Vauhtia ja tunteita Lempäälän perjantai-illassa

Miikka Männikkö oli perjantaina LeKin tehokkain pelaaja tehoin 0+2.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
LeKin ja SaPKon perjantai-illan kohtaamisessa riitti vauhtia ja tunnetta. Lopulta isäntien kokeneet pelaajat ottivat roolia ja ratkaisivat pelin Kisalle. SaPKon kiri ei aivan riittänyt lopulta ja katkesi hieman nololla tavalla maalivahdin poisottovirheeseen. Loppulukemat olivat 3-1.

LeKi teki itselleen ratkaisevan johdon toisessa erässä, kun ensin Jussi Pesonen ja myöhemmin Sami Holappa onnistuivat maalinteossa.

Pesosen maalia edeltänyt tilanne aiheutti suuria erimielisyyksiä savonlinnalaisleirissä, koska SaPKo tulkitsi hyökkääjän rikkoneen juuri ennen maalintekoaan.

− Kyllä siellä tänään tuli sellaisia tilanteita, joita ei pitäisi tulla. Muun muassa toisessa maalissa meille olisi pitänyt alkaa ylivoima toisessa päässä, myös otteluvalvoja myönsi sen meille, SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen manasi tilannetta.

Illan teemoina olivat vauhti ja tunteet

Perjantain peli sisälsi monia viihdyttävän jääkiekko-ottelun piirteitä. Kumpikin joukkue pystyi luomaan maalipaikkoja ja joukkueet pommittivatkin yhteensä 58 laukausta kohti maalia. Kummatkin maalivahdit, isäntien Dominik Hrachovina ja vieraiden Petteri Similä, pelasivat hyvän ottelun ja estivät monet lisämaalit.

Ottelun avauserä ei sisältänyt maaleja, vaikka ylivoimiakin nähtiin yhteensä viisi. Ne olivat kuitenkin tasoltaan monenkirjavia.

LeKi pääsi niskan päälle jo avauserän aikana ja se realisoitui lopulta toisen erän puolivälin jälkeen Pesosen ja Holapan reilun minuutin välein syntyneinä maaleina. SaPKo ei pystynyt vielä ohittamaan Hrachovinaa edes hyvistä paikoista, vaikka muun muassa Paavo Ylipaino kilautteli tolppaa ja joukkue 19 laukausta saikin maalia kohti.

Kolmanteen erään SaPKo sai tuotua aivan uudenlaisen ilmeen ja se hallitsi varsinkin avauspuolikasta selvästi. Joukkueen päävalmentaja Sinkkonen totesi joukkueen käyneen erinäisiä asioita läpi erätauolla.

− Puhuimme toisella erätauolla, että linja ei voi olla niin suosiollinen toiselle joukkueelle. Meidän täytyi uskaltaa pelata ja näyttää tuomareillekin, että tunne on läsnä.

SaPKon kiri sai palkintonsa reilun seitsemän minuutin jälkeen, kun Ylipaino toi joukkueen maalin päähän. Savonlinnalaiset pitivät reipasta tahtia yllä koko erän ajan ja LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi antoikin vastustajalle siitä kunniaa.

− Kohtasimme mielestäni hyvän joukkueen, joka puolusti hyvin ja pelasi todella hyvää aktiivista peliä. Varsinkin tuossa kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemassa SaPKo löi kaiken pöytään ja valtavan luisteluvoiman ja paineen. Varsinkaan ensimmäisen 10 minuutin aikana emme pystyneet vastaamaan hyökkäämisessä ja he saivat ansaitun kavennuksen.

Juujärvi jakoi myös kiitosta ykkösketjulleen, joka toi oman vahvan panoksensa lopun puolustustaisteluun.

− Holapan, Valentin Claireaux'n ja Miikka Männikön kenttä sai paineen vastustajan päätyyn ja sai sen pidettyä siellä minuutin ajan. Se toi uskoa joukkueelle, että hyökkääjätkin voivat auttaa, eikä meidän tarvitse puolustaa koko aikaa omissa. Pääsimme omaan pelaamiseemme takaisin kiinni ja se antoi meille mahdollisuuden voittaa.

SaPKo oli lähellä saada erinomaisen kavennusmahdollisuuden reilut kaksi minuuttia ennen loppua, kun LeKin Konsta Mäkiselle oltiin tuomitsemassa jäähyä. Puntit kuitenkin tasoittuivat, kun pienen väännön seurauksena myös vierailijoiden Mika Hyvärinen komennettiin jäähylle. Tätä vieraiden päävalmentaja Sinkkonen ei sulattanut.

− Myös tuo viimeinen tilanne oli hyvin vedetty. Ensin on käsi pystyssä ja sitten siellä on kasa ja sieltä löytyy meidän mies ja se saa jäähyn.

SaPKo ei kuitenkaan vielä luovuttanut, vaan loi painetta LeKi-päätyyn ja oli ottamassa Similää pois maaliltaan. Tilanne päättyi kuitenkin joukkueen kannalta nolosti, kun vaihtopenkki komensi Similän penkille LeKin juuri saatua kiekon ja Toni Niemellä oli lopulta helpohko työ lyödä kiekko käytännössä tyhjään maaliin.

− Tuo viimeinen maali harmittaa, otan sen täysin piikkiini. Pelinjohtaminen ei ollut minulla siinä lapasessa ja se meni sitten minulla ohi. Vein omalla toiminnallani joukkueelta mahdollisuuden viimeiseen kiriin, Sinkkonen sätti itseään tilanteesta.

Lehdistötilaisuudessa tunteet olivat jo hieman tyyntyneet

SaPKon päävalmentaja Sinkkonen ei ollut kovin tyytyväisillä mielin pelin jälkeen.

− Eihän tämä hyvä ilta ollut, kun on nolla pistettä taulussa. Joukkue tekee todella paljon töitä ja työmoraali on korkealla. Hyökkäystehomme vain ovat huolenaiheena. Juuso Forsströmin laitto keskelle toi meille lisää hyökkäyspelaamista ja huomenna mitataan taas toivon mukaan tehoja ulos.

LeKin päävalmentaja Juujärvi oli puolestaan tyytyväinen.

− Tasainen peli ehdottomasti ja meiltä mielestäni yksi ehjimmistä esityksistä, ellei ehjin tähän mennessä. Todella arvokas voitto ja olen tyytyväinen omasta ja joukkueen puolesta ennen kaikkea. Vaikeudet ovat tiivistäneet joukkuetta, kuten toivoinkin.