Lempäälässä intensiteetti ja vauhti nousivat pintaan

Aleksi Luhtalammen 5-3-maali oli viimeinen niitti ottelulle.
Lempäälän keskiviikkoillassa pelattiin isoista pisteistä. LeKi metsästi kuudetta sijaa SaPKoa vastaan ja Peliitat taisteli viimeisestä pudotuspelipaikasta KeuPan ja Kiekko-Vantaan kanssa. Intensiivisten ja jännittävien vaiheiden jälkeen isännät hyödynsivät paremmin maalipaikkansa ja pokkasivat 5-3-voiton.

Peli säilyi jännittävänä koko ajan. Se olisi voinut kääntyä kummalle tahansa ja ratkaisu nähtiinkin vasta kolmannessa erässä, jossa vieraat tulivat ensin tasoihin Anton Ollikaisen maalilla, mutta isännät tekivät kaksi voiton taannutta maalia reilun yhdeksän minuutin välein, joilla kolme pistettä jäivät Lempäälään.

Kisan parhaina pistemiehinä kunnostautuivat hyökkääjät Valentin Claireaux ja Antti Mäkilä. Kumpikin iski tehot 1+1. LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi jakoikin kehuja työmyyräosastolleen, joka oli tällä kertaa suuremmassa roolissa kuin tavanomaiset pistenikkarit.

− Meidän neloskentältämme tuli isoja onnistumisia. Matias Simontaival ja Claireaux kuvastivat meidän laajuuttamme tänään. Puolustavalta puolelta löytyi voiton avaimet ja kiekollinen osasto otti askeleen taaksepäin.

Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi kehui myös omaa joukkuettaan ja totesi, että vielä on aikaa jäljellä pudotuspelihaaveiden elossapitämiseen.

− Ei tässä yrittämisen ja taistelun puutteesta voi ketään syyttää. Meillä on vielä unelma hengissä ja viikonloppuna on tulossa kaksi kovaa peliä. Nyt alkaa valmistautuminen siihen.

Pelistä ei uupunut vauhtia, tilanteita saati tunnetta

Yksi pelin kuvaavia ominaisuuksia oli runsas jäähymäärä. Minuutteja jaettiin yhteensä 38 kappaletta ja niihin sisältyi myös Ollikaisen ottama kymmenminuuttinen suunsoitosta. Vihellyslinja oli tarkka, eikä se aina miellyttänyt joukkueita tai yleisöä. Myös isäntien päävalmentaja Juujärvi totesi jäähyjen olleen isossa osassa.

− Molemmat joukkueet hölmöilivät jäähyjen muodossa. Linja oli selkeä, eikä sitä pystytty oppimaan. Meillä lisääntyi vähän järki viimeiseen erään ja pysyimme pois jäähyaitiosta. Lopulta tuo 5-3-ylivoimalla tehty maali ratkaisi tämän pelin.

Avauserässä nähtiin suurimman osan ajasta vaihtelevaa kiekkoilua, jota LeKi hienokseltaan hallitsi. Kumpikin joukkue pääsi useampaan kertaan ylivoimalle, mutta niiden laatu oli pääosin vaatimatonta, kuten koko illan aikana muutenkin.

Reilun kahdeksan minuutin kohdalla Peliitat sai kiekon maaliviivan tuntumaan ja tilannetta tarkisteltiin videolta, mutta maalia ei syntynyt. Sen sijaan LeKin Nico Lehto sai jäähyn maalin tahallisesta siirtämisestä.

Lopulta reilua minuuttia ennen taukoa maalihanat aukesivat. Vieraiden Christian Silfver laukoi kauniin maalin tolppien kautta sisään. 45 sekuntia tästä ja peli oli tasan. LeKin Simontaival katkaisi karkumatkan lyhyeen.

Kumpikin päävalmentaja sätti omiensa avauserää, eri syistä tosin.

− Meillä oli iskun paikka ensimmäisessä erässä, muttemme pystyneet sitä käyttämään. Siinä oli hölmöjä jäähyjä ja huonoa ylivoimaa, joka tappoi meiltä kiiman. Hidasta pelaamista ja sitä kautta se paikka jäi käyttämättä, isäntien Juujärvi totesi.

− Ensimmäinen erä oli vähän varovainen meiltä. Pikkuisen ujosteltiin ja katseltiin, että mitä tästä lähtee tulemaan, vieraiden Merikivi jatkoi.

Viimeiset erät toivat lisää maaleja

Peliitat meni johtoon toisen erän neljännellä minuutilla Tommi Tikan onnistuessa. Isäntien tasoitus tuli parisen minuuttia myöhemmin, kun Mäkilä onnistui. Tästä alkoi erittäin rikkonainen vaihe, jolloin jäähyjä sateli runsaasti, mutta maalihanat sulkeutuivat. Pelin intensiteetti ja vauhti eivät kylläkään kadonneet mihinkään.

Lopulta aivan erän lopussa LeKin Claireaux hyödynsi alivoimalla Peliittojen tunaroinnin ja karkasi yksin Antti Rautiolaa vastaan. Hallittu nosto maalin kattoon toi maalin johdon.

Päätöserään vieraat tulivat voimakkaasti ja tasoittivat Ollikaisen maalilla reilun kolmen minuutin jälkeen. LeKi ei tästä lannistunut, vaan meni uudelleen johtoon Tomi Iso-Mustajärven maalilla kolmisen minuuttia myöhemmin.

Kuten päävalmentajansa Merikivi totesikin, Peliitat oli hallitsevampi osapuoli kolmannessakin erässä isoja pätkiä peliajasta, kuten koko ottelussa. Laukauksetkin menivät vieraille lukemin 35-23. Tämä ei kuitenkaan lopulta riittänyt.

Peliittojen turmioksi koituivat kaksi peräkkäin otettua jäähyä päätöserän loppupuolella. LeKi rankaisi lopullisesti Aleksi Luhtalammen maalilla kahden miehen ylivoimalla. Peliitat ei silti luovuttanut. Se otti aikalisän ja maalivahti Rautiolan pois kahteen otteeseen, muttei enää pystynyt maalintekoon.

Isäntien päävalmentaja Juujärvi myönsi vieraiden laadun ja totesi, että parannettavaa jäi voitosta huolimatta.

− Tämä oli tärkeä voitto meille. Sen jälkeen jos katsoo tulosta, niin me voitimme. Työvoitto olisi ehkä kuulunut vierailijoille. He käyttivät painetilanteensa ja pelasivat korkealla riskitasolla.

− Me pystyimme käyttämään omat hetkemme ja tekemään tarvittavat maalit. Kyllä meille silti jäi paljon parannettavaa. Pienen tilan pelissä tämä oli askel siitä taaksepäin, mitä sen tarvitsee olla.

− Savonlinnassa kaukalo oli isompi ja pystyimme pelaamaan parempaa kiekollista peliä. Pelaajilla oli vähän harhakuvitelmia siitä, että se olisi samanlaista nytkin. Pelin luonne muuttuu, kun neliöt vähenevät.

Vieraskollega Merikivi manasi hävittyjä viimeisiä eriä.

− Kahdessa viimeisessä erässä olimme mielestäni parempi joukkue. Siinä oli muutama menetys ja maali, emmekä saaneet omista paikoistamme maaleja, niin näinhän siinä meinaa yleensä käydä.

LeKi jatkaa kuudennen sijan metsästystä runkosarjan viimeisessä ottelussaan lauantaina SaPKoa vastaan. Peliitat halajaa seuraavaksi pisteitä perjantaina KooKoon isäntänä.