Lucenius johdatti LeKin komeaan voittoon

Niclas Lucenius oli keskiviikkona mukana tekemässä neljää maalia.
Mestis-kausi avattiin keskiviikkona myös Lempäälässä. Kotijoukkue LeKi ei jättänyt loppujen lopuksi Heinolan Peliitoille sanansijaa, vaan jyräsi vahvoilla toisen ja kolmannen erien esityksillään 5-1 (0-1, 2-0, 3-0) -voittoon.

Pelin ratkaisu nähtiin toisen erän puolivälin jälkeen, kun LeKi sai tehtyä nopeasti 1-1-tasoituksen ja 2-1-johtomaalin. Tähän päälle kun laitettiin vielä Kisan kolmannen erän alussa tekemät kolme maalia, ei Peliitat pysynyt enää kyydissä. Niclas Lucenius johti kotijoukkueen orkesteria tehoillaan 1+3.

Peliitat aloitti ottelun vahvasti ja sai kotijoukkueen ahtaalle aktiivisella pelillään. LeKin avauspeli ei ottanut toimiakseen. Vieraat saivat palkinnon uurastukselleen ajassa 07.54. Joonas Alanne syötti Niko Tuhkaselle parhaalle maalintekosektorille ja Tuhkanen pyssytti kiekon maaliin.

Peli jatkui melko tasaisena, mutta Peliittojen painostuksessa. Erätauolle mentiin lukemissa 0-1 eikä kotijoukkueen päävalmentaja Jarkko Glad ollut tyytyväinen.

- Ensimmäinen erä oli hankala, enkä ollut todellakaan tyytyväinen siihen, manasi Glad.

Toinen erä käänsi pelin

Toinen erä alkoi samanlaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Peliitat hallitsi peliä hienoisesti, ja Kisalta puuttui tarvittava tarkkuus ja terävyys omasta toiminnastaan.

Ottelun puolivälin nurkilla pelin kuva muuttui. Mika Niemi pääsi nostamaan kiekon sisään puolustajan kautta Luceniuksen ja Otto Rädyn syötöistä. Reilut 30 sekuntia tästä ja LeKi pääsi ylivoimalle. Verkko soi toistamiseen ajassa 34.34 Arttu Ilomäen komealla laukauksella. Syöttöpisteet saivat Lucenius ja Atte Mäkinen.

Nämä maalit käänsivät pelin kotijoukkueelle, ja hallinta jatkui loppuerän ajan. Itseluottamus nousi selvästi ja ratkaisut paranivat. Heinolalaiset puolestaan eivät saaneet juonesta enää kunnolla kiinni, ja erätauko koitti lukemissa 2-1.

- Me saimme peliämme koko ajan ylöspäin toisessa ja kolmannessa erässä. Toinen erä oli parasta peliä meiltä, totesi kotijoukkueen päävalmentaja Glad.

Heinolalaiset pakettiin ja kotimatkalle

LeKi takoi kolmannen erän reilussa seitsemässä minuutissa kolme maalia taululle ja tyrmäsi niillä vierasjoukkueen. Onnistujina olivat Lucenius, Olli Henriksson ja Victor Westermark.

Peliittojen pakka sekosi näistä maaleista lopullisesti eikä joukkue saanut enää kiriä aikaan. Kuvaavaa oli muun muassa neljättä maalia edeltänyt tilanne, jossa heinolalaisten puolustaja keskittyi murjomaan kisalaista kulmassa. Samaan aikaan Henriksson teki maalin kaikessa rauhassa.

Maalivahdin vaihtokaan ei tuonut lisävireyttä vieraille, vaan loppuerä kului melkoisissa surffitunnelmissa. Loppulukemat olivat siis 5-1, ja kotijoukkueen päävalmentaja Glad oli tyytyväinen mies.

- Meillä oli selkeästi enemmän maalipaikkoja toisessa ja kolmannessa erässä kuin Peliitoilla. Teimme hienoja maaleja ja tulos tyydyttää. Lucenius oli hyvä varsinkin kahdessa viimeisessä erässä, totesi Glad.

Vieraiden päävalmentaja Petri Karjalainen oli myös osittain tyytyväinen.

- Olen ilmeeseemme tyytyväinen. Tämä oli hyvä kauden aloitus, vaikka tulos ei ollutkaan hyvä. Meillä oli tarpeeksi maalipaikkoja, muttemme hyödyntäneet niitä. Parempi joukkue voitti ja heidän nimimiehensä olivat kovia. Onnittelut heille siitä, päätti Karjalainen.

Kisan kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla SaPkoa vastaan. Peliitat puolestaan isännöi TUTOa.