LeKin kärkihyökkääjät upottivat sitkeän RoKin

MESTIS / Raportti
Tehomies Tuominen viimeisteli kaksi, ja syötti yhden 3-0-voitossa.
Kuva © Timo Savela
Kautensa yskähdellen aloittanut LeKi sai lauantaina vieraakseen pirteästi esiintyneen sarjanousija RoKin. Ottelusta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä, jossa ei maaleilla mässäilty.

LeKi hallitsi kenttätapahtumia koko 60-minuuttisen ajan, eikä se päästänyt RoKia lähentelemään Dominik Hrachovinan vartioimaa maalia muutamaa kertaa enempää. Harvat RoKi-hyökkäykset nuori maalivahti selvitti mallikkaasti, ja nollapeli irtosi lopulta ilman vaikeuksia.

RoKi oli jo ottelun alussa muutaman potkun jäljessä isäntiä, mutta sensaatiomaisen alkun kaudelleen saanut SaiPan A-nuorista saapunut Paavo Hölsä piti joukkuetta pystyssä. Toisaalta LeKin ylivoimakaan ei ollut ottelussa parhaimmassa lyönnissään. LeKille tarjottiin jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta laukaukset viuhuivat yli ja ohi maalin. Hölsä otti alivoiman aikana myös illan ehdottomasti komeimman torjunnan maalinedustilanteen jälkeen.

Erien alut olivat ottelussa erittäin vauhdikkaita. Avauserässä lopulta ottelun sankariksi noussut LeKin ykköskeskushyökkääjä Henri Tuominen jyräsi yli maalivahti Hölsän, ja lähti oikeudenmukaiselle pikkukakkoselle estämisestä. Toisen erän alussa RoKin Andris Siksnis taklasi rumasti LeKi-pelaajaa, ja selvisi onnekseen vain kahden minuutin rangaistuksella. 

− Toimintamme oli tänään hieman puolivillaista. Ehkä meille jäi lievä hyvänolontunne eilisen voiton jäljiltä, päivitteli rovaniemeläisten päävalmentaja Petteri Hirvonen

Sinnikkyydestään huolimatta RoKi ei saanut luotua vaarallisia tekopaikkoja koko ottelun aikana. Pelkästään puolustamalla ei jääkiekko-ottelua voi voittaa.

Ottelun tempo kasvoi peliminuuttien myötäkoko

Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä vauhdikkaammaksi peli kävi. Toisessa erässä LeKin pelaaja pääsi jopa kaksi kertaa läpiajoon, mutta Hölsä onnistui seuraamaan tilanteet loppuun asti nopeiden jalkojensa ansiosta. Tuominen onnistui lopulta kolmannessa erässä tulleessa läpiajossaan ohittamaan RoKi-veskarin. Tuomisen suoritus erosi kahdesta aiemmasta LeKi-läpiajosta siten, että kaksi aiempaa yritystä päätyivät kämmenpuolelle, kun taas Tuominen luritti kiekon verkkoon rystyltä.

− Meillä on olellut maalinteon kanssa aika tuskaista. Onneksi puolustuspeli toimii. Sitäkin on tosin vielä pystyttävä tiivistämään. Onneksi maalivahtimme pelasi tänään hyvin, pohti LeKi-käskijä Juha Juujärvi ottelun jälkeen.

Päätöserään LeKi sai tarvitsemansa alun, kun Tuominen iski erän avauspuolikkaalle kaksi osumaa. Viimeisen kymmenminuuttisen LeKi puolusti omaa maaliaan onnistuneesti. Vielä kun Santeri Vuoti onnistui maalinteossa viimeisellä minuutilla, jäivät kolme sarjapistettä Lempäälään.

− Pisteet olisi tänään ollut otettavissa. Tämä on meille hyvää oppia jatkoa ajatellen, pyöritteli Hirvonen taiston tauottua.

RoKi joutui puurtamaan vajaamiehisenä

− Jouduimme pelaamaan tänään kolmella keskushyökkääjällä. Tämä näkyi erityisesti ylivoimien aikana, Hirvonen manasi. 

RoKi ei saanut ylivoimillaan ottelussa juuri mitään mainittavaa aikaan, johtui se sitten pelaajavajeesta tai LeKin tiukasta puolustuksesta.

− RoKi oli positiivinen vastustaja. Sitkeä joukkue, kehaisi LeKin Juujärvi lehdistötilaisuudessa vastustajajoukkuetta.

Joukkueiden kausi jatkuu lokakuun puolella, kun ensi perjantaina RoKi isännöi Kiekko-Vantaata. LeKi puolestaan saa vieraakseen toisen sarjanousijan, kun Joensuun Jokipojat rymistelevät eteläiselle Pirkanmaalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle