Jukureille pistepotti tunteikkaasta ottelusta

Jukurien torjuja Juhana Aho piti Peliitat kurissa lauantaina.
Kuva © Kiia Aha
Mestiksessä heräämisen merkkejä osoittanut Jukurit otti viikonlopun toisen voittonsa lauantaina, kun seitsemänneksi noussut mikkeläisjoukkue kellisti Heinolassa Peliitat lukemin 4-1. Tappio oli Peliitoille alkukauden neljän voiton jälkeen jo viides peräkkäinen.

Yllättävän kuumaksi äityneessä pelissä ratkaisuksi muodostui vierasjoukkueen piirun verran parempi viimeistely maalin edessä. Kummallakin oli etsikkoaikansa esimerkiksi päätöerässä kahden miehen ylivoimillaan, mutta erikoistilannepelaaminen vaikutti olevan puolin ja toisin tukkoista yhteensä kolmesta ylivoimamaalista huolimatta.

− Tyytyväinen olen sitoutumiseen, puolustamiseen ja taisteluun. Puolustimme hyvin, meillä oli paljon blokattuja laukauksia, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen jutteli taiston tauottua.

Kuten Jukurien käskijä totesi, oli vieraiden sekä myös kotijoukkueen alakerran pelaaminen hyvällä tasolla, sillä kumpikin esitti uhrautuvaa ja fiksua pelaamista puolustuspäässä.

Jukurit teki tarvittavat - Peliitat löi päätään Ahoon

Illan vierasjoukkue oli läpi illan isäntiään asteen terävämpi hyökkäyspelissä, vaikka myös Peliitat onnistui luomaan kelvollisia maalipaikkoja. Jukureille voittoon riittäneet täysosumat iskivät 1+1-pisteet nakuttaneet Teemu Turunen ja Teemu Henritius sekä maalin mieheen tehneet Joonas Kalliola ja Jaakko Turtiainen.

Henritiuksen iskemä osuma oli isäntien näkökulmasta erityisen raskas sen synnyttyä viimeisessä erässä juuri, kun kotijoukkueen Roni Rukajärvi ja Eetu Sopanen olivat kärsineet kahden minuutin jäähynsä.

Hyvin taistelleen kotijoukkueen illan ainoan puolestaan ampui Ville-Veikko Eerola, jonka löperö laukaus yllätti Jukureita pystyssä pitäneen Juhana Ahon.

− Ei me annettu montaa paikkaa täysilukuisina vastustajalle. Lopussa toki tuli muutama, mutta ne Juhana otti pois, Pennanen muistutti.

Peliitoilla oli saumat lisäosumiinkin, kun esimerkiksi Kimi Koivisto ampui päätöserässä ylivoimalla kiekon lähes avopaikasta ohitse. Kahden miehen ylivoimalla isäntien paikat sen sijaan kuivuivat kasaan kerta toisen jälkeen Ahon hanskakäden toimivuuden vuoksi.

− Meillä on kova viikko takana. Olen kyllä tyytyväinen ja ylpeä siitä, miten joukkue tuli tuohon päätöserään. Saimme energiaa ja ilmettä siihen lisää, keskiviikkona Turussa ja perjantaina Kokkolassa pelanneen heinolalaisjoukkueen pääkäskijä Lauri Merikivi summasi.

− Ei oltu tänään riittävän tehokkaita ja that's it.

Nöyrän puolustamisen sekä neljän maalinsa ansiosta Jukurit nappasi siis viikonloppunsa toisen voiton, nyt numeroin 4-1. Pennasen mukaan Jukurien ilme on selkeästi parempi aiempaan verrattuna.

− Nyt alkaa näyttää siltä, miltä voittavan joukkueen pitää näyttää.

Sähköä ilmassa

Kenttätapahtumia tuijottamalla varsin tasaista ottelua leimasi sen tunteikkuus ja sähköisyys läpi illan. Isäntien Sopanen ja vieraiden Kalliola olivat muutamaan kertaan toistensa riveleissä kiinni. Kaiken kaikkiaan kamppailu pysyi kuitenkin siistinä päätöserän summeriin saakka.

− Tämä oli tunteikas, vauhdikas ja kova ottelu, Jukurien helpottuneen oloinen pääkäskijä summasi.

− No joo, Pendon (Pennanen) kanssa olen samaa mieltä siitä, että tämä oli tunteikas ja hyvä kiekkopeli, Peliittojen Merikivi komppasi.

Kummallakin joukkueella on nyt peleistä vajaan viikon mittainen tauko. Peliitat punnitsee sarjanousija RoKin ensi perjantaina Rovaniemellä, Jukurit puolestaan isännöi samaan aikaan toista nousijaa, Jokipoikia.