Peliitat sai ravisteltua jalkansa

MESTIS / Raportti
Anssi Pesonen pelasi upean ottelun puolustuksen avustuksella.
Kuva © Kiia Aha kiia.aha@jatkoaika.com
Peliitat ja Hokki väänsivät tasaisesti tärkeistä sarjapisteista Heinolassa. Peliitat puski päätään Teemu Seppäseen kaksi ja puoli erää, kunnes Miika Heikkilä löysi muurista kaksi kiekon mentävää reikää. Peliitat voitti lopulta ansaitusti 2−1 (0−0, 0−1, 2−0).

Peliitoilla ja Hokilla oli molemmilla omat hetkensä ottelussa, joiden aikana peli olisi voinut kääntyä suuntaan jos toiseenkin. Niin Anssi Pesonen Peliittojen maalilla kuin Teemu Seppänen vierasjoukkueen maalilla pitivät kuitenkin joukkueensa pystyssä, kun ne sitä eniten tarvitsivat.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila ei ollut tälläkään kertaa tyytyväinen omiensa pelaamiseen vieraskaukalossa.

− Meidän peli on ollut tervassa uimista, varsinkin vieraskaukalossa. Kieltämättä hieman on vastenmielisen oloista tuo työnteko meille. Pitäisi ymmärtää se, kuinka paljon tässä pitäisi itsestään joka päivä antaa, jotta se meidän peli tulisi sieltä esiin ja toimisi. Sitä voi tässä vaiheessa kutsua ihan tyhmyydeksi, aika monta peliä jo tällä kaudella pelattu ja samoihin asioihin törmätty jo monta kertaa.

− Pitää ostaa huomiseksi koppiin iso peili ja sieltä sitten ruveta etsimään sitä parempaa tekemistä, Mattila jatkoi.

Ensimmäinen erä olikin Hokilta tervassa rämpimistä. Joukkue ei erän aikana montaa maalipaikkaa onnistunut rakentamaan, ja ne vähäisetkin paikat siunaantuivat Peliittojen huolimattomasta hyökkäyspään pelaamisesta.

Peliitoilla oli vielä avauserässä kova syke päällä ja joukkue löi painetta alvariinsa kajaanilaisten pakkikalustolle. Kotijoukkue oli kotiyleisön murheeksi vain tehoton omilla maalipaikoillaan, josta kunnian voi antaa perusvarmaa peliä pelanneelle Teemu Seppäselle.

Erän parhaan maalipaikan hukkasi kotijoukkueen Moses Mustonen, joka polkaisi erän viime sekunneilla läpiajoon, mutta Seppänen sulki längit kreivin aikaan.

Virtala iski Hokin johtoon

Peliitat jatkoi toisessa erässä vahvaa hyökkäyssuunnan pelaamistaan ja hallitsi vielä erän ensimmäisiä minuutteja. Hokki kuitenkin ryhdistäytyi ennen erän puolta väliä ja hallitsi kenttätapahtumia sen jälkeen mielin määrin. Vieraiden varma maalipaikka tuhrittiin kuitenkin huolellisesti ohi tyhjän maalin, ja ironista kyllä, laukaus osui Hokin Timo Hiltusta naamaan, minkä seurauksensa hyökkääjä joutui lähtemään pukukopin puolelle parsittavaksi.

Heti perään Hokki kuitenkin onnistui maalinteossa, kun kajaanilaisten sisäisen pistepörssin ehdoton kärkinimi Teemu Virtala sivalsi pelivälineen jäännuolijaisena verkon perukoille. Syötöt Hokin ainoaan maaliin antoivat Jarkko Heikkinen ja Anthony Guttig.

Petri Mattila ei ollut kuitenkaan tyytyväinen omiensa tekemiseen, mutta oli luottavainen siihen, että asiat vielä korjaantuvat.

− Tuohon yksilötekemiseen meillä pitäisi olla omat lääkkeemme. Ne asiat on nostettava esille ja pistettävä yksilö siitä tilille, että onko ollut työpäivänä paikalla, vai onko se ollut odottelemassa jotain kevään mahdollisia pudotuspelejä tai jotain muuta. Jotenkin elävästi muistan viime kevään, kun aika nopeasti pudottiin puolivälierissä ulos.

− En haluaisi että joukkue menee samaan miinaan tänä keväänä, varsinkin kun joukkueessa on monta samaa pelaajaa vielä viime kaudelta. Kovien kysymysten edessä ollaan, mutta on niistä aikasemminkin noustu ja niin noustaan tälläkin kertaa.

Heikkilä jälleen Peliittojen sankari

Kotijoukkue tasoitti ottelun ja meni vielä ohi ansaitusti kolmannessa erässä. Miika Heikkilä tasoitti pelin ylivoimalla, kun kulmasta lähtenyt syöttö maalin eteen otti osuman Hokki-puolustajasta ja lirui maaliviivan yli.

Sama mies ratkaisi ottelun vain muutamaa minuuttia ennen loppua. Heikkilä pääsi lähes nokikkain Seppäsen kanssa ja takoi oman irtokiekkonsa tahdonvoimalla maaliin. Esityön kumpaankin maaliin teki Ville-Matti Koponen.

Peliittojen Petri Karjalainen oli huojentunut ja tyytyväinen omiensa esitykseen.

− Oli meiltä hyvä paketti, kova lähtö peliin. Ollaan viikko sitten pelattu viimeksi, eikä ole helppoa tässä vaiheessa kautta pitää viikon taukoa peleistä. Hyvä puolustus- ja maalivahtipeli, ja saatiin kaksi maaliakin tehtyä. Kyllä me 60 minuuttia jaksettiin uskoa ja rummuttaa, ja tänään saatiin palkinto siitä. Lähdetään ravistelemaan jalat ja huomenna kohti Savonlinnaa.

Peliitoilla on huomenna edessään elitärkeä koitos SaPKoa vastaan Savonlinnassa. Hokki jatkaa urakkaansa huomenna LeKin vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle