LeKille jäi sarja-avauksesta luu käteen

Juujärvi vaatii jatkossa omiltaan enemmän.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
LeKi ja Peliitat kohtasivat toisensa edellisen kerran harjoitusottelussa vain viikkoa aiemmin. Silloin LeKi oli parempi maalein 7-2. Runkosarja-avauksessa tahtipuikkoa heilutti Peliitat.

Runkosarjan ensimmäinen ottelu ei tarjonnut huippupaikkojen ilotulitusta, vaan molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan omaa maaliaan tiukasti. Peliitat oli siinä tänään valovuoden edellä isäntäjoukkue LeKiä, ja se realisoitui myös valotaululle. 4-0-loppuluvut eivät jätä selittelyille sijaa.

−  Emme ansainneet tänään voittaa. Peliin lähtömme oli tänään sekava ja vain hetkittäin saimme hyvää peliä aikaan, manasi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

Ensimmäinen erä oli melko varovaista ja tunnustelevaa kiekottelua, mutta ottelun edetessä fyysisyys nosti päätään ja kolmannessa erässä nähtiinkin jo todellisia taistelupareja.

Mitä pidemmälle pelikello juoksi, sitä enemmän kaukalossa nähtiin turhautumisen merkkejä. Maalivahteja taklattiin melko surutta ja kostotoimenpiteet seurasivat perässä.

Esimerkiksi ottelun päätöserässä LeKin isokokoinen keskushyökkääjä Sami Laakso ja Peliittojen Niklas Westerlund kutittelivat maalinedustalla toisiaan. Hetkeä aiemmin vieraiden hyökkäyskalusto oli vyörynyt yli LeKin maalivahti Dominik Hrachovinan.

Piiri pieni pyöri

Ensimmäiset nyrkkihippasetkin nähtiin jo avausottelussa, kun LeKin Miika Heikkilä ja Joona Hiltunen purkivat tuntojaan pudottamalla hanskansa. Molemmille tuomittiin ulosajojen lisäksi pikkukakkoset poikittaisesta mailasta.

− Oman maalinedustan suojelu oli meiltä tänään Hiltusen ja Christian Silfverin johdolla loistavaa, ylisti Peliittojen pääkäskijä Lauri Merikivi

Peliitat tukkikin oman alueen keskustansa loistavasti, eikä Mestiksessä debytoineelle maalivahdille Emil Larmille tullut 40 torjunnasta huolimatta liian hikistä iltapuhdetta. LeKi joutui turvautumaan omaksi harmikseen liikaa pitkiin avausyrityksiin.

− Larmi oli tänään maalilla huikea. Todella upea Mestis-debyytti nuorelta maalivahdilta, ylisti Merikivi 18-vuotiasta veräjänvartijaa.

Jääkiekko on tälläkin kaudella maalintekopeli

− Tänään olisi voinut olla erinäköinen peli, jos olisimme saaneet käytettyä maalipaikat eduksemme. Tämä on meille yksilöinä ja joukkueena opin paikka, tuumaili Juujärvi joukkueensa tehottomuutta.

Peliitat teki muutaman erittäin hienon maalin Hrachovinan selän taakse. Ainakin ottelun avausmaali voisi olla suoraan itäeurooppalaisesta oppikirjasta. Kimi Koivisto ja Miika Roine sahasivat LeKi-puolustuksen halki, ja Roine siirsi kiekon lähes tyhjään maaliin.

Peliitat ratkaisi ottelun toisen erän kahdella pikamaalillaan, kun ensimmäisen maalin syöttänyt Koivisto sekä puolustaja Joonas Hurri tööttäsivät maalin mieheen.

Päätöserässä nähtiin tappeluiden ja kokoustamisen ohessa nähtiin yksi maalikin, kun LeKi haki tasoitusta ilman maalivahtia. Arttu Heikkinen sammutti kotijoukkueen toivonkipinän reilut kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

− Meidän kärkipelaajillemme taisi tulla tämän sarjan vaatimustaso yllätyksenä. Sen verran luokaton esimerkiksi päätöserän avausvaihto oli, vaikka olimme juuri tauolla sen tärkeyttä teroittaneet, puhisi Juujärvi taiston tauottua.

Joukkueet jatkavat taivaltaan perjantaina. Silloin LeKi matkustaa TUTOn vieraaksi Turkuun revanssin maku suussa viime kauden puolivälieristä. Peliitat puolestaan palaa Heinolaan, jossa vastaan asettuu K-Vantaa.