai Peliittojen puolustuksen sekoilemaan. Pitkä painostus johti lopulta Jere Karjalaisen 0-1-maaliin, jonka syöttivät Aleksi Mustonen ja Saku Salmela.

Maalin jälkeen Peliittojen pelissä oli nähtävissä turhautuneisuutta, jonka seurauksena oli alivoima ja Artem Iossafovin toisen erän alussa tekemä 0-2-maali Esa Lindellin ja Otso Rantakarin syötöistä. Peliitat kuittasi kuitenkin nopeasti, kun Henri Manninen kiskaisi ranteella kavennusmaalin Jere Karjalaisen istuessa K-Vantaan jäähyä.

Peliittojen kavennuksen jälkeen tunteet kuumenivat, eikä mennyt kauaa, kun tanssipareja alkoi löytyä. Risto Mattilan ja Matti Lambergin nahistelun jälkeen Esa Lindell ja Roope Westerman ottivat toisistaan mittaa jään pinnassa. Tasavajaalla pelattaessa Aleksi Rekonen kasvatti K-Vantaan johdon taas kahteen maaliin.

Vain hetken kuluttua Peliittojen ensimmäisenkin maalin tehnyt Henri Manninen antoi taas ranteen laulaa ja nosti joukkueensa jälleen maalin päähän. Noin kymmenen minuuttia tästä, koko pelin ajan vahvasti esiintynyt Moses Mustonen huudatti Heinolan kiekkoyleisöä tasoitusmaalilla. Ylivoimalla tehdyn maalin syöttivät Veli-Matti Koponen ja Christian Silfver.

Peliitat ei juhlinut tasoitustaan kauaa, kun K-Vantaa iski kahteen minuuttiin kaksi maalia ja peli oli silmänräpäyksessä 3-5. Maaleista vastasivat Saku Salmela ja Otso Rantakari. Aikalisäkään ei herättänyt Peliittoja taistelemaan tosissaan ja Oskari Manninen löi tyhjiin lopullisen ratkaisun. Ottelu päättyi K-Vantaan vierasvoittoon numeroin 3-6.

Joukkueet kohtaavat toisensa keskiviikkona 28.8. Vantaalla.