LeKille sattui "se kuuluisa hetki" − "Ainakin puolittain tyhjä maali, ja Kuronen ei saa sisään"

MESTIS / Raportti
Tanus ja Lepaus saivat 50 pistettä täyteen. Yhteensä se on sata.
Kuva © Antti Varonen
LeKi ja SaPKo kohtasivat kauden neljännen kerran, kun sarjakärki saapui Lempäälään. Isännät ottivat tylysti ottelun hallintaansa, vain hävitäkseen päätöserän turvattomalla pelillään.

LeKi johti ottelun puolivälissä jo 3−0, mutta toisen erän lopussa tullut Matias Lehtosen kavennus sysäsi pelin uusille raiteille, eikä kotijoukkue voinut vastustaa SaPKon vyöryä 5−3-vierasvoittoon.

Savonlinnalaisten supermiehet Teemu Lepaus ja viime kaudella LeKiäkin edustanut Jonatan Tanus merkkauttivat kauden 50:nnet tehopisteensä syöttämällä ottelun viimeisen maalin.

− Päätöserässä näytimme sisua. Joukkue halusi punnertaa rinnalle, ja ohi, ihasteli SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen omiensa työmoraalia.

LeKi aloitti ottelun hyvin, minkä molemmat valmentajatkin huomasivat lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen. Janne Seppänen vastasi ottelun avausmaalista tiukalla rannelaukauksella. Puolustaja Riku Väkiparta pääsi salakavalasti läpiajoonkin, mutta Juhana Aho SaPKo-maalilla selvitti tilanteen.

LeKi-maalivahti Christian Heljanko otti hyviä torjuntoja paitsi ensimmäisessä erässä, myös pitkin ottelua. 

Valtteri Järviluoma ja Sami Kaislehto lisäsivät saukkopaitojen johtoa jo kolmeen maaliin. Ottelun puolivälissä SaPKo vaihtoi maalivahtia, kun itseään loukanneen Ahon tilalle luisteli Lassi Yrjölä. Hän ei lopulta suostunut antautumaan kertaakaan ottelun aikana.

− Pelasimme alussa hyvin. Sitten [toisen erän lopussa] tuli "se kuuluisa hetki". Ainakin puolittain tyhjä maali, ja [Jimi] Kuronen ei saa sisään. Sen jälkeen aloimme pelata turvattomasti, ja käännellä kiekkoja keskustaan. SaPKon kaltainen vaarallinen joukkue iskee kyllä vastaan, manasi LeKi-käskijä Miikka Kuusela ottelun tapahtumia.

Lehtosen tehtyä vieraiden ensimmäisen maalin toisen erän lopulla, alkoi pelin virtaus kääntyä. Kolmannen erän alussa Tanuksella oli paikka tuoda SaPKo jo maalin päähän, mutta yritys jäi vajavaiseksi.

Hieman ennen erän puolta väliä Juuso Forsström kihautti sarjakärjelle toisen osuman. 

− Itse sössimme tämän pelin. Peilistä saamme etsiä vastauksia, harmitteli Kuusela lehdistötilaisuudessa.

Eikä aikaakaan, kun pässipaidat olivat tehneet kaksi maalia lisää. Lepaus ja Rasmus Hämäläinen veivät SaPKon johtoon. Lopulta Joona Monto laittoi pelille pisteen tyhjään maaliin iskemällään osumalla. Tanus ja Lepaus merkkauttivat syötöillään itselleen 50. pisteet runkosarjassa.

− LeKi oli valmiimpi ottelun alussa. Me olimme vähän vaiheessa. Johtuiko kenties siitä, että edellisestä pelistämme oli puolitoista viikkoa, uumoili Räsänen.

Puoltatoista viikkoa joukkueiden ei tarvitse seuraavia otteluitaan odotella, sillä molemmat joukkueet ovat askissa jo ensi lauantaina. SaPKo isännöi IPK:ta ja LeKi on Hermeksen vieraana Kokkolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle