Keskinkertaista kamppailua Heinolassa

22-vuotias Topi Kettunen nousi ratkaisijan rooliin.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Peliittojen ja HCK:n välistä kamppailua ei tulla muistamaan erityisen laadukkaana otteluna. Peliittojen viimeistely oli tehokkaampaa vaaditulla hetkellä, ja kolme pistettä jäi lopulta Heinolaan maalein 4-3 (0-0, 3-3, 1-0).

Alkuminuutit mentiin HCK:n hallinnassa. Viimeistely oli kuitenkin heikkoa, vaikka tyhjää maaliakin tarjottiin HCK-hyökkääjä Edgar Lukjanoville.

- Tultiin ihan hyvin tähän peliin mukaan, oltiin hyvällä jalalla liikenteessä, HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi kertoi pelin jälkeen.

Pian Peliitat pääsi peliin mukaan ja sai keravalaiset rikkomaan. Peliittojen ylivoima oli kuitenkin aivan kuutamolla, eikä edes kunnon painetta saatu aikaiseksi.

Kuutamolla oli joukkue muutenkin, sillä epävarmuus kiekon kanssa oli aivan karmeaa katsottavaa. Kiekko poltteli heinolalaisten lavassa, mistä aiheutuikin monta hyvää maalintekopaikkaa HCK:lle. Tehottomuus vaivasi molempia joukkueita ensimmäisessä erässä, eikä maaleja nähty.

Maalihanat aukesivat

Toisessa erässä alkoi paukkua oikein urakalla. Kun reilut kaksi minuuttia oli pelattu, Pasi Salonen siirsi maalin kulmalta HCK:n 0-1-johtoon.

Pari minuuttia myöhemmin Peliitat tasoitti ottelun Joonas Alanteen maalilla. Maali syntyi komeasti 2-1-tilanteesta, kun Kärppä-laina Ville Leskinen antoi tyylikkään syötön Alanteelle, joka sai rauhassa siirtää kiekon häkkiin.

Seuraavan kahden minuutin aikana Peliitat takoi kaksi maalia Joni Isomäen ja Jesse Häkkisen toimesta. Hieman onnekkaatkin osumat nostivat kotijoukkueen vakuuttavan näköiselle etumatkalle.

HCK otti aikalisän heti Peliittojen 3-1 maalin jälkeen. Valmentajan sanoista oli selvästi hyötyä, sillä pian HCK kipusi rinnalle. Olli Korkeavuoren kavennusmaalista ehti kulua vain kolmisen minuuttia, kun Kimi Koivisto iski tasoituksen ylivoimapyörityksen päätteeksi.

Peliitat antoi jäähyilyllä vierailleen vielä mahdollisuuden mennä johtoon, mutta alivoima kesti hyvin.

- Vähän fiksummin pelattuna olisimme voineet jäädyttää peliä vähän. Vaikka vierailijat tekivätkin tasoituksen ylivoimalla, toisen erän lopussa saatiin tapettua jäähyt, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen ruoti lehdistötilaisuudessa.

Sekava päätöserä

Kolmas erä mentiin vauhdilla päästä päähän. Peli oli sekavaa molemmin puolin, eikä ainakaan HCK-käskyttäjä Kotkaniemi ollut tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Meidän syöttötyöskentely oli huonoa läpi koko ottelun. Pelinopeus laski pelin edetessä. Kaverikin paransi, mutta me jotenkin passivoiduttiin.

Kotijoukkue oli kolmannessa erässä parempi ja palkinto tuli aivan erän lopussa. Kolme minuuttia ennen pelin päättymistä, Topi Kettunen nosti kiekon maalin edustalta verkon perukoille, eikä HCK enää tästä noussut. Päävalmentaja Karjalainen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueeseensa.

- Parannettiin joka erässä ja kolmas erä oli meiltä paras. Onnistuttiin saamaan se yksi osuma. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa.

Erittäin sekava ottelu olisi voinut kääntyä kumman tahansa voitoksi, mutta Peliittojen viimeistely oli tehokkaampaa vaaditulla hetkellä, minkä seurauksena kolme pistettä jäivät Heinolaan.

Peliitat pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina, kun heinolalaiset matkaavat Sportin vieraaksi Vaasaan. HCK pelaa niin ikään perjantaina, kun TUTO saapuu vieraaksi Keravalle.