Espoo United katkaisi tappioputkensa Peliittojen kustannuksella

Jiri Veistola suojaamassa Mika Norjan maalia.
Kuva © Antti Varonen
Espoo Unitedin vahva puolustus sai estettyä Peliittojen taitavien hyökkääjien tuhotyöt. Peliittojen rohkea maalivahtitaktiikka rumensi lopputulosta Unitedin tehdessä kaksi viimeistä maaliaan tyhjiin.

Ensimmäisen erän alku kulki Espoon komennossa. Espoo Unitedin Jesse Ylösellä oli parikin varsin hyvää paikkaa laukoa kiekko maaliin, mutta Sami Väliharju Peliittojen maalilla oli valppaana. Peli oli pääosin varsin tasaista, mutta Espoo United oli hieman ahneempi. Aleksi Järvinen pääsi pitkästä aikaa vauhtiin ja teki kauden ensimmäisen maalinsa pari minuuttia ennen erän loppua. Victor Westermark joutui pian tämän jälkeen jäähylle kiinnipitämisestä, ja Peliitat pääsi pyörittämään ylivoimaa ja pääsi tolppaan asti. Erä loppui Espoo Unitedin 1-0-johdossa ja jäähyä jäi toiseen erään jäljelle 25 sekuntia.

Toisen erän alussa Peliitat pääsi uudelleen ylivoimalle Espoo Unitedin yrittäessä pelata kuudella kenttäpelaajalla, ja saikin aikaan kovan pyörityksen. Peliittojen Severi Lahtinen ja Valtteri Lipiäinen pyörittivät ylivoimaa hienosti, mutta Mika Norja loisti Espoo Unitedin maalilla ja torjui monta pahaa paikkaa. Erän puolen välin lähestyessä peli meni molemmilta joukkueilta huolimattomaksi. Harhasyöttöjä ja huonoja syötön vastaanottoja riitti.

Peliitat tasoitti ottelun Lipiäisen upean syötön löytäessä Roope Mäkitalon, jolla oli helppo työ laukoa kiekko verkkoon. Peliitat sai maalista lisää vauhtia ja intoa peliinsä, ja Espoo United oli jatkuvasti ahtaalla. Lisää maaleja ei Peliitat saanut kuitenkaan aikaan, ja toiselle erätauolle mentiin tilanteessa 1-1.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla joutui Peliitat alivoimalle Lahtisen koukatessa itsensä boksiin, mutta Espoo United ei saanut ylivoimallaan laukaustakaan kohti vastustajan maalia. Espoo United sai hiljalleen otetta peliin, ja Jesse Ylösen hienosta syötöstä laukoi Kai Lehtinen viivasta Espoo Unitedin 2-1-johtoon. Espoo United sai lisää otetta peliin ja Oskari Uomala sai lauottua pienestä kulmasta espoolaisjoukkueen 3-1-ohtoon. Peliittojen kakkoskenttä sai jälleen kerran hurjan pyörityksen Espoo Unitedin maalille, mutta Jimi Santala sai blokattua tyhjään maaliin menossa olevan kiekon.

Peliitat otti Väliharjun pois maalilta kun peliä oli jäljellä 4.28. Espoo United kiitti kun Joonas Toivasen tolppalaukauksen jälkeen Jiri Veistola teki paluukiekosta 4-1. Peliitat otti taas maalivahdin pois ja Lipiäinen laukoi kavennuksen 2-4:ään. Peliitat jatkoi painostustaan ilman maalivahtia ja Veistola teki illan toisen maalinsa tyhjiin kun aikaa oli jäljellä 27 sekuntia. Lopputulos oli Espoolle Unitedille 5-2.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kiitti joukkuetta.

− Voitto oli iso varsinkin eilisen tappion jälkeen. Joukkue vastasi hienosti eikä tyylipisteitä täältä vaikeasta paikasta haettu. Toista erää lukuun ottamatta oltiin hyvin pelissä mukana. Iso kiitos joukkuelle.