Arkiomaa jälleen iisalmelaisten peikkona

Joukkueen kapteeni Ville-Matti Koponen oli jälleen yksi joukkueen parhaimpia pelaajia.
Keskiviikkona Heinolassa kisailtiin erittäin isoista pisteistä, kun pudotuspelipaikkaa kovasti jahtaava Peliitat sai vastaansa karsintaviivan alapuolelle valahtaneen IPK:n. Sekavan ottelun melskeessä nähtiin mitä eriskummallisempia maaleja, mutta lopulta Peliitat oli parempi maalein 4-3.

Illan otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, kun vierasjoukkue IPK vaihtoi ottelun alla päävalmentajaa. Parin kauden ajan Iisalmessa viihtynyt Jukka Niiranen sai tehdä tilaa heinolalaisillekin tutulle Janne Sinkkoselle. Hetken aikaa näyttikin, että Sinkkosen paluu Heinolaan olisi parhain mahdollinen ja kolme pistettä matkaisi Iisalmeen. Käteen jäi kuitenkin vain yksi sarjapiste.

Kotijoukkue hallitsi − vierasjoukkue juhli

Avauserä alkoi kotijoukkueen osalta erittäin vahvasti, eivätkä vierailijat saaneet ensimmäiseen kahteen minuuttiin laukaustakaan aikaan Peliittojen maalia kohti. Sen sijaan vierailijoiden maalilla torjunut Tuomas Tolonen oli työllistettynä heti pelin alusta alkaen.

Avauserässä maalia lähempänä oli ensin kotijoukkue, kun puolustaja Christian Silfverille avautui loistava paikka siirtää kotijoukkue maalin karkumatkalle. Laukaus kuitenkin viuhui selkeästi ohi IPK:n maalin, josta avautuikin lähes heti iisalmelaisille ottelun ensimmäinen vastahyökkäys.

Ensimmäinen kunnollinen iisalmelaistilanne nähtiin noin kolmen minuutin kohdalla, kun Aatu Hämäläinen pääsi nousemaan kiekon kanssa laidasta kohti Peliittojen aluetta. Voimakas lyöntilaukaus osui suoraan maalivahti Joona Voutilaista päähän, josta se tippui ikävästi puolustaja Silfverin jalan kautta maaliin.

Maalin jälkeen hallinta pysyi silti kotijoukkueella, ja Peliitoille tarjottiinkin lähes takaiskun jälkeen ylivoimalla tasoitusmaalia. Ylivoima oli kuitenkin tässä vaiheessa vielä tehotonta, eikä laukauksia saatu missään vaiheessa maalivahti Toloselle asti.

Erässä nähtiin vielä kaksi osumaa, joista ensimmäinen oli jälleen todellinen onnenkantamoinen. Asialla jälleen IPK:n kultakypärää kantava Hämäläinen, jonka laukaus muutti suuntaa Peliittojen puolustajasta ja lipui maaliin Voutilaisen jalkojen välistä.

Kotijoukkue pääsi erän lopulla peliin mukaan, kun Silfverin tarkka lyöntilaukaus löysi tiensä Tolosen selän taakse.

− Lähdettiin tähän otteluun puolustuksen kautta ja pyrittiin saamaan laukaisumääriä sekä maalintekopaikkoja kavereilta pienemmäksi. Siinä onnistuttiin varsinkin avauserässä ja olikohan meillä lähes puolentusinaa blokattua laukausta avauserään, kommentoi IPK:n päävalmentaja Sinkkonen.

IPK:n puolustuslinja ei murru

Toiseen erään nähtiin selkeästi luisteluaan lisännyt vierasjoukkue. Peliitat oli lähes koko erän yhden luistimenpotkun verran perässä iisalmelaisia.

Peliitat onnistui kuitenkin laittamaan pelin tasoihin, kun tasan viikko sitten Iisalmessa käydyssä ottelussa tervaa IPK:lle juottanut Eetu-Ville Arkiomaa pääsi iskemään kiekon ohi Tolosen.

Ottelun puolivälin ylitettyä nähtiin jälleen yksi eriskummallinen maali, kun IPK:n Saku Kinnunen lähetti viivasta todella löysähkön rannelaukauksen kohti Voutilaista. Laukaus muutti jälleen suuntaa maalin edessä, eikä Voutilaisella ollut tälläkään kertaa mahdollisuuksia pitää maaliaan puhtaana.

Janne Sinkkosen paluu Heinolaan oli lähes täydellinen.
Kuva © Erno Laisi

Peliittojen takaa-ajo onnistuu jälleen

Kolmanteen erään lähdettäessä kotijoukkue teki radikaalin muutoksen, kun Voutilainen sai siirtyä maaliltaan ja maalinsuulle luisteli viimeksi marraskuussa heinolalaisten maalilla torjunut Lassi Yrjölä.

− Voutilainen sai avausmaalissa kiekon päähänsä, jonka jälkeen valitteli, että vintti on hieman pimeenä. Onneksi tajusi itse kahden erän jälkeen sanoa, ettei pysty jatkamaan, kommentoi Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen.

Peliitat haki vimmatusti koko kolmannen erän tasoitusmaalia, eikä halunnut lähteä loppuviikon vieraskiertueelle tappio niskassaan. Kova painostus palkittiin noin reilu viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Juuso Perttilä ohjasi Ilari Metsolan syötön ohi Tolosen.

Alkuun näytti siltä, että myös seuraava maali nähtäisiin Peliittojen toimesta varsinaisen peliajan puitteissa. Mutta liiallinen yrittäminen meinasi kostautua viimeisellä minuutilla, kun IPK sai kaksi todella vaarallista maalintekopaikkaa. Lopulta ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, sillä Yrjölän omintakeiset torjunnat pitivät Peliitat voitossa kiinni.

Jatkoajalla pelattiinkin sitten vain yhtä päätyä, kun Toloselle merkattiin kaksi ja Yrjölälle nolla torjuntaa.

Ratkaisu nähtiin, kun IPK:n Niko Putkonen rikkoi Peliittojen Silfveriä jäähyn arvoisesti. Pitkän pyörityksen jälkeen voittomaalin pääsi iskemään Arkiomaa, joka jälleen kerran onnistui kaatamaan iisalmelaisten voitonhaaveet.

Peliitat nousi voiton myötä takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle, kun taas IPK joutuu edelleen tyytymään sarjan jumbopaikan pitämiseen.

Kotijoukkueen viikko jatkuu perjantaina, kun se matkustaa Rovaniemelle RoKin vieraaksi. IPK sen sijaan saa yhden hengähdyspäivän enemmän, kun se isännöi lauantaina Lempäälän Kisaa.