Sekavaa puolustuspeliä ja armotonta vauhtia

Joni Isomäellä ei ollut suuremmin vaikeuksia iskeä Peliittojen neljättä maalia.
Lempäälän perjantai-illassa iskivät yhteen LeKi ja Peliitat. Peli oli hyvin vauhdikas, eikä se jatkoaikoineen ja voittomaalikilpailuineen kestänyt edes kahta ja puolta tuntia. Puolustuspelin taso oli paikoittain järisyttävän huono. Peliitat onnistui lopulta kääntämään pelin itselleen voittomaalikilpailussa lukemin 4-5 (0-1, 2-1, 2-2, 0-0, 0-1).

Puolustuspelin heikko taso oli merkittävä tekijä koko pelin ajan. Kumpikin joukkue pääsi iskemään maalinsa aivan liian helposti ja erilaisia ylivoimahyökkäyksiä ja merkkausvirheitä nähtiin kiitettävä määrä. LeKi nousi hienolla reilun viiden minuutin jaksollaan toisen ja kolmannen erän vaihteessa jo johtoonkin, mutta onnistui silti hukkaamaan johtonsa kahteen kertaan päätöserässä.

Kumpikin päävalmentaja oli pettynyt joukkueensa puolustuspeliin.

− Vastustaja teki maalinsa karmeista virheistämme. Onnistumiset ovat olleet tiukassa, ja tuska näkyy pelaamisessamme, kertasi Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen.

− Joudumme joka pelissä lähtemään takamatkalta ja se on raskasta. Olemme monesti onnistuneet nousemaan, mutta aina se ei onnistu, mietiskeli LeKin päävalmentaja Jarkko Glad.

Peliitat iski kuin salama kirkkaalta taivaalta

Hitaimmat katsojat eivät olleet ehtineet edes vielä paikoilleen, kun vieraat iskivät jo ensimmäisen kerran. Joonas Alanne pääsi nostamaan kiekon reppuun ilman estelyjä ja peliaikaa ei ehtinyt kulua kuin 16 sekuntia. Peliitat pääsi avauserässä niskan päälle muutenkin ja oli hallitsevampi osapuoli. Kisalla oli suuria vaikeuksia oman pelinrakentelunsa kanssa ja paikkoja oli niukasti.

Pelin taso tippui erän loppua kohden ja huolimattomuus pelaamisessa oli ilmeistä. Kiekkoa roiskittiin, eikä kunnollisia maalipaikkoja saatu luotua. Ylivoimatkaan eivät tuottaneet edes kunnollista pyöritystä kummallekaan, joten erätauolle mentiin lukemissa 0-1.

Maaliverkot pölisivät ja LeKi löysi ideaa pelaamiseensa

Toinen erä jatkui samanlaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen vieraat lisäsivät johtonsa kahteen maaliin Tuukka Rajamäen maalilla ja kotijoukkue ei tuntunut löytävän eväitä vastustaja nujertamiseen.

Maalipaikkojen luonti oli tuskaista kummallakin joukkueella ja pelin taso oli heikko. Vieraille tarjoiltiin mahdollisuuksia ylivoimalla ottelun ratkaisemiseen, mutta maalinteko ontui. Tämä kostautui lopulta heinolalaisille, kun Kisa sai viimein maalin aikaan.

Viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana LeKi iski kaksi kertaa. Ensin Toni Niemi pommitti viivasta ja vain kahdeksan sekuntia ennen loppua Lassi Mattila sai törkättyä kiekon maaliin ylivoimalla. Tämä tärkeä pukukoppimaali johdatti joukkueet erätauolle lukemissa 2-2.

Puolustuspeli unohtui kummaltakin

Kolmas erä huipensi illan puolustussekoilut. Maaliverkot pölisivät neljään kertaan ja huolimattomuus oli yhteinen nimittävä tekijä kaikissa maaleissa. LeKi pääsi kahteen kertaan johtoon Eero Savilahden kahdella maalilla, mutta huolimaton puolustaminen söi saavutetun etulyöntiaseman.

Peliitoilla ei kulunut tasoitusmaaleihin kuin kolme minuuttia ensimmäisellä kerralla ja kaksi toisella kerralla. Sankarina oli kummallakin kerralla Joni Isomäki. LeKi hallitsi pääosin kolmatta erää, mutta pelin taso ei vain riittänyt. Pelinrakentelun heikkoudesta kertoo myös pitkien kiekkojen huikea määrä kolmannessa erässä, yhteensä niitä oli lähemmäs 20 kappaletta.

Sekava peli jatkui erän loppuun saakka, eikä kumpikaan joukkue enää onnistunut hyödyntämään vastustajan sekoiluja. Edessä oli siis jatkoaika lukemissa 4-4.

Lopulliset ratkaisut

Jatkoaika ei suurempia ihmeellisyyksiä tarjonnut. LeKi oli hieman hallitsevampi, mutta edessä oli silti voittomaalikilpailu. Ratkaisu saatiin vasta viidennessä parissa, kun Peliittojen Rajamäki ratkaisi pelin vieraille. Kaksi pistettä lähtivät sitä myöten Heinolaan lukemin 4-5.

Lehdistötilaisuudessa nähtiin ristiriitaisia tunteita.

− Tämä oli vaihderikas ilta. Meillä oli kolme tappiota alla ja onnistumiset sekä palkinnot ovat olleet harvassa. Olen siksi tyytyväinen kahteen pisteeseen, kertasi Peliittojen päävalmentaja Karjalainen.

− En ole todellakaan tyytyväinen. Ainoa hyvä asia tässä on se, että huomenna on edessä uusi koitos, totesi LeKin päävalmentaja Glad.