Taas se päättyi 4-3

LeKin kultakypärä Lassi Mattila oli perjantaina vireessä.
LeKin ja KooKoon kauden kolmas kohtaaminen oli tiukka ja jännittävä ottelu. Hauska yksityiskohta on se, että kaikki kolme ottelua ovat päättyneet 4-3 LeKille, kerran varsinaisella peliajalla ja kaksi kertaa voittomaalikilpailussa, kuten myös perjantaina.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa. KooKoolta onnistui Jesse Jyrkkiö, mutta kaksi muuta yritystä LeKin maalivahti Andy Chiodo torjui. Kisalta onnistuivat puolestaan sekä Jussi Pesonen että Markus Korkiakoski ja vain yksi yritys epäonnistui, joten kotijoukkue vei mukaansa kaksi pistettä.

KooKoo oli ottelussa pääosin hallitsevampi osapuoli ja LeKin pelaajien jalka alkoi painaa jo pahasti kolmannessa erässä. Vierasjoukkueella olisi ollut mahdollisuus ratkaista peli viimeisessä erässä itselleen, mutta kotijoukkue taisteli urhoollisesti. Kisan peli oli muutenkin hyvin ailahtelevaa, sillä vahvoja vaiheita seurasivat lähes poikkeuksetta hetket, jolloin kotijoukkue oli aivan helisemässä vastustajan paineen alla.

Ensimmäinen erä oli tyypillinen pelille

Ensimmäinen erä oli suurimmalta osaltaan tasaista kiekkoilua. LeKi hallitsi peliä varsinkin erän alkupuolella, mutta tuloksenteko oli tuskaa. KooKoo sai otetta erän edetessä ja se kulminoitui Kisan Antti Hildénin ajassa 13.37 ottamaan jäähyyn.

Vieraat pyörittivät ylivoimaansa reilun minuutin ajan, kunnes verkko soi. Jyrkkiö pommitti kiekon viivasta ohi vahvassa maskissa olleen Chiodon. Maalin jälkeen Kisan peli meni aivan sekaisin. KooKoo hallitsi mielin määrin ja kotijoukkue oli hätää kärsimässä. Joukkue pääsi kuitenkin ylivoimalle aivan avauserän viime sekunneilla ja hyödynsi sen heti Aki Juuselan maalilla. Tämä tärkeä maali johdatti joukkueet tauolle lukemissa 1-1.

KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi manasi erien loppuja pelin jälkeen.

− Erien loput olivat tänään raskaita meille. Ensimmäisen erän lopussa kaveri sai 5-3-ylivoiman ja sen maalin myötä hyvä erämme valui vähän hukkaan.

Toinen erä toi runsaasti maaleja

Vierasjoukkue aloitti toisen erän todella vahvasti. Se pääsi kertaalleen ylivoimallekin ja hallitsi erän avausminuutteja. Puoltaväliä lähestyttäessä kotijoukkue sai taas paremmin juonesta kiinni ja teki 2-1-johtomaalin ajassa 29.21. Maalintekijä oli Lassi Mattila. Riemua ei kotiyleisön harmiksi kestänyt kuin reilut kaksi minuuttia, koska KooKoo tasoitti ajassa 31.46 Markus Västilän maalilla.

Vieraat saivat vahvan otteen taas maalinsa jälkeen ja kotijoukkue oli vaikeuksissa. KooKoo teki 2-3-johtomaalin ajassa 36.24 Jan-Mikael Juutilaisen ollessa maalintekijä ja tilanne alkoi näyttää vaikealta Kisan kannalta.

Kisa ei kuitenkaan lannistunut johtomaalista, vaan tasoitti vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Pesosen maalilla. Täten erätauko koitti lukemissa 3-3.

KooKoon päävalmentaja Juujärvi näki selkeän eron kahden ensimmäisen erän välillä.

− Ensimmäinen erä oli meidän, mutta LeKi nosti selkeästi tempoaan toiseen erään.

Ensin katkesivat sähköt, sitten maalihanat

Toisella erätauolla nähtiin huvittava tapahtumasarja, kun suurimmasta osasta hallia katosivat sähköt kokonaan. Ne olivat poissa lähes koko erätauon ja yleisö ehti jo ihmetellä, jatketaanko peliä. Kaikki saatiin kuitenkin kuntoon ja peli jatkui muutaman minuutin ylimääräisen tauon jälkeen.

Sähkökatko taisi viedä mennessään osittain myös Kisan puhdin. Kolmas erä oli kotijoukkueen osalta paikoin todella raskas ja vieraat hallitsivat erää suurimmilta osin. Kisa taisteli kuitenkin urhoollisesti ja maalilla Chiodo oli kuin muuri. KooKoo ei saanut hyödynnettyä hallintaansa ja peli siirtyi siten jatkoajalle ja lopulta voittomaalikilpailuun.

Jatkoaika oli tasaväkistä kiekkoilua ilman sen suurempia maalipaikkoja. KooKoo oli taas vähän hallitsevampi osapuoli, mutta Kisa pääsi koettamaan loppuratkaisua vain 17 sekuntia ennen loppua, kun kouvolalaisten Jari Kauppila joutui jäähylle. Otettu aikalisäkään ei auttanut kuitenkaan kuvioissa, vaan edessä oli voittomaalikilpailu. Siinä Korkiakoski ratkaisi lisäpisteen kohtalon lempääläläisille Chiodon ollessa toinen suuri sankari.

Kumpikin päävalmentaja oli tyytyväinen pelin jälkeen

KooKoon päävalmentaja Juujärvi oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Meillä oli aistittavissa kova nälkä ja kova työnteko. Tämä oli parempi peli meiltä kuin edellinen keskinäinen pelimme. Oli tässä parannettavaakin, olisimme muun muassa voineet lähteä nöyremmin liikkeelle. Ihan tyytyväinen pitää kuitenkin olla, saimme esimerkiksi 36 laukausta maalia kohti. LeKin kuuma ykkösnyrkki oli ratkaisevassa roolissa tänään. Huomenna Sportia vastaan meidän täytyy kuitenkin parantaa, Juujärvi päätti.

LeKin päävalmentaja Jarkko Glad oli tyytyväinen muun muassa kokeneempaan kaartiinsa.

− Meillä oli paljon tasonnostajia, muun muassa kokeneempi kaartimme Hildénin, Mattilan ja Pesosen johdolla. Myös maalivahtimme Chiodo oli hyvä.

− Tämä oli hieno ja tärkeä voitto meille. Pystyimme parantamaan muun muassa maalineduspeliämme. KooKoon kaksi ylivoimamaaliakin syntyivät blokkiemme kautta, joten alivoimiltammekaan ei oikein voinut vaatia enempää, ne toimivat hyvin, Glad totesi lopuksi.