TUTO pyyhki LeKillä jäätä

Aki Keinänen iski lauantaina hattutempun.
Lempäälässä nähtiin lauantaina harvinaisen rumat turpajuhlat. Kotijoukkue LeKi jäi aivan täysin TUTOn jalkoihin ja turkulaiset pyyhkivät lempääläläisillä jäätä. Loppulukemat olivat 1-10 (1-2, 0-3, 0-5).

Ottelu ratkesi käytännössä viimeistään toisessa erässä. TUTO latoi kiekkoja maaliin jäätävällä tarkkuudella ja laukoi yhteensä 37 kertaa maalia kohti. LeKi ei saanut puhdistettua maalinsa edustaa, ja turkulaiset olivat hanakasti irtokiekoilla lyömässä niitä sisään.

Pelin jälkeen LeKin päävalmentaja Jarkko Glad oli erittäin tyytymättömällä tuulella.

− Meillä oli kaksi hyvää peliä alla Turussa ja HCK:ta vastaan. Turpaan on tullut tietysti ja usko on koetuksella, mutta se ei saa loppua ikinä. Ei niin kauan, kun pelejä on jäljellä.

TUTOn joukkue oli täynnä onnistujia. Vain neljä pelaajaa jäi ilman tehopisteitä ja suurimpana tähtenä viiletti hyökkääjä Aki Keinänen (3+0). Joukkueen päävalmentaja Ismo Lehkonen jakoi kiitosta koko joukkueelle ja sen pelaamiselle.

− Meillä oli paljon onnistujia ja tämä oli hyvä tulos meille. Olemme puolustaneet jo pidemmän aikaa hyvin. Tänään puolustimme todella hyvin ja sitä kautta kiekollinen pelaamisemmekin parani.

Ensimmäisessä erässä numerot olivat vielä tasaiset

Kotijoukkue LeKi aloitti ottelun hyvin ja hallitsi. Kisa teki johtomaalin ajassa 4.10, kun Juha Tarkkanen pääsi täräyttämään kiekon ylivoimalla maaliin. TUTO sai kuitenkin otetta pian tämän jälkeen ja suurilukuinen fanijoukko pääsi tuulettamaan Keinäsen tasoitusmaalia jo ajassa 8.44.

Vieraat tekivät johtomaalin jo puolitoista minuuttia myöhemmin. Pelin kuva muuttui tämän jälkeen vähän tasaisemmaksi ja Kisakin sai rivejään paremmin kasaan. Erätauko tuli lukemissa 1-2, mutta kukaan ei varmasti arvannut, mitä jatkossa on tulossa.

TUTO liiskasi LeKin täydellisesti

Toinen ja kolmas erä olivat täydellistä TUTOn hallintaa. Toisessa erässä joukkue teki kolme maalia ja kolmannessa erässä viisi osumaa. Joukkueen päävalmentaja Lehkonen kehui joukkueensa moraalia pelin jälkeen.

− Loppulukemissa on joukkueen moraalista kysymys ja siitä, kuinka he laittavat luistinta toisen eteen. Kolmas erä oli juuri sellainen kuin pitääkin olla, kun peliä halutaan kehittää.

Myös LeKi pääsi luomaan toisessa erässä maalipaikkoja, mutta hukkasi muun muassa kaksi ylivoimaa. TUTO sen sijaan iski kiekot sisään omista paikoistaan. Illan epäonnistunut tuomaritoiminta toi myös oman sekavan leimansa otteluun, ja linja heitteli aivan laidasta toiseen.

LeKin Glad oli erittäin pettynyt joukkueeseensa.

− TUTO teki 2-1-maalin ja usko loppui siihen. Se on valitettavaa.

Kolmas erä oli surullista katsottavaa kotijoukkueen osalta. Kisan peli ei toiminut enää pätkääkään ja TUTO innostui latomaan taululle komeat lukemat, sekä piti pelihuumorinsa korkealla. Päävalmentaja Lehkonen myönsi antaneensa pienen lisäpanoksen joukkueelle kolmanteen erään.

− Heitin joukkueelle panoksen viimeiseen erään. Se oli sen verran kova, että kolmas erä oli kurinalainen. Haasteena oli pelata pudotuspelikiekkoa ja palkintona oli saunailta.

Kisan Glad totesi, ettei joukkueella ollut moraalia lainkaan suurimmassa osassa peliä.

− Ismo kun puhui kolmannen erän moraalista, niin meillä ei ollut moraalia puolessa pelissä. Pelaamisemme oli aivan moraalitonta.

Lopputulos oli merkittävä kummallekin joukkueelle. TUTO sai nipistettyä Sportin sarjajohdon seitsemään pisteeseen. LeKin tilanne tukaloitui, kun SaPKo voitti Jokipojat ja nyt sekä SaPKo että Peliitat ovat vain kahden pisteen päässä karsintarajan alla. Kisan päävalmentaja Glad totesi, että joukkueella on edessä vaikea paikka.

− Joukkue on nyt selkä seinää vasten, niin kuin minäkin. Tämän paskemmin ei pysty pelaamaan. Nyt on valintakysymys, mitä me haluamme loppukaudelta. Nyt ollaan isojen juttujen äärellä. Valinta on tehtävä nyt, sitä ei pysty tekemään viikon-kahden päästä.