SaPKo kävi ryöstöretkellä Lempäälässä

MESTIS / Raportti
Ville Meskanen osui SaPKon verkkoon kahdesti.
Kuva © Timo Savela
Lempäälän perjantai-illassa toisistaan mittaa ottivat kovavauhtisessa ottelussa LeKi sekä SaPKo. Tiukkojen vaiheiden jälkeen SaPKo ryösti Lempäälästä kaksi pistettä mukaansa Sameli Ventelän tekemän 3–4-jatkoaikamaalin turvin.

Lempäälässä nähtiin tänään hyvätasoinen kiekkokamppailu. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa.

3−2-tilanteessa LeKillä olisi ollut paikat ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta SaPKo-vahti Olli Kälkäjän hyvät otteet sekä LeKiläisten heikko viimeistelytehokkuus jättivät jossiteltavaa LeKi-leiriin.

Lisäpistettä metsästettäessä SaPKo on ollut tällä kaudella vahva joukkue. Menestyksekäs saldo sai jatkoa myös tänään.

− Olen todella tyytyväinen näihin kahteen pisteeseen. Lempäälästä ei ole meille usein voittoja herunut, joten pisteet maistuvat, iloitsi SaPKo-käskijä Pasi Räsänen.

Ylivoimat LeKin riesana

LeKi aloitti ottelun vahvasti. Ensimmäisessä erässä savonlinnalaiset joutuivat kuluttamaan jäähypenkkiä kolmesti, mutta LeKin ylivoima oli todella tehotonta.

− Saatiin otteluun hyvä lähtö ja oltiin valmistauduttu huolella. Ensimmäisessä erässä saimme jopa liikaa ylivoimaa, joka tappoi pelihuumoriamme. Olimme tänään tasakentällisin parempia kuin ylivoimalla, manasi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

LeKin ehdottomasti näkyvin kaksikko oli tänään 2+1-tehot ottelussa merkkauttanut Ville Meskanen sekä paluun pelikentille tehnyt Antti Kangasniemi.

Meskasen molemmat maalit olivat ammattimiehen työtä. Ensimmäisessä maalissa Manu Honkanen vapautti Meskasen läpiajoon ja napakka kuti löysi tiensä takayläkulmaan.

Toisessa maalissa Aleksi Luhtalammen hyvän kiekonriiston jälkeen Meskanen vei puolustajan kärkikynällä vipuun ja löysi sivuttaisliikkeessä olleen Kälkäjän jalkojen välistä kiekon mentävät reiän.

Ventelä SaPKon sankarina

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää reilu minuutti. SaPKo-sankari Sameli Ventelän kiemurat jättivät LeKi-puolustuksen seisomaan ja LeKin maalia vartioinut Henri Kiviaho joutui kaivamaan kiekon neljännen kerran selkänsä takaa.

− Ventelä oli tänään huikealla pelipäällä. Huomaa, että miehellä on itseluottamus kunnossa ja hän uskaltaa pitää kiekkoa, kehui Räsänen voiton ratkaissutta nuorukaista.

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan vieraissa. Lauantaina LeKi matkaa Vantaalle K-Vantaan vieraaksi, kun taas SaPKo suuntaa Turkuun, jossa vastaan asettuu TUTO.

» Lähetä palautetta toimitukselle