Hintzin ja Hrachovinan taikatemput LeKin voiton takeina

MESTIS / Raportti
Hintz taisteli ahkerasti ja oli joukkueensa parhaimmistoa.
Kuva © Timo Savela
LeKi ja TUTO kohtasivat viimeisessä keskinäisessä runkosarjaottelussaan Lempäälässä. Ottelu oli LeKille tärkeä kamppailussa karsintapeikkoa vastaan.

LeKi oli saanut tämän päivän otteluun uusia pelaajia siirtorajalla, kun Jimi Palanto, Jussi Korvakangas ja Sami Kaislehto pukeutuivat saukkopaitaan. Kolmikko täytti roolinsa hyvin ja täydensivät Miiko Hintzin ja Tapparasta vierailulle tulleen Dominik Hrachovinan tähdittämän voitokkaan illan mainiosti.

Hintz laukoi ratkaisevan osuman 4-3-kotivoittoon päättyneessä ottelussa voittolaukauskilpailussa.

Ottelu alkoi maalipaikkojen valossa varsin tasaisissa merkeissä, joskin vierailija TUTO piti kiekkoa enemmän. Turkulaiset saivat pelata puoli minuuttia kahden miehen ylivoimaakin, mutta Hrachovina kesti LeKi-maalillaan 

− Hyvää maalivahtipeliä tarvittiin tänään. Lisäksi Palanto pääsi kokoajan paremmin peliin sisälle, Korvakangas pelasi jämäkän pelin ja Kaislehto suoritti muutaman todella tärkeän taklauksen, kertasi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi uusien pelaajien edesottamuksia. 

Maalittoman avauserän jälkeen seuranneessa toisessa erässä tapahtuikin sitten senkin edestä. Hintz avasi ottelun maalihanat, kun laitahyökkääjä puikkelehti TUTO-maalille, ja kiekko pomppi ohi Kristian Järvisen.

TUTOn valmentajavaihdos näkyi pelitavassa − sai vastustajalta kehut

TUTO oli totuttu näkemään Lempäälässä hurjasti paineistavana joukkueena, mutta Miika Elomon tultua päävalmentajaksi Ismo Lehkosen paikalle, peli-ilme on muuttunut maltillisemmaksi, muttei kuitenkaan tehottomammaksi.

− Meiltä kokonaisuutena hyvä peli. Täytyy vain oppia voittamaan näitä. Tuo työmäärä ja vastustajan veskarin torjunnat kertovat siitä, että pelasimme hyvin, Elomo jutteli ottelun jälkeen.

TUTO käänsi pelin hetkellisesti itselleen, kun Rasmus Kulmala ja Aki Juusela onnistuivat lyhyen ajan sisään maalinteossa. LeKin vastaus tuli kuitenkin nopeasti, kun Jani Leino pelasi maalinedustilanteen parhaiten ja käänsi tasoituksen 2-2:een.

Toisen erän lopussa LeKin Daniel Mitterdorfer ja TUTOn Niko Karhu huutelivat toisilleen useaan otteeseen, mutta virallisia tanssiaiskutsuja ei lopulta laitettu postiin.

Hrachovina otti kolmannen erän alussa muutaman käsittämättömän torjunnan ja esti TUTOn hätyyttelyt. Nuorelle maalivahdille kirjattiin kaiken kaikkiaan huimat 56 torjuntaa.

Lopulta onnenkantamoinen vei turkulaiset 3-2-johtoon, kun kiekko pomppasi päätylaudasta maalin eteen Kalle Moisiolle. Tämän jälkeen kuvaan astui kuitenkin Hintz, joka ensin tasoitti ottelun 3-3:een ylivoimaosumalla ja lopulta ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa.

Yhtä suuri kunnia voitosta kuuluu maalivahti Hrachovinalle, joka esitti vielä ratkaisevan torjunnan Jasper Lindstenin laukausyritykseen hyppäämällä kiekon tielle kaukana maaliltaan.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluitaan perjantaina, kun LeKi matkustaa Jokipoikien vieraaksi ja TUTO isännöi K-Vantaata.

» Lähetä palautetta toimitukselle