JYP-Akatemia nöyryytti Peliittoja NHL-pelaajatarkkailijoiden edessä

JYP-Akatemian Julius Nättinen oli yksi NHL-pelaajatarkkailijoiden tarkkailun kohteista.
Mestiksessä paikasta kahdeksan joukkoon vääntävä Peliitat sekä puolivälierien kotietupaikasta pelaava JYP-Akatemia iskivät yhteen viidettä kertaa tällä kaudella. Kolme edellistä ottelua oli päättynyt 3-1-lukemiin voittojen ollessa jyväskyläläisten hyväksi niin ikään 3-1.

Peliitat ja JYP-Akatemia tarjosivat katsojille todellista jääkiekkoviihdettä Heinolassa. Kamppailun ratkaisuksi muodostui maalirikas toinen erä, jonka aikana vierasjoukkue paineli johtoon pitäen asemansa loppuun asti. Yleisön lisäksi katsomossa erikoista peliä todistivat Winnipeg Jetsin, Los Angeles Kingsin ja Tampa Bay Lightningin pelaajatarkkailijat.

Maalivahtien ilta alkoi väkevästi

Ottelun avauserässä vierasjoukkue loi muutaman selkeän tekopaikan isäntiä enemmän, vaikka JYP-Akatemia sortuikin jäähyilyyn. Ensimmäisessä erässä maalivahdit Antti Rautiola ja Dennis Saikkonen olivat kentän näkyvimpiä hahmoja.

Lopulta isännät veivät pelillisesti tasaisen avauserän nimiinsä 1-0-numeroin. Peliittojen Kimi Koivisto avasi maalihanat juuri ennen taukoa, kun kiekko kimposi päädystä suoraan ykkösketjun laiturille loistavalle tekopaikalle.

− Ensimmäinen erä ei ollut meidän suunnittelema, sanotaan näin. Pelinopeus ei ollut riittävä ja vastustaja oli hyvä ensimmäisessä erässä. Sitten kun päästiin rytmiin, oltiin kiinni pelissä, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi päätössummerin soitua.

Toisessa erässä viihdettä koko rahan edestä

Kopista Peliitat tuli erittäin energisesti, mutta ensimmäisen kerran maalinteossa onnistui JYP-Akatemia. Joukkueen ykkösparin puolustaja Olli Aitola muutti vanhanaikaisella lukemat välittömästi 1-1:een oudon erän alussa.

Jos koitoksen alussa veskarit olivat iskussa, niin kuumassa kakkoserässä verkot heiluivat tiuhaan. Ensiksi Aatu Viljanen vei isännät 2-1-johtoon ylivoimalla, kun mies hiipi paraatipaikalle ja ampui limpun JYP-Akatemia -reppuun Saikkosen längistä.

Kovasti taistellut isäntäjoukkue ei kuitenkaan saanut kauaa johtoasemasta nauttia, sillä hetken päästä Joel Sund tasoitti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Waltteri Lehtosen annettua maaliin loistavan syötön. Saman tien vierasjoukkue rymisteli jo johtoon, kun Arttu Likola teki onnekkaan 2-3-osuman heinolalaisten oman pelaajan kautta.

Maalit veivät päähuomion kummallisessa erässä, sillä kesken JYP-Akatemian otteen Peliitat nousi tasoihin. Koivisto osui toistamiseen Christian Silfverin tehtyä maaliin upean pohjustuksen.

Jyväskyläläiskapteeni Topi Nättinen vei joukkueensa lopulta toiselle tauolle 3-4-johdossa lauottuaan pikkumustan helposti ohi Rautiolan. Erän lopussa nähtiin erikoinen jäähy, kun Miika Franssila vippasi kiekon katkon aikana linjurille. Limppu osui tuomaria päähän, jonka takia Peliitta-pakki sai käytösrangaistuksen.

Maalitalkoot jatkuivat - Rautiola kaukana tasostaan

JYP-Akatemia kaatoi Peliittojen niskaan jääkylmää vettä myös päätöserässä. Vierasjoukkue paineli kahden maalin karkumatkalle Jaakko Jokisen lauottua kiekon jälleen helpohkosti reppuun. Isäntien maalinsuulla hapuillut Rautiola oli keskiviikkona kaukana tasostaan.

Railakas toinen erä sekä viimeistään Jokisen rysä sai hurrikaanipaidat valtaisaan liitoon. Puolustuspeliään hieman tiivistäneen JYP-Akatemian Nättinen iski kuudennen osuman Joose Antosen upeasta poikittaissyötöstä ja heti perään Henri Kanninen latoi taululle lukemat jo 3-7:ään.

Näiden täysosumien jälkeen maalikarkeloissa osuttiin vielä kolmesti, kun Roni Rukajärven ylivoimamaali toi Peliittojen haavoihin balsamia. Vierasjoukkue vastasi kuitenkin huutoon, sillä Samuel Salonen upotti limpun taas helposti häkkiin. Surkeasti puolustanut isäntäjoukkue antatui yhdeksännenkin kerran Taavi Tialan käytettyä avoimet ovet hyödykseen.

− Panokset ovat kovat meillä olleet jo pidemmän aikaan. Joukkue menee tunteella ylä- tai alamäkeä, tänään se tunne vähän karkasi lapasesta. Parempi joukkue voitti, mutta unelma elää edelleen, Peliittojen pääkäskijä Lauri Merikivi totesi.

Erikoisista 4-9-tappiolukemista huolimatta Peliitat jatkaa taistelua viimeisestä pudotuspelipaikasta, JYP-Akatemia sen sijaan pelaa edelleen runkosarjan kolmannesta sijasta. Seuraavan kerran pisteitä on jaossa perjantaina, kun heinolalaiset isännöivät Hokkia jyväskyläläisten vääntäessä Kouvolassa.