Hermes romahti Peliittojen käsittelyssä

MESTIS / Raportti
Peliittojen Kimi Koivisto oli jälleen vauhdikkaana pistein 1+2.
Kuva © Kiia Aha
Peliitat ja Hermes kamppailivat tärkeistä pisteistä Heinolan lauantai-illassa. Hermes menetti kahden maalin johtonsa, kun Peliitat iski neljä maalia toisessa erässä.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelle vaikea. Hermes sai ajoittain pitkiäkin pyörityksiä Peliittojen päätyyn, eikä Peliitat päässyt rakentamaan järkeviä hyökkäyksiä kohti Denis Godlan vartioimaa maalia. Hermes sai johtoasemansa yllättävänkin helposti, sillä peliittapuolustus oli hetkittäin muissa maisemissa.

Hermes siirtyi kahden maalin johtoon, kun verkkoa heiluttivat ensin Jesse Juntheikki ja alivoimalla Niklas Appelgren. Vain 20 sekuntia Appelgrenin maalin jälkeen Peliitat sai tärkeän kavennusosuman, kun Niklas Westerlund teki kauden ensimmäisen maalinsa. Kotiyleisön riemua latisti Joona Jääskeläisen 1-3-maali. 

Yksi erä riitti Peliitoille

Toisessa erässä nähtiin sisuuntunut Peliitat. Hermes oli erässä erittäin vaisu, joten Peliitat sai vuorostaan hallita peliä. Godla piti vieraita mukana pelissä ottelun puoliväliin asti, mutta lopulta Roope Elimäki avasi hanat, joita Hermes ei saanut suljettua.

Peliitat teki kuudessa minuutissa neljä maalia, joten päätöserään lähdettiinkin Peliittojen kahden maalin johdosta. Peliittojen maaleista vastasivat Elimäki, Mikko VirtanenMiika Roine ja Kimi Koivisto, joka merkkautti lisäksi kaksi syöttöpistettä. 

− Meillä oli rankka viikko takana, ja puhuimme henkisestä kantista ja valmistautumisesta. Tultiin tähän peliin hyvin, mutta toisessa erässä ajatus alkoi karkailemaan. Otan siitä paljon omaan piikkiin. Jos se meni jätkiltä ohi, niin meni se minultakin. Kyllä se korpeaa, harmitteli Hermes-valmentaja Antti Karhula

Kolmannessa erässä maaleja ei enää nähty. Hermes sai omat hetkensä päätöserässä, mutta viimeisin terävyys viimeistelystä puuttui. Emil Larmi oli myös mies paikallaan Peliittojen maalilla. Viimeinen erä oli pääpiirteittäin tylsähköä kiekottelua.

− Tuli mokailtua vielä se väärä vaihto tuohon loppuun, niin ei tästä voi itsellekään antaa puhtaita papereita. Toivottavasti otan ja otetaan opiksi, Karhula totesi. 

Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi oli syystäkin ylpeä joukkueestaan. 

− Tiedettiin, että Hermeksellä on ollut raskas viikko, joten yritimme paineistaa Hermeksen puolustajia. Toisessa erässä se onnistui erittäin hienosti. Nostan kyllä hattua joukkueelle, kuinka sitoututunut ja työteliäs se on. Äijät välittävät tästä ihan tosissaan ja ovat valmiita tekemään paljon töitä tämän homman eteen. Siinä on valmentajankin hyvä viisastella ja patsastella, kun joukkue painaa tuollaisella sydämellä. 

Peliitat on voiton myötä tasapisteissä TUTOn kanssa, mutta turkulaiset ovat maalieron turvin viidennellä sijalla. Peliittojen kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla JYP-Akatemiaa vastaan. Hermes majailee sarjataulukossa kahdeksantena. Hermeksen urakka jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Jokipoikia vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle