Hokki lisäsi Peliittojen tuskaa

Fyysinen Hokki sai kotijoukkueen turhautumaan.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Hokki oli tyly vastustaja Peliitoille. Fyysisyys, nopeus ja tehokas viimeistely ratkaisi voiton kajaanilaisille maalein 1-4 (0-2, 0-1, 1-1).

Peliitat koki heti ottelun alussa ison menetyksen puolustuksessaan, kun Jaakko Lehtonen poistui pukukopin puolelle kättään pidellen. Lehtosen poissaolo näkyi erityisesti oman pään pelissä, sillä Hokki taklasi ja taisteli Peliittojen pakiston uuvuksiin.

Hokki aloitti ottelun hallitsemisen jo alkuminuuteista lähtien ja tulostakin tuli pian. Kajaanilaisilla kiekko liikkui hyvin lavasta toiseen, eikä pyöritystä ehtinyt kulua kauaa, kun Hokki-pakki Clemens Unterweger laukoi lämärillä kiekon suoraan syötöstä verkon perukoille. Syöttäjinä maalissa olivat Arttu Heikkinen ja Miska Humaloja.

Hokin hallinta jatkui myös avausmaalin jälkeen. Vierasjoukkue oli nopeampi ja fyysisempi, eikä Peliittojen puolustus pysynyt vauhdissa mukana. Hokin pelistä huokui varmuus erityisesti kiekon kanssa, sillä harhasyöttöjä tai kiekonmenetyksiä ei koko ottelun aikana kovin paljoa nähty.

Kiekonhallinta tuotti tulosta maalien muodossa, niin kuin jääkiekossa yleensäkin. Ajassa 8:51 asialla oli avausmaalin syöttänyt Heikkinen, joka sai lyödä päädystä pompanneen kiekon Antti Rautiolan selän taakse. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vieraiden 0-2-johdossa.

Toisessa erässä naulattiin kuuluisia viimeisiä nauloja

Toisen erän alussa Hokki tarjosi Peliitoille mahdollisuuden nousta mukaan peliin, kun Veli-Antti Leinonen lähti istumaan kiinnipitämisjäähyä. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin surkeaa, eikä minkäänlaista toimivaa pyöritystä saatu aikaiseksi. Heti Leinosen päästyä jäähyltä, oli Peliittojen vuoro pelata alivoimaa. Hokin ylivoima oli tehokkaampaa kuin Peliittojen. Kiekko liikkui viivassa hyvin ja maalille luotiin trafiikkia.

Lopulta Arttu Niskakangas sai kunnian lopettaa Peliittojen räpiköinnin ja kasvattaa joukkueensa johdon kolmeen maaliin. Peliittavahti Rautiolan eteen luotiin maailmanluokan maski, vaikka Rautiola itse protestoikin maalia rajusti mailaa hakkaamalla. Mielenosoitus ei kuitenkaan muuttanut tilannetta. Taululla oli 0-3 ja Peliitat oli lyöty.

Maalin jälkeen Peliitat koki hetkellisen syttymisen kenties Rautiolan tunnekuohun seurauksena, mutta maalinteko oli jälleen kerran käsittämättömän vaikeaa. Erän loppupuolella Peliitat saivat hyvän paineen Hokin päätyyn, mutta Mikko Lahtelan jäähy tappoi hyvän hengen. Lopun alku ja luovuttamisen merkkejä oli nähtävissä.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Kolmanteen erään lähdettiin siis Hokin vakuuttavassa 3-0-johdossa. Joko Hokki antoi hieman siimaa tai Peliitat ryhdistäytyi, mutta erän alkua hallitsi kotijoukkue. Niin Miika Heikkilä kuin Jani Keinänenkin pääsivät kokeilemaan hyviltä paikoilta maalin edestä, mutta Hokin maalivahti Teemu Seppänen oli laukausten tiellä.

Kun kiekko ei millään mennyt maaliin asti, alkoi kotijoukkue turhautua ja antaa periksi. Hokin kultakypärä Riku Toivo pääsi kuin varkain väsyneen peliittapuolustuksen taakse ja läpiajoon, mutta Rautiola ei päästänyt neljättä kiekkoa selkänsä taakse vielä.

Ajassa 46:24 Antti Kurkinen sai viimeistellä komean kahdella yhtä vastaan-hyökkäyksen päätteeksi Hokin neljännen maalin. Heikki Klemetti antoi syötön Kurkiselle, joka nousi hyvällä luistelulla maalille, käänsi kiekon kämmeneltä rystylle ja uitti limpun ohi avuttoman Rautiolan. Tässä vaiheessa hätäisimmät poistuivat jo hallista.

Peliitoille tarjottiin mahdollisuutta rikkoa hokkiveskari Seppäsen nollapeli, kun Samu Pyykkönen ja Mika Koivisto lähtivät istumaan jäähyjään. Ylivoima pyöri hienosti, mutta laukauksia ei näkynyt. Kaiken huipuksi ylivoiman päätyttyä kiekko pelattiin jäähyaitiosta vapautuneelle Koivistolle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Henri Manninen ehti kampittamaan Koiviston ennen mahdollisen maalin syntymistä ja tuomari risti kätensä rankkarin merkiksi. Koivisto laukoi rankkarinsa kuitenkin reilusti ohi maalin.

Loput erästä luisteltiin kenttää ympäri ilman sen ihmeellisempää päämäärää. Peliitat saivat kuitenkin aivan viimeisillä sekunneilla rikottua Seppäsen nollapelin, kun Mikko Lahtela laukoi kavennuksen. Vielä paikalle jäänyt kotiyleisö antoi suuret suosionosoitukset.

Hokki ratkaisi pelin jo ensimmäisessä erässä. Peliittojen rohkeat ketjukokeilut eivät selvästi olleet toimivia, vaikka maalinteko onkin ollut ongelma koko kauden ajan. Peliitat pääsevät hakemaan maalinjyvää taas keskiviikkona, kun heinolalaiset matkaavat Vantaalle Kiekko-Vantaan vieraaksi. Hokki jatkaa vieraskiertuettaan Joensuuhun ja vastassahan on Jokipojat.