Energinen Peliitat kellisti JYP-Akatemian kotonaan

Veini Vehviläinen esitti jälleen hyviä otteita kolmesta takaiskusta huolimatta.
Mestiksessä keskiviikon kierroksen jälkeen viidenneksi noussut Peliitat nappasi kotonaan kolme pistettä, kun se löi vieraaksi saapuneen JYP-Akatemian joukkueiden kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Lukuisten kovien taklausten värittämä, viihdyttävä koitos päättyi isäntien juhliin numeroin 3-2.

Värikäs ottelu oli numerollisesti tasainen aina päätössummeriin asti, ja loppua kohden Peliitat joutuikin hienoisesti puolustuskannalle. Vauhdikkaasti aloittaneen kotijoukkueen tiivis alakerta piti kuitenkin maalivahtinsa Emil Larmin johdolla tolppiakin kilistelleet vieraat kurissa loppuun saakka.

− Akatemia pääsi paremmin peliin mukaan, ja loppu meni johtoaseman suojeluksi. Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, millä ilmeellä joukkue pelasi, kotijoukkueen pääkäskijä Lauri Merikivi summasi taiston tauottua.

Voimasuhteet muuttuvat

Kotijoukkue tuli siis illan koitokseen erittäin hyvällä ilmeellä saaden palkinnon jo puolen minuutin kohdalla. Keskiviikkona hanakasti taklannut ja 1+1-pisteet nakuttanut Taavi Vartiainen ujutti kiekko polviltaan ohi Veini Vehviläisen läpiajonsa päätteeksi.

− Haastena meillä on se, että ryhmä vaihtuu. Mutta jos pelaajat tulevat tähän tyyliin joukkueeseen, kun (JanneRitamäki ja Vartiainen, niin tervetuloa, Peliittojen päävalmentaja alleviivasi.

Väkevästi esiintyneen Vartiaisen täysosuman myötä vauhtiin päästyään Peliitat rynni ensierän lopulla hetkellisesti jo kahden maalin karkumatkalle Jukka Sompin osumalla. Vieraiden ykkösketjun sentteri Atte Antinaho kuitenkin kavensi numerot 2-1:een ennen ensimmäistä taukoa.

− Saatiin äärimmäisen hyvä ensimmäinen erä - juuri semmoinen mitä me lähdettiin hakemaan, Merikivi tiivisti osaltaan pelin ratkaisuksi muodostuneen ensimmäisen kaksikymppisen annin.

Toisen erän alussa kotijoukkue pinkoi toistamiseen kahden maalin karkumatkalle Tuukka Rajamäen maalattua ylivoimalla näyttävän kuvion päätteeksi. JYP-Akatemian Mikko Virtanen onnistui iskemään vieraiden ja koko ottelun viimeiseksi jääneen maalin läpiajonsa päätteeksi.

− Tämä oli erittäin laadukas jääkiekko-ottelu, pelaaminen oli tiivistä molempiin suuntiin. Tästä on hyvä jatkaa, vaikka tappio harmittaa, JYP-Akatemian pääkäskijä Jukka Ahvenjärvi jutteli, ja jatkoi:

− Pelissä oli paljon hyviä asioita, koitetaan ottaa ne matkaan, jyväskyläläisvalmentaja huomautti.

Tärkeän voiton napannut heinolalaisjoukkue jatkaa kauttaan kotikaukalossa lauantaina. Sarjataulukossa viidenneksi kivunnut Peliitat hakee tuolloin revanssia Hokista, jolle se taipui viime viikonloppuna Kajaanissa. Myös JYP-Akatemialla on edessään tärkeä mittelö, kun viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä ja pykälän jyväskyläläisten edessä oleva Jukurit isännöi hurrikaanipaitoja.