Godlan ilmiömäinen torjuntavire kaatoi Peliitat

Denis Godla oli yksi Heinolan illan sankareista. (Arkistokuva)
Hermes otti Mestiksen pudotuspelipaikkoja silmällä pitäen huipputärkeän voiton lauantaina Peliittojen vieraana. Heinolassa pelattu maalivahtien näytös päättyi Hermeksen voittoon puolustusjuhlan jälkeen numeroin 1-2.

− P***a maku yhdestä pisteestä. Toisen erä toista puoliskoa lukuunottamatta pelattiin hyvää peliä, oltiin niskan päällä, Peliittojen pääkäskijä Lauri Merikivi kertoi.

Keskikastin koitos tarjosi vähäisestä maalimäärästä huolimatta 373-päiselle yleisölle herkkua koko rahan edestä. Kumpikaan ei varsinaisesti joutunut pahaan ahdinkoon missään vaiheessa ottelua, vaan joukkueet suorittivat melko tasaisesti aina voittolaukauskilpailun viimeiseen pariin saakka.

Kotijoukkue pyrki jäädyttämään peliä läpi illan, joka tuntuu sopivan Peliitoille hyvin. Hermeksellä oli yllättävän suuria vaikeuksia saada pikkumustaa yli punaviivan, mutta toisaalta kokkolalaisten perjantainen tiukka taisto Vantaalla saattoi olla osasyy tähän.

− Kaveri huilasi eilen, ja meillä oli oikein kova vääntö Vantaalla. Henkisellä puolella oltiin valmiina pelaamaan, vähän näkyi se, että meillä oli eilen peli ja kaveri tuli tuoreena, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula pohti.

− Ajoittain oltiin pikkuisen ottavana osapuolena, kolmannessa erässä oli lähempänä kaverin toinen maali, Karhula jatkoi.

Godla kellisti Larmin maalivahtien näytöksessä

Kuten numeroistakin voi päätellä, oli ottelu puolustajien - ja etenkin maalivahtien juhlaa - erästä toiseen. Nuorten tuoreen maailmanmestarin Emil Larmin sekä kovassa kunnossa olevan slovakialaisen Denis Godlan muutamat haamutorjunnat ruokkivat niin Peliittoja kuin Hermestäkin.

− Erittäin hyvä fiilis pisteitä. Hyvä maalivahtipeli antoi siihen mahdollisuuden, Hermes-käskijä suitsutti.

− Kolmannessa erässä oli paikka ratkoa peliä, ei saatu maalia, Merikivi puolestaan tuumasi.

Kaikkiaan maalivahdit olivat timanttia, ja tällä kertaa nuorten torjujien huippuväännön vei nimiinsä Godla. Ratkaisuosuma syntyi siis vasta voittolaukauskisassa, kun ainoan onnistujan Teemu Hutun rysä takasi kaksi pistettä Antti Karhulan johtamalle kokkolalaislaumalle.

− Koitettiin korostaa sitä, että ollaan kärsivällisiä - jos se yksi paikka saadaan, niin siitä isketään. Eikä niitä paikkoja tainnut hirveästi enempää ollakaan, kuin se yksi, Karhula päätti.

Varsinaisella peliajalla maaleista vastasivat isäntien osalta Niko Kivelä, vieraille puolestaan maalasi vain parisen minuuttia ennen loppua Joonas Huovinen. Kumpikin osuma syntyi b-pisteiden välistä.

Peliitoilla on menossa hankalat ajat. Joukkue ei pelillisesti ole ollut huono, mutta pistepussi on kasvanut edellisessä kymmenessä ottelussa vain seitsemällä. Nyt pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle yhdeksänneksi tipahtanut heinolalaisjoukkue pääsee yrittämään tappiokierteen katkaisua seuraavan kerran keskiviikkona K-Vantaan vieraana.

− Voitot kiertävät meitä. Isossa kuvassa nuolet osoittavat ylöspäin tämän viikon osalta. Ensi viikolla pitää puristaa lisää, heinolalaisten Merikivi summasi.

Hermes puolestaan pelaa keskiviikkona Jyväskylässä JYP-Akatemian vieraana.