LeKi kaikessa tekemisessä edellä vierailijoita

MESTIS / Raportti
Aleksi Luhtalammen kenttä keräsi päävalmentaja Juha Juujärven kiitokset.
Kuva © Timo Savela
Lempäälän Kisa oli perjantaina aivan omaa luokkaansa Lempäälän illassa. Koko joukkueen leveydeltä tulleet ratkaisut ja periksiantamaton asenne olivat perjantaina LeKin voiton avaimia. Vierailija Peliitat oli jäljessä kaikessa tekemisessä koko ottelun ajan.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun kovalla intensiteetillä ja kulmakahinoita nähtiin runsaasti ottelun aikana. LeKi onnistui lopulta pehmittämään Peliitat tiukoilla painostusjaksoilla ja kliinisellä viimeistelyllä. 

Kisan päävalmentaja Juha Juujärvi oli erityisen tyytyväinen koko joukkueen leveydeltä saatuun suoritustasoon. 

− Aleksi Luhtalammen kenttä on pelannut nyt muutaman ottelun yhdessä. Aiemmissa peleissä ei ollut tullut onnistumisia, mutta nyt tuli. Todella hyvä peli heiltä. Koko joukkue laittoi itsensä likoon juuri sillä tavalla, jolla pitäisi suorittaa joka pelissä. 

LeKi oli koko ottelun ajan aktiivinen hyökkäyspäässä ja kaksi ensimmäistä maalia olivat seurausta hyvistä päätykiekkojen voitoista.

Erityisesti Luhtalampi oli perjantaina useasti oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tästä tuloksena kaksi hienoa osumaa. 

Dominik Hrachovina oli perjantaina ties kuinka monennen kerran tällä kaudella uskomattoman varmassa torjuntavireessä. Nuori maalivahti huokui ääretöntä itseluottamusta, ja välillä sai torjunnoillaan itsensä näyttämään jopa ylimieliseltä.

Hrachovina pystyy ottamaan ottelua kohden todella ison määrän laukauksia itseensä. Hän on todella nopea reagoimaan irtokiekkoihin ja kykenee akrobaattisiin suorituksiin maalin edustalla. Lienee vain ajan kysymys milloin tämä nuori mies nähdään Liiga-debyytissään.

Leikittelyä lempääläisittäin

Välillä tuntui siltä, että LeKi leikkii vieraansa kustannuksella. Niin paljon kotijoukkue oli perjantaina kaikessa tekemisessä ja itseluottamuksessa edellä Peliittoja. 

Tästä loistavana esimerkkinä toimi Jimi Santalan 4-0-osuma, jossa taitava puolustaja teki upean pyörähdysharhautuksen hyökkäyssiniviivalla, laukoi ranteella kohti Antti Rautiolaa, jonka kypärän kautta kiekko kimposi maaliin.

Tämän jälkeen heinolalaisten maalinsuulle vaihdettiin kakkosmaalivahti Heikki Tuomisto, joka torjuikin ottelun loppuun varsin mallikkaasti. 

Vierailijoiden keskittyminen murenee

Päätöserä oli ottelutapahtumien kannalta kosmeettinen. Peliittojen slovakkitähti Michal Kristofin turhautuminen omiensa surkeaan iltapuhteeseen oli silmiinpistävää. Kristofin suu paukkui jokaisen tilanteen jälkeen jokaiseen mahdolliseen suuntaan, ja miehen mennessä vaihtoon kyytiä sai milloin kentän laita milloin oma peliväline.

Peliittojen Anton Ollikainen hermostui kotijoukkueen Olli Henrikssoniin, mutta nyrkkihippasilta säästyttiin. Närää herättänyt tuomarikaksikko ohjasi riitapukarit istumaan pikkukakkosia. Ottelun alussa tuomariston linja oli salliva ja taklauspeli sallittiin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä herkemmin tuomareiden pillit lauloivat.

Huomenna uusiksi

Juujärvi oli silminnähden tyytyväinen voittoon, mutta muistutti, että huomenna on uusi peli ja tämän päivän peli ei silloin enää merkitse mitään. Peliitat-kollega Lauri Merikivi oli huomattavasti vähäsanaisempi. 

− Nyt on kaikilla joukkueen toimijoilla peiliin katsomisen paikka. Tämä esitys ei paljon naurata. Emme saaneet siirrettyä joukkueessa vallitsevaa ilmapiiriä jäälle ollenkaan.

LeKi jatkaa kauttaan lauantaina vierasottelulla KeuPaa vastaan. Peliitat isännöi Heinolassa KooKoota.

» Lähetä palautetta toimitukselle