Jäähyt rikkoivat Heinolan kiekkoiltaa

K-Vantaan Artem Iossafov oli jälleen kultakypäränsä veroinen.
Heinolan lauantai-illassa nähtiin varsin jännittävä kamppailu. Jäähyjen täyttämään kiekkonäytökseen saatiin ratkaisu vasta jatkoajalla.

Kuten Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen sanoi lehdistötilaisuudessa, Heinolassa käydyssä ottelussa oli edellytykset hyvään jääkiekkopeliin. K-Vantaa aloitti vahvasti luoden painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta vantaalaisten pyöritys päättyi kuitenkin puolustaja Otso Rantakarin lähtiessä jäähylle. Kuten koko illan, Peliittojen ylivoima toimi mallikkaasti. Moses Mustonen sai kunnian avata maalinteon ajassa 3.36, kun Ville-Matti Koposen ja Joni Kainulaisen syötöt tavoittivat maalin edessä seisseen Mustosen.

Peliitat alkoi avausmaalin myötä hallitsemaan kiekkoa selvästi vierasjoukkuetta enemmän. K-Vantaa joutui taas rikkomaan ja Kalle Moisio sai katsella jäähyaition puolelta, kun Joni Isomäki siirsi Peliitat jo 2-0 johtoon. Kapteeni Jani Keinänen ja Niko Tuhkanen pelasivat Isomäelle niin herkullisen paikan maalin edustalle, ettei 28-vuotias kurikkalainen voinut olla osumatta.

Erän loppupuolella Roope Westerman antoi jäähyllään K-Vantaalle vielä mahdollisuuden kaventaa, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta tauolle lähdettiin isäntien 2-0-johdossa.

Toinen erä täynnä jäähyjä

Toista erää varjostanut jäähyily alkoi heti erän alussa. Ville-Matti Koponen istui boksin puolella, kun vierasjoukkue onnistui ylivoimalla kaventamaan pelin. Ex-Peliitta Marko Rairama siirsi kiekon reppuun Otso Rantakarin ja Kalle Moision syötöistä. Peliitat ei oppinut tästä, vaan Risto Mattila hölmöili itsensä kampituksesta jäähyaition penkille. K-Vantaa otti tästäkin tarjouksesta hyödyn irti. Markus Hännikäisen laukaus kimposi päädystä maalin edustalle ja kultakypärä Artem Iossafov lakaisi kiekon häkkiin.

Tasoitusmaalin jälkeen pelin hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. Vantaalaiset saivat lisää intoa, kun Joni Kainulainen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Ottavana osapuolena tilanteessa oli Marko Rairama, joka siirtyi hetkeksi pukukopin puolelle paikattavaksi. Vaikka Joni Kainulaisenneliminuuttinen jäähy antoi vieraille kahden miehen ylivoiman, ei johtomaalia vielä nähty.

Ratkaisu jatkoajan kautta

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa. Joonas Alanne aloitti jäähyilyn ja vieraiden korealaisvahvistukset Sanghoon Shin ja Kim Wonjun seurasivat rovaniemeläisen esimerkkiä. Jälkimmäisen jäähyn aikana Peliitat sai vaarallisen pyörityksen aikaiseksi, eikä jäänyt ilman tulosta. Aiemmin syöttöpisteen saalistanut Niko Tuhkanen pyssytti kiekon maaliin ja siirsi kotijoukkueen 3-2-johtoon.

Juhlat eivät kauaa kestäneet, sillä kolme minuttia tästä Marko Rairama vapautti syötöllään Aleksi Mustosen nousemaan maalille. Kun suoraa tietä maalin eteen ei löytynyt, Mustonen taiteili kiekon vanhanaikaisella ohi Janne Juvosen. Peli oli jälleen tasanumeroissa.

Maalin jälkeen pelin tempo tasaantui ja jäähyily väheni. Varsinainen peliaika ei ratkaisua antanut, joten edessä oli jatkoaika.

Ratkaisua ei kuitenkaan tarvinnut hakea kauaa. Minuuttiakaan ei ehtinyt kulua, kun Aleksi Rekonen käytti Niko Tuhkasen kiekonmenetyksen hyväkseen ja laukoi kiekon maaliin. Näin kaksi pistettä matkasivat Vantaalle, yksi jäi Heinolaan.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa keskiviikkona 9.10. kun Peliitat matkustaa Jokipoikien vieraaksi ja K-Vantaa isännöi TUTOa.