LeKi kellisti sarjakärjen Heljangon ja viiden maalin turvin

Liuksiala syötti LeKin viidestä maalista kolme.
LeKi ja SaPKo kohtasivat kauden toisessa ottelussaan Lempäälässä. Avausottelussa SaPKo oli kotonaan hallitseva osapuoli, mutta keskiviikkona Lempäälässä LeKi oli määräävä osapuoli.

LeKi karkasi jo avauserässä Anton Levtchin ja Jimi Kurosen maaleilla 2−0-johtoon. Isäntien johto piti loppuun asti, ja tolppien välissä Christian Heljanko pelasi huippuottelun. Loppuluvut kirjattiin kuusikymppisen jälkeen 5-1.

Myös Juho Liuksiala oli kotijoukkueelta hyvässä iskussa kirjaten kolme syöttöpistettä.

− Tässä sarjassa kuka vaan voi voittaa kenet vaan, sanaili SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen ottelun jälkeen.

Levtchi oli maalilla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siirsi irtokiekon ohi Juhana Ahon. Kuronen sen sijaan tykitti siniviivalta komean laukauksen.

Toisessa erässä SaPKo sai paikkansa tulla peliin mukaan, kun LeKi sortui jäähyilyyn. Savonlinnalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään tilaisuuksiaan. Muun muassa puolentoista minuutin kahden miehen ylivoima kuivui kokoon.

Heljanko oli lempääläläisten puolustuksen ohella huippuiskussa.

− Heljanko pelasi tänään huippupelin. Puolustajat selviytyivät myös mainiosti. Eivätkä vain selviytyneet, vaan pelasivat todella hyvin, kiitteli LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela peräpäätään.

Viime kaudella LeKiä edustanut Jonatan Tanus toi joukkueensa maalin päähän kolmannen erän alussa, mutta LeKi ei tästä hätkähtänyt, vaan Santeri Vuoti siirsi isännät jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Vaikka Vuoti otti hetkeä myöhemmin käytöskympin mussutettuaan toisena päätuomarina toimineelle Jari Levoselle, oli LeKi vallannut lopullisesti kuskinpaikan. Tomi Peltosen ja Waltteri Hopposen maaleilla saukkopaidat juhlivat 5−1-kotivoittoa SaPKosta.

− Voitimme tänään sellaisen pelin, jollaisia olemme hävinneetkin tällä kaudella, iloitsi Kuusela täydestä pistepotista.