Kisan ankea syyskauden loppuosa sai piristystä

Markus Jokinen iski tiistaina voittomaalin (arkistokuva).
Kuva © Jaakko Stenroos
LeKi sai oikaistua viime aikojen kehnoa virettään komealla tavalla tiistaina. Mestiksen kärkijoukkue KooKoo joutui poistumaan Lempäälästä 1-2-tappio niskassaan kiihkeän pelin jälkeen.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä sen kolmannella minuutilla, kun LeKi-hyökkääjä Markus Jokinen pääsi iskemään komean syöttökuvion jälkeen, joka lähti jo Kisa-päädystä. LeKin päävalmentaja Juha Juujärvikin antoi kehuja maalista.

− Meidän näkövinkkelistämme hyvä viivelähtö, tulimme vauhdilla maalin takaa ja saimme suoran hyökkäyksen pohjaan asti. Jokinen on ollut loukkaantumisensa jälkeen yksi kärkihyökkääjistämme ja teki tärkeän maalin tänään.

Huomioonotettavaa on se, että KooKoollakin oli todella vahvat hetkensä ottelussa ja varsinkin ensimmäinen erä oli vahvasti kouvolalaispainotteinen. Isäntien puolustus kuitenkin kesti alkurynnistyksen, jonka myös KooKoon päävalmentaja Petri Mattila totesi.

− Kaksi erää oli ok-peliä, mutta tänään ok-peli ei riittänyt. Varsinkaan, kun emme käyttäneet niitä paikkoja, joita pystyimme luomaan, etenkään ensimmäisessä erässä.

Vaihtelevien tapahtumien ottelu

Ensimmäisessä erässä vieraat olivat selkeästi hallitsevampi osapuoli ja veivät laukauksetkin lukemin 14-4. Ratkaisuja ei kuitenkaan nähty edes ylivoimalla.

Isäntien päävalmentaja Juujärvi oli tyytyväinen avauserään vaikeuksista huolimatta.

− Ensimmäinen erä oli meiltä suunnitelman mukainen puolustustaistelu. Se jäi kuitenkin vähän araksi, emme saaneet karvauspeliämme oikealle tasolle. Annoimme KooKoon puolustajien kuljettaa kiekkoa punaviivan yli. Puolustimme huolimattomasti ja arasti.

Toisessa erässä oli nähtävissä jo selkeää muutosta. KooKoo meni johtoon toisella minuutilla Aki Kangasmäen maalilla, mutta LeKi tasoitti jo reilut kaksi minuuttia myöhemmin Jimi Santalan maalilla. Tämän jälkeen painostus vaihteli puolelta toiselle ja paikkoja luotiin kummallekin maalille. Vieraiden yhtä tilannetta tarkisteltiin videoltakin, mutta tuloksetta.

Tässä vaiheessa myös tunteet alkoivat nousta voimakkaammin pintaan. Sillä oli selkeä vaikutus loppupelin ajan. Ottelussa jaettiin yhteensä 11 kaksiminuuttista ja kaksi kymmenen minuutin käytösrangaistusta KooKoolle. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

Vieraiden päävalmentaja Mattila ei ollut tyytyväinen jäähyihin.

− Kaksi isoa rangaistusta eivät ole hyvä asia. Silloin, kun suu käy enemmän kuin jalat ja maila, ne ovat huonoja jäähyjä. Omalla tavallaan ne kertoivat siitä, että tämä oli meillä neljäs peli seitsemään päivään.

− Tämä loppurypistys on meillä tiukka. Alla on jo kolme kolmen pelin viikkoa. Ei se kuitenkaan selitä sitä, turhautumista tuli omaan tekemiseen. Ehkä ihan aiheestakin, pelaajat varmaan itsekin tunsivat, että asioita olisi voitu tehdä paremmin.

Kisan päävalmentaja Juujärvi puolestaan manasi joukkueen tekemiä virheitä.

− Tänään nämä virheet meinasivat ratkaista ottelun, mutta onneksi meillä oli maalivahti paikallaan ja pääsimme tasatilanteessa kolmanteen erään.

Loppu sisälsi draamaa ja selityksiä

Päätöserä alkoi Kisan voittomaalilla. KooKoo ei suinkaan luovuttanut, vaan haki voimakkaasti tasoitusta. LeKi puolestaan taisteli miehekkäästi ja sai varjeltua maalinsa takaiskuilta. KooKoo pääsi yrittämään vielä jopa kahden miehen ylivoimalla, tuloksetta.

Kisan kannalta loppu oli dramaattinen, kun joukkue teki ensin väärän vaihdon ja otti sitten joukkuerangaistuksen. Ottelun päättyessä se sai lisäksi kaksi kaksiminuuttista. LeKin päävalmentaja Juujärvi otti osan loppudramatiikasta omaan piikkiinsä.

− Tuota loppua täytyy pyytää julkisesti anteeksi joukkueelta, kun otin joukkuerangaistuksen. Mutta oli ehkä vähän aihettakin kuumentua. Siinä oli aika selkeät kaksi jäähyä, joita ei vihelletty. Onneksi äijät selvittivät sen ja saimme arvokkaan voiton.

Kaiken kaikkiaan Juujärvi oli kuitenkin tyytyväinen. Mies myös kehui monia pelaajiaan, kuten Patrik Lainetta ja Nico Lehtoa.

− Peli parani ottelun edetessä, se näkyy torjunnoistakin. Toinen erä oli meiltä jo miehekäs ja tasapainoinen erä. Siinä tuli kaksi kiekonmenetystä, toisesta tuli maali ja toista tarkistettiin videolta. Pieni kaukalo vaikeuttaa pelinopeuttamme. Nuorille pelaajille tulee siinä pelinopeudessa helposti virheitä, korjaan tässä vähän kirjoituksia aiheesta.

− Jos tässä on nyt ollut vähän sitä, että askelia on otettu taakse ja viimeksi aika isokin askel, niin kyllä tämä oli vähintään kahden askeleen arvoinen voitto ja askel eteenpäin.

KooKoon käskijä Mattila kirosi maaleihin johtaneita virheitä ja naurahti, että kauaa ei joukkueella jää aikaa murehtia tätä peliä.

− Tuli kaksi sellaista isoa virhettä, joista meitä kovalla kädellä rankaistiin. Ensimmäisessä maalissa oli miehenpitomerkkausvirhe ja toisessa maalissa oikea puolustaja oli puolivälissä kaikkiin niihin tehtäviin, mitä hänellä on. Hän ei ollut menossa eteen eikä taakse.

− Huomenna jatketaan. Käydään kotona laittamassa valot päälle, pestään hampaat ja jatketaan Savonlinnaan yrittämään uudestaan.