Hokki parempi Heinolan saunaillassa

Ville Hyvärinen joukkueineen selviytyi lopulta voittajana. Tuukka Rajamäki miettinee uusia puolustuskuvioita.
Kuva © Kiia Aha
Heinolan saunaillassa käytiin varsin tasaväkinen ottelu, jossa tuomarit antoivat oman kyseenalaisen panoksensa lopputulokseen. Ottelu oli lopulta viihteen kriteerit täyttävää jääkiekkoa, ja illan kuluessa nähtiin niin komeita taklauksia kuin pari hienoa yksilösuoritustakin.

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin kentällä lähes kävelyvauhtia. Vierasjoukkue Hokin saatua läpiajon ja muutaman vaarallisen maalipaikan, tuli otteluun hetkeksi vauhtia. Kotijoukkue oli hieman vaisu koko ensimmäisen erän ajan.

− Oltiin jotenkin pois koko ensimmäinen erä. Tuntui, että seurattiin vierestä kun kaveri tekee mitä tahtoo tuolla kentällä. Toiseen erään sitten parannettiin huomattavasti, kertoili Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi ottelun jälkeen.

Ensimmäisen maali nähtiin hieman ennen erän puoltaväliä, kun Miska Humaloja vetäisi napakan rannelaukauksen peliittamaalin alakulmaan. Tilanteessa hieman maskissa ollut Antti Rautiola ei saanut venytettyä patjaansa kiekon eteen, ja näin Hokki siirtyi 0-1 johtoon.

− Saatiin hyvä startti otteluun ja oltiin selkeästi kuskin paikalla ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä sitten päästettiin Peliitat mukaan hölmöilemällä ja tekemällä niitä samoja virheitä kuin aiemminkin tällä kaudella, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tarinoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Molemmat joukkueet pääsivät vielä erän loppupuolella kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, mutta ruuti oli vielä liian märkää.

Jäähyjä, komisario Virta!

Toiseen erään saapui sisuuntunut Peliitat. Ainoa, mikä toisen erän alun pyörityksestä jäi puuttumaan, oli maali. Samu Perhonen venyi erittäin varmasti kiekkojen eteen kerta toisensa jälkeen. Erän edetessä Hokki sai paremmin juonesta kiinni ja pystyi luomaan tilanteita Peliitojen maalille.

Mitä pidemmälle erä eteni sitä hanakammin tuomarikaksikko komensi peliittapelaajia toisensa jälkeen istunnolle, eikä Hokki jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Peliitat sai jo kolmannen jäähynsä alle kahden minuutin sisällä, kun Miika Heikkilä laukoi kiekon katsomoon.

Heikkilän jäähyä ehti kulua minuutin verran, kun nätin kuvion pääteeksi Niklas Näppi latasi kiekon ohi Rautiolan. Hetki tästä, ja Christoffer Seppelinin puolittaisen läpiajon seurauksena peli oli 0-3. Ilmassa oli ratkaisun makua.

Peliitat sai mahdollisuuden kavennukseen, kun Hokin Ville Hyvärinen komennettiin jäähyboksiin hänen estettyään Heikkilää. Peliitat sai aikaan hyvää pyöritystä ja laukauksia, mutta Hokin lainavahti Samu Perhonen oli ohittamaton tälläkin kertaa.

Ottelu sai vielä uutta virtaa, kun Peliitat rankaisi Tomas Mikusin jäähyn aikana. Mukavan näköisen peliittapyörityksen jälkeen Ville-Veikko Väkeväisen tarkka rannekuti upposi kuin ihmeen kaupalla Perhosen selän taakse, ja numerot olivat kotijoukkueen kannalta hieman lohdullisemmat.

Kolmas erä täynnä vauhtia

Peliitat tuli kolmanteen erään kovalla sykkeellä. Christian Silfverin 2−3-ylivoimamaali syntyi ajassa 48.47.

− Kolmas erä oli meiltä hyvä. Tultiin taas takaa rinnalle. Ohi ei tänäänkään päästy, Merikivi maalaili ottelun jälkeen.

Kotijoukkue hallitsi peliä maalin jälkeen ja yritti tasoitusmaalia lopulta ilman maalivahtia. Peliä ehdittiin pelata aloituksen jälkeen vain muutama sekunti, kun hyvin pelannut Miika Heikkilä pääsi runttaamaan kiekon yläpesään maalinedustan ruuhkasta. Näin Heinolassa mentiin jatkoajalle.

Ratkaisuja jatkoajalla

Jatkoajalla luisteltiin päästä päähän, kunnes ajassa 63.00 täräytti Hokin Janne Pälve kiekon ohi tänään hyvän pelin pelanneen Rautiolan. Erittäin pitkän vaihdon vuoksi väsynyt Peliittojen puolustus ei pystynyt vastaamaan Hokin hyvään liikkeeseen. Lisäpiste matkasi näin Kajaaniin.

Ottelu ratkesi Hokin erinomaiseen maalivahtipeliin, sekä tuomarien kyvyttömyyteen jakaa oikeutta tasapuolisesti. Linja vaihteli erien välillä. Esimerkiksi toisessa erässä Peliittojen viisi-kolme-alivoimatilanteeseen johtanutta kolmen jäähyn putkea ei uskallettu enää kolmannessa erässä viheltää. Rikkeitä tähän olisi kyllä riittänyt.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluitaan ensi keskiviikkona. Hokki kohtaa kotiottelussaan KooKoon ja Peliitat hakee tappioputkeensa katkaisua TUTO:n vieraana.