Tuskaisen pitkä putki napsahti poikki Heinolassa

Peliitoilla oli aihetta tuulettaa viiden ottelun tappioputken katkettua komeasti.
Kuva © Kiia Aha
Peliitoilla piti olla edessään lähes mahdoton tehtävä, sillä joukkue ajelehti viiden ottelun tappioputkessa ja vastaan asettui sarjan kärkipään joukkueisiin lukeutuva JYP-Akatemia. Heinolalaiset löi tylysti jyväskyläläisille luun kurkkuun 3−1-kotivoittoon päättyneessä ottelussa.

Ottelu rysähti vauhdilla käyntiin. Heti erän alussa vieraiden Joonas Sammalmaa koukki Anton Ollikaisen kumoon, joka ajautui kovalla voimalla kohti maalia. Sammalmaalle tuomittiin viiden minuutin rangaistus ja Ollikainen kyykki pukukoppien suojaan parsittavaksi.

Peliitat otti pelissä kuskin aseman viiden minuutin ylivoimallaan. Ylivoima pyöri pitkiä jaksoja JYPin puolustusalueella ja ahnaat hämäläiset laukoivat solkenaan kohti vieraiden maalilla seissyttä Dennis Saikkosta. Saikkonen piti vieraat mukana pelissä kylmän viileillä torjunnoillaan. Jotain ensimmäisen erän peliittapainostuksesta kertoo Saikkosen torjunnat, joita oli peräti 14 kappaletta.

− Tänään mielestäni ansaittiin voitto. Oltiin kaksi erää tuon verran ahneempia ja liikuttiin vähän paremmin kuin JYP. Kolmas erä jaksettiin sitten puolustaa se, mikä meidän reisistä löytyi, ilakoi Peliittojen pääkäskijä Lauri Merikivi.

Peliitat rykäisi kunnon kaulan

Toiseen erään Jukka Ahvenjärvi luistelutti jäälle astetta energisemmän hurrikaaniryhmän. Akatemia sai pikkuhiljaa rakenneltua pitempiä painostusjaksoja Peliittojen kenttäpäätyyn, ja Antti Rautiola sai pitkästä aikaa koppailla kiekkoja ilman vaikeuksia.

Jyväskyläläisten kenties koko ottelun paras maalintekopaikka siunaantui Taavi Tialalle. Tiala polki itsensä tyylipuhtaaseen läpiajoon, mutta kilautti napakan laukauksen ylärimaan.

Peliitat avasi maalihanat pian. Ensimmäisessä erässä kovia kokenut Anton Ollikainen ja Tuukka Rajamäki pääsivät kahdella-yhtä-vastaan-hyökkäykseen, josta Ollikainen pääsi niittaamaan ensimmäisen maalinsa miesten sarjoissa.

Kahteen seuraavaan maaliin Peliitat ei tarvinnut kuin 17 sekuntia. Ensin Christian Silfver laukoi viivalta helpohkon maalin ohi Saikkosen, ja heti seuraavassa vaihdossa kiekko pomppi Kimi Koivistolle maalin eteen, josta hyökkääjällä oli helppo työ lapioida peliväline maaliin.

Peliitat saa hyvin pitkälti kiittää maalivahtiaan siitä, että toiselle erätauolle lähdettiin 3−0-kotijohdossa. Rautiolalta irtosi muutama maailmanluokan torjunta, ja muutenkin torjuntatyöskentely oli pitkästä aikaa todella varman oloista. Torjuntoja maalivahdeilla oli kummallakin miltein tusinan verran enemmän, mitä tulospalvelu ilmoitti.

Akatemia ei saanut kirivaihdetta päälle

Kolmannessa erässä molemmilla painoi jaloissa viikon aiemmat koitokset. Peliitat tyytyikin puolustamaan ja iski vasta, kun siihen tuli mahdollisuus. Akatemia sen sijaan yritti loppuun asti vimmatusti, mutta heinolalaiset pakottivat pelin kulmiin ja laitojen läheisyyteen.

Akatemia sai ennen kolmannen erän puoliväliä kavennettua pelin 3-1 Sami Nikun heppoisella viivalaukauksella ylivoimalla. Niku oli maalin lisäksi Akatemian näkyvin pelaaja, sillä nuorukainen tahkosi huimat 30 minuuttia jäällä.

Peliitat sai kiekon neljännen kerran maaliin ottelun ehtoopuolella juhlaotteluaan pelanneen Ville-Veikko Väkeväisen toimesta. 200. Mestis-ottelunsa pelannut Väkeväinen tuuletti armotta maaliaan, joka ensin hyväksyttiin, mutta hetken päästä tuomarit päättivät hylätä maalin korkean mailan takia.

Tuomarilinja oli kautta ottelun sekavaa, eikä kaksikko Janne Haapalahti-Kristian Vikman löytänyt selkeää linjaa viheltää. Osa vihellyksistä ja luonnollisesti hylätty maali saivat kotiyleisön raivohulluuden partaalle.

− Mielenkiintoinen ottelu, monen näköistä sattumaa siellä oli, kaatumisia ja kaiken näköistä. Kunnioitetaan tulosta, Peliitat oli tuon verran parempia, Ahvenjärvi tyytyi kommentoimaan.

Peliitat jatkaa sarjaansa seuraavaksi keskiviikkona 29.10 Savonlinnassa pässilauman vieraana. JYP-Akatemian viikko polkaistaan käyntiin vasta perjantaina 31.10 kotiottelulla KeuPaa vastaan.