Jukurien vahva toinen erä kaatoi Peliitat

Kaksi maalia iskeneellä Nestori Lähteellä riitti aihetta hymyyn.
Mestiksen jumboksi jähmettynyt Peliitat oli keskiviikkona hikisen urakan edessä, kun se sai vieraakseen sarjakakkosen Jukurit Mikkelistä. Aiemmin tällä kaudella joukkueet olivat kohdanneet viidesti voittojen ollessa sarvipäiden hyväksi 4-1.

Potkun verran parempi vierasnippu väänsi vahvan ja tehokkaan toisen erän ansiosta kolme pistettä 1-3-luvuin. Mikkeliläisten asema sarjataulukon kakkospaikalla on varsin turvallinen.

Tappion myötä Peliittojen tilanne sarjan hännillä on puolestaan entistä tukalampi, kun viimeisenä jatkoon menevä KeuPa juhli samaan aikaan kotikaukalossaan täyttä pistepottia. Kahdeksas sija on nyt kahdeksan pisteen päässä ja kaiken lisäksi sarjanousija on pelannut yhden mittelön heinolalaisia vähemmän.

Kummatkin palasivat lomalta varovaisesti

Pisteitä tarvitseva Peliitat aloitti keskiviikkoillan ottelun varovaisesti. Joukkue jätti turhat oman pään kohellukset pois pelaten jopa idioottivarmaa jääkiekkoa. Myös keltapaitaiset vierailijat olivat avauserässä liikkeellä varovaisella jalalla.

Ensimmäinen kaksikymppinen muistutti asemasotaa, eikä sen aikana koettu mitään suurta kiekkojuhlaa. Myöskään todellisia maalipaikkoja ei nähty, toki sekä isäntien kassari Antti Rautiola että mikkeliläisten Tadeas Galanský olivat varmoja.

Avauserän ikävin hetki koettiin Jukurien Samuli Piipposen istuessa jäähyllä. Tiistaina Pelicans-paidassa luutineen pakki Christian Silfverin lämäri lähti kuin tykin suusta suoraan päin Iivo Hokkasta. Mies ei kuitenkaan onneksi näyttänyt loukkaavan itseään.

Peliitat sillassa koko toisen erän

Erätauolla Jukurit punoi ilmeisesti jotain juonia hyökkäyspeliinsä, sillä toisen periodin aikana se juotti isännille todellista myrkkyä iskemällä limpun kolmesti maaliin.

Vierasjoukkue teki illan avausosuman ylivoimahyökkäyksestä, kun Ville-Veikko Väkeväinen jäi Rautiolan kanssa yksin kolmea jukuria vastaan. Jaakko Turtiaisella oli helppo työ toimittaa kiekko rysään kovia kokeneen Hokkasen poikittaissyötöstä.

Muutama minuutti tämän jälkeen Peliittojen koko viisikko oli aivan ulapalla ja Nestori Lähde pääsi vapaasti surffaamaan tekopaikalle. Jukurien nelosketjun laituri iski joukkueelleen toisen maalin lisäksi myös jo ratkaisevan tuntuisen kolmannen osuman.

Vaikka toisessa erässä esimerkiksi maalivahdit olivatkin tasaisen työllistettyjä, oli periodi kolmen maalin karkumatkalle painelleen vierasjoukkueen hallintaa.

Kotijoukkue jaksoi taistella - kiri jäi vaisuksi

Pelicansin liigajoukkueessakin tällä kaudella osunut Miika Heikkilä sytytti isäntäjoukkueen pienen toiveen ylivoimaosumallaan noin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Päätöserässä Peliitat saikin hieman otetta hyökkäyspelistä onnistumatta kuitenkaan kirissä.

Voittoaan ehkä jo hieman varmistellut vierasnippu rytmitti peliä kolmannessa erässä hyvin, eikä loppuhetkillä sinnikäästi yrittänyt isäntäjoukkue saanut tosissaan horjutettua rutiinitasoltaan parempaa Jukurit-laumaa. Pisteet lähtivät lopulta melko tasaisten vaiheiden jälkeen Savoon siis lukemin 1-3.

Heinolalaisen sarjajumbon urakka jatkuu perjantaina jälleen kotijäällä, kun Kiekko-Vantaa saapuu vieraaksi häntäpään taistoon. Jukurit puolestaan pelaa samaan aikaan JYP-Akatemian vieraana kärkiottelussa.