Peliitat kolmannen erän salamamaaleilla voittoon

Peliitat oli hereillä maalin edessä.
Kuva © Arno Hämäläinen
Päätöserään siirryttäessä LeKi oli Peliittoja lähes jokaisella osa-alueella askeleen edellä. Heinolalaisvieraat iskivät kuitenkin tasoitus ja -voittomaalin kolmannen erän alkupuolella vain 31 sekunnissa, ja Peliitat haki kauden ensimmäiset pisteet Lempäälästä lukemin 4-2.

Peliittojen Severi Lahtinen siirsi vieraat johtoon, joka kesti liki kokonaisen erän ajan. Toisessa erässä LeKi otti kuitenkin ohjat ottelusta, kun Sami Laakson komea tasoitusmaali ja Tomi Peltosen ylivoimaosuma käänsivät pöydät tulostaululla.

− Hyvä ottelu meiltä, paitsi toinen erä. Noinkin laadukas joukkue kuin LeKi on niin pystyy hyödyntämään, tuumi Peliittojen käskyttäjä Santeri Heiskanen

LeKi-maalivahti Christian Heljanko seisoi ottelussa päällään, kun joka erässä torjuntoja kertyi yli tusinan verran. Peliittojen veräjänvartija Joona Voutilainen ei joutunut yhtä kovaan kiekkosateeseen, mutta otti tärkeitä torjuntoja pitääkseen Peliitat voitossa kiinni. Voutilainen koppasi kiekon 30 kertaa.

Salamamaalit ja perjantai-illan tanssit

Vierasjoukkue otti vielä kerran kuskin paikan itselleen uusimalla johtoasemansa Tatu Vihavaisen ja Henri Ruotsalaisen osumilla. Osumien välille kertyi vain 31 sekuntia, eikä 42 torjuntaa kopannut Heljanko voinut osumille juuri mitään.

− Ei mitään Peliitoilta pois, mutta jotenkin tuntui ettei äijistä saa mitään irti. Osalle ei tainnut tulla edes hiki, mutta huomenna jatketaan, manasi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Ottelun loppupuolella Kalle Moisiolla ja Riku Väkiparralla tuli erimielisyyksiä ottelusta, ja kaksikko päätti tiputtaa hanskat. Tuomaristo oli ripeästi selvittämässä välejä, mutta Moisio oli selvästi tappelussa niskan päällä.

Kuudes kenttäpelaajakaan ei pelastanut LeKiä pulasta, ja Artturi Toivola siirsi kiekon tyhjiin varmistaen Peliittojen kauden sekä vuoden ensimmäisen voiton Lempäälässä. Voitto myös pitää Peliitat mukana taistelussa päästä ulos karsintasarjasta.