Peliitat taisteli upeasti - pisteet lähtivät silti Jyväskylään

MESTIS / Raportti
Markus Nenonen sai tuulettaa maalia kahdesti. JYP-hyökkääjä merkkautti lisäksi syöttöpisteen.
Kuva © Kiia Aha
Vajaamiehisenä kotikaukaloon hypännyt Peliitat taisteli suurella sydämellä liigapelaajilla höystettyä JYP-Akatemiaa vastaan. Täysi pistepotti matkasi kuitenkin Akatemian mukana Jyväskylään.

Peliittojen lähtökohdat otteluun eivät olleet järin hehkeät, sillä Pelicans nappasi tehokaksikko Kimi Koivisto-Miika Roineen riveihinsä paikkaamaan loukkaantumisia. Osa peliittamiehistöstä oli lisäksi nuorten maajoukkueen matkassa tai sairastuvalla, joten Peliitat lähti otteluun kolmella hyökkäysketjulla. 

Ennakko-odotukset näyttivät käyvän toteen jo pelin alkuminuuteilla, kun Markus Nenonen heilutti verkkoa kahdesti. Avauserän puolivälin lähestyessä Joni Kentala kasvatti vieraiden johdon kolmeen maaliin. Peliittojen maalia vartioinut Antti Rautiola ei selvinnyt erästä täysin puhtain paperein, mutta maalin johtaneista laukauksista kaksi olivat aivan loistavia.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Peliitat ja Rautiola ryhdistäytyivät, eikä Akatemia onnistunut enää maalinteossa. Peliitat sai hetkittäin pitkiäkin pyörityksiä Akatemian päätyyn, mutta hyökkäykset päättyivät lähinnä kulmapaineihin. Suoraviivaisuus puuttui Peliittojen otteista ensimmäisessä erässä. Kotijoukkueen loistava asenne ja työmoraali antoivat kuitenkin odottaa parempaakin. 

Peliitat löi kirivaihteen silmään

Toiseen erään saapui erittäin nälkäinen peliittajoukkue. Noin kolmen minuutin jälkeen taistelu tuotti tulosta, kun Aatu Viljanen ohjasi Ville-Veikko Eerolan laukauksen maaliin. Vain 12 sekunnin kuluttua kiekko löytyi jälleen maalista, kun Mestis-debyyttiään pelannut Niko Kivelä sohi irtokiekon sisään.

Peliitat sai kavennusmaaleista kaivattua energiaa, jonka myötä toinen erä oli lähes kokonaan Peliittojen hallintaa. Muutamat helpot virheet erän lopulla voi huoletta laittaa väsymyksen piikkiin, sillä kuormitus oli valtavaa etenkin hyökkääjillä. Peliitat haki tasoitusta hurjalla vimmalla, mutta kiekot eivät pomppineet Dennis Saikkosen selän taakse. 

Peliittojen 11 synkkää sekuntia

Kolmanteen erään lähdettiin jännittävistä asetelmista. Peliitat haki tasoitusmaalia, mikä avasi ajoittain väylää JYP-Akatemian hyökkääjille. Viiden minuutin pelin jälkeen Akatemia toivotti Peliitoille hyvää yötä, kun Joona Erving ja Samuel Salonen onnistuivat maalinteossa vain 11 sekunnin sisällä.

Peliitat lannistui maaleista hetkeksi, mutta pian Aatu Viljanen toi lohtua kotijoukkueelle viimeistelemällä illan toisen maalinsa Mestis-debytantti Kivelän syötöstä. Kahden maalin takaa-ajoasema oli väsyneelle peliittajoukkueelle liikaa, eikä maaleja enää nähty kovasta yrityksestä huolimatta. Mikko Salmio naulasi pelin tyhjään maaliin. 

Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi kiitteli jälleen joukkuettaan hienosta taistelusta ja totesi vastustajan tällä kertaa paremmaksi. 

− Tulos ei tietenkään ole meille hyvä, kun menee kuusi maalia omiin. Nyt täytyykin ajatella tätä vähän isommassa kuvassa. Ei ollut helppo päivä meille, tässä on tapahtunut aika paljon viimeisen 24 tunnin aikana. Siitä huolimatta tuo joukkue painaa todella isolla sydämellä ja sielulla. Kovin moni ei uskonut, että tullaan vielä peliin mukaan sen avauserän jälkeen, mutta niin vain äijät sen teki. Täytyy nostaa hattua joukkueelle, Merikivi hehkutti. 

− Tänään se taistelu ei riittänyt, JYP-Akatemia oli tuon verran parempi. Katseet kohti perjantaita.

Peliitat pelaa perjantaina Savonlinnassa SaPKoa vastaan, jonka jälkeen joukkue siirtyy joulutauolle. JYP-Akatemia jää myöskin perjantaina joulutauolle, mutta edessä on vielä vieraspeli Rovaniemellä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle