Liigavahdit liekeissä Lempäälässä

MESTIS / Raportti
Lehkosen piirustukset siivittivät TUTOn niukkaan vierasvoittoon.
Viime kaudella puolivälierässä kohdanneet LeKi ja TUTO järjestivät Lempäälän perjantai-illassa tiukan näytöksen, jossa voittajaa saatiin jännittää aivan ottelun loppusekunneille asti.

Vähämaalisen ottelun vei lopulta nimiinsä vierasjoukkueena esiintynyt TUTO 1-2-lukemin. Vierasjoukkueen päävalmentaja Ismo Lehkosen kasvoilta paistoi syvä helpotus ja onnistumisen riemu voitetun ottelun jälkeen.

− Helvetin tärkeät ja isot kolme pistettä meille. Viime aikoina stressi ja paine ovat näkyneet pelaamisessamme, mutta ne kasvattavat ja vahvistavat meitä.

Kotijoukkueen päävalmentaja ei ollut tietenkään tyytyväinen tappioon, mutta joukkueen taisteluilmeelle hän antoi kehuja.

− Hyvä taistelu tänään jätkiltä. Ei pelkästään puolustettu ja rikottu vastustajan peliä vaan myös meidän hyökkäyspelaaminen oli tänään 45 minuuttia hyvällä tasolla. Paikkoja oli, mutta yhdellä tehdyllä maalilla vaan harvoin voittaa otteluita, manasi Juha Juujärvi hukattuja maalipaikkoja.

Ottelun ehdottomasti kirkkaimmat tähdet tuikkivat molempien joukkueiden maalitolppien välissä. Sekä Henri Kiviaho että Kristian Järvinen tekivät lukuisia huipputorjuntoja ottelussa.

TUTO vahvalla jalalla alusta asti, LeKin diesel käynnistyi hitaammin

TUTO tuli ottelun alkuun selvästi paremmalla jalalla kuin kotijoukkue ja saikin luotua muutaman pidemmän painostusjakson LeKin puolustusalueelle. Lähimpänä ottelun avausmaalia kävi Rasmus Kulmala, jonka terävä rannekuti kilahti Kiviahon vartioiman maalin ylärimaan.

Avausmaali näki päivänvalon kuitenkin hetkeä myöhemmin, kun Aleksi Luhtalammen kampituksesta saamaa kaksiminuuttista kerkesi kulua vain seitsemän sekuntia, kunnes Jere Laineen tarkka laukaus suoraan syötöstä painui tolpan kautta sisään. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Anssi Virkki sekä Rasmus Kulmala.

LeKi pääsi erän edetessä myös hyvin maalipaikoille, mutta Järvisen hyvien torjuntojen sekä LeKi-pelaajien heikkojen viimeistely-yritysten avittamana ensimmäiselle erätauolle siirryttiin TUTOn 1-0-vierasjohdossa.

Jäähyrikas toinen erä, Rouhiainen rikkoi Järvisen nollat pukukoppimaalilla

Toinen erä jatkui pitkälti samalla kaavalla kuin ottelun ensimmäinenkin 20-minuuttinen. Ensimmäinen tilastomerkintä tuli kirjoihin, kun LeKi-hyökkääjä Sami Holappa joutui istumaan kaksiminuuttista koukkaamisesta.

TUTOn ylivoima pyöri hyvin, mutta koko ottelun hyvin taistellut kotijoukkueen varakapteeni Sami Laakso näytti esimerkkiä muulle joukkueelle hienoilla uhrautumisillaan.

Ennen ottelun puoltaväliä TUTOn Joona Monto iski nopean vastahyökkäyksen päätteeksi irtokiekosta taululle 0-2-lukemat. Tilanne aukesi Otto-Eemeli Linken upeasta avauksesta.

LeKi ei tästä kuitenkaan lamaantunut vaan jatkoi kovaa taistelua, joka lopulta palkittiin erän loppuhetkillä.

Molemmilta joukkueilta olivat pelaajat istumassa pikkukakkosia ja neljällä neljää vastaan Jere Rouhiainen iski Miiko Hintzin epäonnistuneen rystylaukauksen jälkeen kiekon takatolpalta verkon perukoille.

Maaliton kolmas erä lukuisista huippupaikoista huolimatta

LeKi sai kaivettua ottelun kolmanteen erään vielä hyvän kirivaihteen päälle, mutta hyvä taisteluilme ei realisoitunut tulostaululle asti. 

Erän alkupuoliskolla Antti Kauppilan veto pomppi jo Järvisen selän takana, mutta maaliviivaa kiekko ei ylittänyt missään vaiheessa. Viime hetkillä Luhtalammella oli tyhjä maali edessään, mutta hänkään ei saanut sudittua kiekkoa verkkoon. 

− Saimme vielä viimeisille minuuteillekin pari huipputonttia, mutta tänään ei uponnut. Huomenna pitää saada turhat jäähyt pois ja koneet käyntiin heti alusta alkaen, tavasi mietteliäs Juujärvi jo tulevaa.

Molemmat joukkueet ovat tulessa jo huomenna lauantaina, kun TUTO saa kotikaukaloonsa vieraaksi Hermeksen ja LeKi matkustaa Keuruulle KeuPan vieraaksi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle