Toverit veivät voiton voittolaukauksilla

Anrei Hakulinen ratkaisi voiton turkulaisille.
LeKi ja TUTO tarjosivat Lempäälän keskiviikkoillassa viihdettä koko rahan edestä. Peli oli laadukasta ja viihdyttävää ja se olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Turkulaiset veivät tällä kertaa kaksi pistettä mukanaan 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1)-voittolaukauskilpailuvoittonsa myötä.

LeKi pääsi yrittämään täyttä pistepottia vielä pelin lopussa, kun joukkue pääsi kolmannessa erässä neljä kertaa ylivoimalle. Näistä jäähyistä kuusi sijoittui viimeisen reilun kuuden minuutin sisään. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut edes kahden miehen ylivoimalla. Aikalisästäkään ei ollut apua.

Vieraiden päävalmentaja Ismo Lehkonen oli närkästynyt lopun jäähysumasta.

− Päätin kauden alussa, etten purnaisi tuomareille pelin aikana tai sen jälkeenkään. Nyt on kuitenkin niin, että meillä on jo monessa pelissä tullut kolmesta neljään jäähyä vastustajan nollaa vastaan viimeisessä erässä. Ei se vain voi olla noin jatkuvasti, sadatteli Lehkonen.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailun neljännessä parissa. Ensin LeKin Jiri Veistola laukoi oman yrityksensä sivuverkkoon ja tasoittavassa yrityksessä Anrei Hakulinen ratkaisi hienolla nostolla pelin turkulaisille. Tätä ennen kumpikin joukkue oli onnistunut kerran.

Maaliverkot pölisivät jo avauserässä

TUTO aloitti ottelun vauhdilla. Ensimmäinen maali syntyi jo ajassa 2.49, kun Eetu Koski pääsi nostamaan kiekon sisään. LeKi ei kauaa tilannetta jäänyt märehtimään, vaan tasoitti ajassa 6.03 Antti Hildénin ohjauksella.

Peli jatkui turkulaisten pienoisella hallinnalla. Joukkueen ylivoimapeli toimi koko ottelun ajan hyvin ja ensimmäinen näyte siitä saatiin ajassa 12.37, kun Aki Keinänen pommitti kiekon maaliin. Tämän jälkeen Kisakin sai lisäotetta pelistä, mutta tilanne ei muuttunut. Tauko koitti täten lukemissa 1-2.

Kisa hallitsi toista erää

TUTO vaihtoi maalivahtiaan toisen erän alkaessa. Kimmo Meriläinen korvasi maalilla aloittaneen Tommi Virtasen, joka loukkaantui avauserässä. Kotijoukkue pääsi testaamaan Meriläisen virettä heti alusta alkaen ja tasoitti ylivoimalla ajassa 23.16, kun Eero Savilahti pääsi nostamaan Veistolan laukauksen paluukiekon maalin kulmalta sisään.

Kisa jatkoi hallintaansa erän alkupuoliskon ajan, eikä TUTO pystynyt vastaamaan avauserän tapaan. Kotijoukkue nousi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun Veistolan komea rannelaukaus yllätti Meriläisen ajassa 32.40.

Erän edetessä kohti loppuaan alkoi näyttää siltä, että Kisa pääsisi johdossa erätauolle. Nestori Lähteen jäähy kostautui kuitenkin ajassa 37.51, kun vieraat tekivät taas ylivoimamaalin. Kultakypärä Keinänen pääsi pommittamaan siniviivalta, eikä Kisan maalilla pelannut Juha Järvenpää nähnyt mitään maskin takaa. Täten tauko koitti lukemissa 3-3.

Pelin loppuosa varovaista ja tunnustelevaa

Kolmas erä oli hyvin erilainen kahteen edelliseen verrattuna. Joukkueet ottivat tilanteet selvästi enemmän varman päälle ja kumpikin koetti välttää virheitä loppuun saakka.

Jäähyt sotkivat TUTOn pelirytmiä pahasti ja Kisa pääsi yrittämään neljä kertaa ylivoimalla. Kotijoukkueen ylivoima ei vain toiminut yhtä hyvin kuin vieraiden. Lopputuloksena oli siten jatkoaika.

Jatkoajalla peli oli todella varovaista. Kumpikaan ei saanut luotua käytännössä kunnollisia maalipaikkoja, vaan joukkueet tuntuivat odottavan voittolaukauskilpailua. Siinä Kisalta onnistui Mika Niemi, mutta se ei riittänyt, sillä TUTOn Mikael Salmivirta ja Hakulinen onnistuivat ja takasivat vieraille kaksi pistettä.

TUTOn päävalmentaja Lehkonen oli tyytyväinen mies pelin jälkeen. Hän myös kertoi Ryan Ruikan loukkaantuneen pelin loppuvaiheessa.

− Meillä näkyi selvästi kaksi alla ollutta tappiota. Siinä suhteessa tällä voittolaukauskilpailuvoitolla oli suuri merkitys. Olen tyytyväinen taisteluumme ja siihen, että olemme menneet eteenpäin.

LeKin päävalmentaja Jarkko Glad oli myös tyytyväinen.

− Tämä oli meiltä tasapainoinen peli ja pelasimme pelisuunnitelmamme mukaisesti ja kurinalaisesti. Siihen olen tyytyväinen. Emme saaneet ratkaistua peliä ylivoimalla, vaan jähmetyimme ja ratkaisumme olivat heppoisia. Päästimme alivoimalla kaksi maalia, mikä todistaa erikoistilanteiden tärkeyden.