Arousvan jatkoaikamaali huipensi Jokipoikien vimmatun kirin

Jokipojat pääsi tuulettamaan voittoa Heinolassa. (Arkistokuva)
Kuva © Emil Hansson Emil.Hansson@jatkoaika.com
Jokipoikien Santeri Arousva nousi joukkueensa sankariksi, kun joensuulaisnippu haki Heinolasta kaksi pistettä vauhdikkaiden ja erittäin tasaisten vaiheiden jälkeen numeroin 1-2. Peliitoilla oli voiton avaimet käsissään aina viimeisille minuuteille saakka.

Katkerasti karanneesta voitosta huolimatta heinolalaisten päävalmentaja Lauri Merikivi jakoi kehuja joukkueensa pelaajille varsin ansaitusti.

− Minun mielestä hyvätasoinen, vauhdikas lätkämatsi. Pelattiin hyvä peli, pitää jakaa kiitosta meidän äijille, kuinka sitoutuneesti ja kovalla moraalilla ne hommia täällä paiskii, Merikivi suitsutti.

Kovan kolauksen pudotuspelipaikkojen suhteen kokenut heinolalaisjoukkue sekä kolmantena viilettävän sarjanousijan maalivahdit Emil Larmi ja Mikael Edelmann nousivat keskiviikon kamppailussa kirkkaimpaan valokeilaan Arousvan lisäksi. Kummatkin veskarit tarjosivat torjunnoillaan joukkueilleen saumat voittoon.

Peliitat tuli kaukaloon kovalla vauhdilla ollen ohjaksissa kahden ensimmäisen periodin ajan. Kolmas erä ja jatkoaika meni puolestaan joensuulaisten heiluttaessa tahtipuikkoa.

− Tiukka taistelu, tiedettiin mikä on Peliittojen tilanne. Tiedettiin, että varmasti tulee motivoitunut ja kovaa pelaava joukkue, Jokipoikien pääkäskijä Ari Aaltonen jutteli.

− Taisteltiin ensimmäinen erä, toinen erä oli oltiin vähän purjeessa ja ansaitusti Peliitat meni siinä 1-0-johtoon. Puhuttiin toisen ja kolmannen erän välissä, että pitää olla kärsivällinen ja pelata omaa peliä, sitten se palkittiin. Päästin tasoihin ja jatkoaikaa vietiin ihan selkeästi, joensuulaiskäskijä avasi pelin käännekohtia.

Peliitat siirtyi numerollisesti kuskin paikalle toisen erän aivan viimeisillä sekunneilla, kun päätöserässä taklaustilanteessa itseään loukanneen Eetu Sopasen maanuoliainen painui reppuun ohi Edelmannin. Jokipoikien vimmattu paine tuotti tulosta reilut minuutti ennen kolmannen erän päätössummeria Janne Väyrysen nostettua vieraat tasoihin. Jatkoajalla pelin paketoi siis lopulta Arousva, joka summasi Heinolassa tehot 1+1.

− Tiukka vääntö. Peliitat pelasi hyvää jääkiekkoa, minä olen tyytyväinen kahteen pisteeseen, kotijoukkuetta kehunut Aaltonen huomautti.

− Hyvä esitys meiltä, mutta ei riittänyt tänään. Totta kai tappio harmittaa todella paljon, mutta tämä nieleskellään ja huomenna palataan taas arkeen, Peliittojen Merikivi puolestaan päätti.

Taipuminen jatkoajalla johtoasemasta oli heinolalaisille erityisen raskasta, sillä samaan aikaan pudotuspelipaikkoja silmällä pitäen sen pahin kilpakumppani KeuPa nappasi täyden pistepotin. Heinolalaislaumalla on matkaa kahdeksanteen sijaan seitsemän pistettä, Jokipojat puolestaan jatkaa sarjataulukon kolmospaikalla.