Peliitat nujersi Hokin hienolla taistelulla

Tomas Mikus oli murheen murtama mies, kun Peliitoilla riitti riemua.
Kuva © Kiia Aha
Heinolan lauantai-illassa nähtiin viihdyttävä ja tasainen kamppailu, joka ratkesi päätöserässä tiukemmalla taisteluilmeellä esiintyneen Peliittojen voitoksi.

Peliitoilla oli alla tyly 6-0-tappio Mikkelistä, joten hallille saapuneen yleisön sopi odottaa ryhtiliikettä kotijoukkueeltaan. Peliitat aloittikin ottelun ennakkoluulottomasti ja painoi peliä Hokin päätyyn. Pieni lipsahdus omassa päässä kuitenkin kostautui ja Hokki sai avata maalihanat. Heikki Klemetti huitoi pomppivan kiekon maaliin ja Hokki siirtyi johtoon.

Kauaa ei Hokki saanut nauttia johdostaan, sillä Peliitat tasoitti ottelun vain hetkeä myöhemmin. Vierumäki Unitedista lainassa olleen puolustaja Saku Laitisen kova laukaus viivasta lipsahti Timo Niemen räpylästä ja lipui maaliin. Miika Heikkilä sai jossain vaiheessa mailansa kiekon tielle, joten maali merkittiin Heikkilälle.

Hokki sai yrittää ylivoimalla kahteenkin kertaan, mutta parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Peliitoille. Hokin puolustajien sähläämiset siniviivalla avasivat Peliitoille läpiajoja ja kotijoukkue pääsi useaan kertaan hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Avauserässä ei kuitenkaan nähty enempää maaleja.

Sekoilua maalilla maustettuna

Toisen erän alkuun Peliitat sai omat mahdollisuutensa myllyttää ylivoimaa. Pakkopeli pyöri mallikkaasti, mutta laukauksia kotijoukkue ei tuottanut tarpeeksi. Peliitat sai kuitenkin siirrettyä pelin hallintaa itselleen.

Erä jatkui sekavana kiekotteluna, kunnes kirkkaalta taivaalta sähähtäneen salaman tavoin Hokki nappasi johtoaseman takaisin itselleen. Vaarattoman näköinen hyökkäys tuotti hienon maalin, kun Balazs Sebok tarjoili puolisokkona syötön maalin eteen, josta Niklas Näppi sai tällätä kiekon reppuun. Antti Rautiola ei ehtinyt kiekon eteen huimasta venytyksestä huolimatta.

Maalin jälkeen hallinta siirtyi Hokille, mutta erän lopun painostuksesta ei syntynyt maaleja.

Hokki nukahti, Peliitat heräsi

Jos toinen erä jäi vaisuksi, niin päätöserässä riitti tapahtumia senkin edestä. Peliitat sai hurjan menovaihteen päälle ja nousi ensin tasoihin Christian Silfverin maalilla, jonka jälkeen vain hetkeä myöhemmin Joona Monto rankaisi tarkalla laukauksellaan. Peliitat nousi silmänräpäyksessä johtoon.

Maaleja paukutettiin vain lisää, sillä Hokki tasoitti ottelun kun onnekas pomppukiekko löysi tiensä Peliittojen maaliin. Halpakin maali on maali, joten Peliitat sai jälleen painaa töitä johtoasemansa eteen. Ei siinä kauaa mennytkään, kun jälleen asialla oli Monto illan toisella maalillaan. Tarkka kiskaisu ylähyllylle, kotijoukkue takaisin johtoon ja numeroiksi 4-3.

Ottelun lopulla Hokki sai myllyttää ylivoimaa kaksikin kertaa, mutta Peliitat taisteli ja uhrautui hienosti. Täysi pistepotti jäi ansaitusti Heinolaan, jossa voitto ja sarjapisteet todella tulevat tarpeeseen.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran keskiviikkona. Peliitat kohtaa kotikaukalossaan JYP-Akatemian ja Hokki kohtaa Jukurit Mikkelissä.