HCK upotti Peliitat muutamassa minuutissa

HCK:n toisen erän rynnistys oli liikaa Peliitoille.
Peliitat ja HCK väänsivät tasaisen kamppailun Heinolan illassa. Ottelu ratkesi toisessa erässä Peliittojen jäähyilyyn ja osittain myös tehottomuuteen. HCK nappasi kolme pistettä maalein 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

Peliitat otti HCK:n vastaan isännän ottein halliten avauserää ensimmäisistä minuuteista lähtien. Äskettäin ottelukohtaisen sopimuksen HCK:n kanssa solminut Richard Ullberg oli heti helisemässä, kun Peliittojen kultakypärä Joonas Alanne vapautti syötöllään Joni Isomäen haastamaan Ullbergia. Tällä kertaa maalivahti vei pidemmän korren.

Heti tämän jälkeen Peliitat saivat kunnon mylläkän vierasjoukkueen maalille, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin asti.

- Oli varmaan paras erä, mitä me ollaan tällä kaudella pelattu. Tehtiin paljon asioita oikein, mutta palkinto on niin pirun tiukassa. Jokainen varmaan näki, että meillä oli paljon niitä paikkoja, analysoi Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen

HCK-päävalmentaja Mikael Kotkaniemi ei ollut tyytyväinen joukkojensa esitykseen.

- Oltiin ihan Keravan suunnalla koko erä, ei saatu koneita käyntiin. Täytyy nyt miettiä mikä tässä meni pieleen, kun monta päivää oltiin tähän valmistauduttu.

Erän puoltaväliä lähestyttäessä peli tasoittui, mutta tempo kiihtyi senkin edestä. Niin kiekko kuin pelaajat sen perässä liikkuivat vauhdikkaasti päästä päähän. Hieman onnekkaastikin Joonas Alanne pääsi läpiajoon, mutta verkko ei heilunut vieläkään. Huomattavaa ensimmäisessä erässä oli Peliittojen ahneus nousta maalille ja luoda hässäkkää HCK-veskari Ullbergin eteen.

Peliitoilla oli avauserässä lukuisia mahdollisuuksia nousta johtoon, mutta tuuri ei ollut matkassa. Kiekko kävi useamman kerran Ullbergin selän takana, mutta kertaakaan se ei maaliviivan yli pomppinut. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Peliittojen jäähyt rikkoivat toista erää

Toisessa erässä Heinolan jäähallin lehtereiltä kuului useammasta suusta lause "tämä on turhan tuttua". Ensimmäisessä erän perusteella Peliitoilla ei pitänyt olla mitään hätää, mutta kuinkas kävikään. Joonas Alanne aloitti jäähyputken, jota kesti periaatteessa puolet erästä. Boksissa kävivät Alanteen lisäksi Risto Mattila sekä Kristian Kangas.

Keravalaisten ylivoima oli kuitenkin tehotonta, joten Peliitat selvisi ilman takaiskuja. Kestetty alivoima antoi potkua kotijoukkueelle, eikä kauaa mennyt, kun Jesse Häkkinen siirsi kotijoukkueen maalin edustalta johtoon. Syöttäjinä maalissa olivat Joni Kainulainen ja Ville-Matti Koponen

Peliittojen juhlat eivät kestäneet kauaa, sillä vain reilun minuutin päästä HCK:n Tomi Mustonen veivasi läpiajon päätteeksi kiekon Janne Juvosen längeistä sisään. Hienon syötön maaliin antoi Tero Konttinen. Se oli lopun alkua kotijoukkueelle.

Erän lopulla Janne Kivilahti siirsi keravalaiset johtoon ja tästä vain puolen minuutin päästä asialla olivat jälleen Mustonen ja Jesse Uronen, tällä kertaa jälkimmäinen maalintekijän roolissa. Silmänräpäyksessä HCK johti ottelua 1-3. Näistä numeroista lähdettiin myös päätöserään.

Viimeinen naula arkkuun

Kolmas ja viimeinen erä alkoi Peliittojen luodessa painetta HCK:n päätyyn. Isännät pakottivat vieraansa rikkomaan ja keravalaisten kultakypärä Kristian Ruisma saikin lähteä boksin puolelle istumaan.

Peliittojen ylivoima oli kuitenkin luokattoman huonoa. Hyökkäyspään ratkaisut olivat koko erän ajan huonoja ja hätäisiä, eikä maaleja syntynyt. Vierasjoukkue sen sijaan antoi vielä viimeisen niitin, kun Joel Lehtinen iski maalin edestä loppunumeroiksi 1-4.

HCK:n valmentaja Kotkaniemen sanoin: ei tästä kauheasti kerrottavaa jäänyt. Heinolan illassa nähtiin melko keskinkertainen kamppailu.

Viikonloppuna pelataan niin sanotut revanssiottelut, eli Peliitat pelaa perjantaina LeKiä vastaan vieraissa ja lauantaina kotona, kun taas HCK tekee saman KooKoon kanssa.