Pikamaaleja ja tiukkaa taistelua Lempäälässä

Teemu Rinkinen iski hattutempun lauantaina.
LeKi ja KooKoo väänsivät tosissaan Lempäälän lauantai-illassa. Pelissä nähtiin tiukkaa taistelua ja hurja kolmas erä. Lopputuloksena oli viihdyttävä peli, josta kouvolalaiset nappasivat kolme pistettä mukaansa lukemin 2-5.

Peli oli tyyliltään hyvin vaihteleva. KooKoo hallitsi ensimmäistä erää vahvalla otteella ja pääsi myllyttämään yhteensä seitsemän minuuttia ylivoimaa, kun ensin Valtteri Järviluoma istui kaksi minuuttia ja reilut neljä minuuttia myöhemmin Sami Laakso lensi pihalle polvitaklattuaan KooKoon Ossi Ikosta. Ikonen hajotti tilanteessa polvensa pahasti.

Kouvolalaiset onnistuivat kuitenkin johtomaalin teossa, kun Joona Karevaara osui reilun kolmen minuutin kohdalla. Ylivoimilla tilanteiden luonti oli vaikeaa ja LeKillä oli paikoittain jopa paremmat paikat alivoimalla. KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa avauserään.

− Eilen oli aika hippailua TUTOa vastaan. Siihen nähden, kun katsoo sitä mitä saimme ensimmäisessä erässä aikaan, viesti oli mennyt perille. Vähän paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet saada suuremmankin eron kuin yhden maalin. Vastustajan maalivahti piti kotijoukkueen hyvillä torjunnoilla iskuetäisyydellä. Siitä eteenpäin peli oli mielestäni tasaista.

Kotijoukkueen päävalmentaja Juha Juujärvi yhtyi Mattilan mielipiteeseen.

− Olen Mattilan kanssa samaa mieltä, että alku oli vierailijoiden. Nälkäinen joukkue oli vastassa. Emme pystyneet puolustamaan tarpeeksi hyvällä liikkeellä ja KooKoo pääsi täydestä vauhdista vyörymään kohti maaliamme. Vähän oli arkaa ja yksi vastaan yksi -puolustuspelaamisen rohkeus oli heikolla tasolla.

Toinen erä oli LeKin

LeKi tuli aivan toisenlaisella vireellä toiseen erään. Joukkue sai paremman otteen pelistä ja hallitsi. Vetoja satoi roppakaupalla, mutta vieraiden maalivahti Frederic Cloutier oli mies paikallaan.

Hallinta ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja KooKoo kaatoi kylmää vettä isäntien niskaan Teemu Rinkisen 0-2-maalilla. Rinkinen oli muutenkin hyvässä vireessä ja iski hattutempun. Päävalmentaja Mattila jakoi hyökkääjälle kiitosta.

− Rinkisen kolme maalia lämmittävät mieltä. Mies kävi pitkän kuntoutuksen kesällä ja alkaa pikkuhiljaa löytää jyvän.

LeKin Juujärvi manasi joukkueensa viimeistelyvaikeuksia toisessa erässä.

− Peli parani selkeästi ja meillä olisi ollut mahdollisuus taistella voitosta tänään, esimerkiksi vähän paremmalla viimeistelyllä toisessa erässä. Meillä oli 16 vetoa maalia kohti. Meillä on kipsiä maalinteossa, varsinkin ykköskentän takana. Ei siitä ole kuitenkaan kuin viikko, kun heille tuli onnistumisia. En tiedä, mistä kipsi on jo uudestaan ehtinyt iskemään.

Villi kolmas erä

Harvoin on Mestiksessä nähty yhtä villiä kolmannen erän alkua kuin lauantaina Lempäälässä. Joukkueet iskivät kolme maalia 36 sekunnissa. Isännistä onnistui Miikka Männikkö ja vieraista Mikko Virtanen ja Rinkinen.

Kisan vahva vire suli osittain 0-4-tilanteeseen. Päävalmentaja Juujärvi harmitteli tilanteita, jotka johtivat neljän maalin takaa-ajoasemaan.

− Tällaista joukkuetta vastaan ei voi tulla noin helppoja maaleja kuin kolmas ja neljäs maali olivat. Kolmas maali oli vähän halpa alivoimataisteluun nähden. Hyvin pelanneelta maalivahdilta yksi lipsahti ja neljännen sössimme omiin.

Toisin kuin olisi voinut olettaa, LeKi pinnisteli kuitenkin vahvasti vielä vastaan. Henri Tuominen hyödynsi Cloutierin sekoilun maalin takana ja toi isännät kahden maalin päähän reilun kuuden minuutin kohdalla.

Lähemmäs isännät eivät kuitenkaan enää päässeet. Viimeinen erä tarjosi kuitenkin viihdettä koko rahan edestä. KooKoo puolusti johtoasemaansa tiukasti ja LeKi yritti päästä rinnalle. Ottelun 67 laukausta maalia kohti kertoivat omaa kieltään pelin kokonaiskuvasta. KooKoon Rinkinen niittasi vielä viidennen maalin tyhjiin ja kovaääninen faniryhmä sai juhlan aihetta.

Lehdistötilaisuudessa päästeltiin viimeiset höyryt

KooKoon päävalmentaja Mattila oli tyytyväinen joukkueen kokonaisesitykseen, vaikka kolmas erä ei oikein miellyttänytkään.

− Olimme äärimmäisen energisiä ja halusimme taistella irtokiekoista ja kamppailuista. Pystyimme pelaamaan hyvin paineen alla. Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

− Viimeinen erä oli erikoisten maalien erä. Jos ihan tarkkaan näin, niin molemmat maalivahdit pitivät siitä yhden maalin verran huolta.

LeKin päävalmentaja Juujärvi antoi kunniaa vieraiden puolustuspelaamiselle ja kehui myös omiaan.

− KooKoolla oli hyvä maalivahtipeli ja he auttoivat hyvin maalivahtia. Emme päässeet irtokiekkoihin käsin, vaikka saimmekin lähelle painetta. Emme pystyneet hakkaamaan irtokiekkoja sisään.

− Sillä lailla hyvä peli, että hyvin pelannut kärkijoukkue oli vastassa ja pystyimme kenttäpelissä heidät haastamaan miehekkäästi.

Kisan pelissä ottamat 35 jäähyminuuttia eivät kuitenkaan miellyttäneet.

− Paljon olimme jäähyllä tänään. Kovalla tunteella yritimme pelata ja vahinkoja sattui. Niistä tuli isoja rangaistuksia. Meillä oli kuitenkin hyvää alivoimapelaamista. Vähemmillä jäähyillä pitäisi kuitenkin pelata kärkijoukkuetta vastaan.

Pressitilaisuudessa puhututtivat myös Laakson viisiminuuttinen ja Ville-Vesa Vainiolan saama 2+2-minuuttinen jäähy korkeasta mailasta. Juujärvi oli tosin sitä mieltä, että Vainiola oli väärä mies jäähyllä. Laakson tilanne ei puolestaan ollut epäselvä. Otteluvalvoja oli varma tuomioiden oikeellisuudesta.

− Laakso yritti kovalla tunteella taklata. Hän tuli tilanteeseen ja yritti jarruttaa. Varmaan polvi osui, en epäile sitä. Ei kuitenkaan mitään jalan levittämistä, Juujärvi totesi.

KooKoon Mattila ei arvostanut Laakson taklausta.

− Laakso saisi ensin opetella taklaamaan, sitä kutsutaan taidoksi.