Vasta voittomaalit toivat eron Lempäälässä

Teemu Huttu oli ratkaisuroolissa keskiviikkona.
Kuva © Antti Varonen
LeKi ja KeuPa mittelivät Lempäälän keskiviikkoillassa numeroiltaan tasaisen, mutta pelitapahtumiltaan paikoittain melko selkeästi KeuPa-painotteisen ottelun. Kisa laittoi kuitenkin tiukasti kampoihin ja peli ratkesi vasta voittomaalikilpailussa vieraille lukemin 2-3.

Ottelun ratkaisu nähtiin voittomaalikisassa, kun KeuPan kaikki kolme laukojaa onnistuivat ja LeKiltä onnistui vain yksi yrittäjä. Lopullisen ratkaisun iski Teemu Huttu.

Jatkoaika oli myös lähellä tuoda ratkaisun. LeKi hankki itselleen vaikeuksia varsinaisen peliajan lopussa, kun Nico Lehto otti kaksiminuuttisen reilu minuutti ennen loppua. Kun tämä oli selvitetty, Jimi Santala joutui vuorostaan jäähypenkille. Kisa taisteli kuitenkin alivoimat miehekkäästi ja sai kehut päävalmentajaltaan Juha Juujärveltä.

− Alivoimamme antoi mahdollisuuden meille saada yksikin piste ja taistella voitosta sekä varsinaisen peliajan lopussa että jatkoajalla. Alivoimapelimme oli erittäin hyvää.

Keuruulaisten päävalmentaja Jussi Tupamäki harmitteli menetettyjä mahdollisuuksia.

− Ylivoimamme on ollut ihan hyvä, mutta tänään ei ollut ihan riittävän suoraviivaista. 4-3-ylivoimaa ei olla edes vielä harjoiteltu, sitä täytyy vähän parsia kasaan. Siksi en ottanut aikalisääkään, kun 4-3-ylivoimaa ei ole harjoiteltu, niin ei se paperillakaan parane.

Vauhdikas alku

Joukkueet eivät kauaa tuhlanneet avausmaalien teossa aikaa. Pelikello näytti vain 3.49, kun sekä Valentin Claireaux että Huttu olivat iskeneet jo maalit.

Avauserän alkupuolikas mentiin pääosin LeKin johdolla, mutta tilanne alkoi muuttua reilun 12 minuutin kohdalla, kun KeuPa pääsi ylivoimalle ja sai lopulta kiekon maaliinkin. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu maalia, koska tuomaristo oli tuominnut Kisan rikkeestä jo rangaistuslaukauksen ja peli oli jo poikki. Tilannetta tutkiskeltiin myös videolta.

KeuPan Huttu ei rangaistuslaukausta kuitenkaan saanut hyödynnettyä. Isännät menivät lopulta uudestaan johtoon aivan erän lopussa, kun Valtteri Järviluoma onnistui.

KeuPa asettui kuskin pukille

LeKi sai jatkettua vahvaa virettään toisen erän alussa ja hallitsi, mutta pian peli kääntyi sille mallille, jota se tulisi noudattamaan loppupelin. Vieraat olivat vahvoja ja hallitsivat peliä paikoin selkeästi, mutta isännät laittoivat tosissaan kampoihin. Maalinteko oli kuitenkin hankalaa. Vieraiden päävalmentaja Tupamäki oli tyytyväinen päästettyjen maalien määrään.

− Se, että pystymme pitämään vastustajan kahdessa maalissa, tarkoittaa, että annamme itsellemme mahdollisuuden voittaa.

Isäntien käskijä Juujärvi manasi menetettyjä paikkoja ja mahdollisuuksia, varsinkin Claireaux'n hukkaamaa huippupaikkaa aivan lopussa.

− Molemmilla oli hetkensä, paremmalla viimeistelyllä olisimme varmasti voineet voittaa tämän pelin. Niin olisi kyllä voinut KeuPakin voittaa varsinaisella peliajalla. Meillä oli huippupaikka lopussa kolmen pisteen voittoon.

Illan viimeinen varsinaisen peliajan onnistuminen nähtiin toisen erän puolivälissä, kun Matias Kiiskinen maalasi. Tämä antoi alkutahdit vieraiden vahvalle loppupelin hallinnalle. Tuloksenteko jäi kuitenkin piippuun, kahdeksan ylivoimaakin ja yksi rangaistuslaukaus tuottivat vain yhden maalin koko pelissä. Joukkueet laukoivat myös runsaasti, yhteensä 72 laukausta maalia kohti.

Isäntien päävalmentaja Juujärvi ilmaisi myös pettymyksensä erikoistilannepelaamisesta.

− Ylivoimalla emme päässeet irtokiekkoihin kiinni, sama asia vaivasi meitä läpi ottelun. Meillä oli monta läheltä piti -irtokiekkoa siinä, mutta tappamisen meininki jäi koko ajan vähän vajaaksi.

Päätöserässä KeuPan hallinta jatkui, mutta ilman tulosta. Pelin kuva säilyi muuttumattomana loppuun saakka toisen erän lopusta laskien ja lopulta vieraat saivat palkintonsa Hutun onnistuessa voittomaalikilpailussa.

Kummassakin leirissä löydettiin niin hyvää kuin huonoakin pelistä

LeKin päävalmentaja Juujärvi totesi, ettei joukkue ollut aivan parhaimmillaan keskiviikkona.

− Ottamatta mitään vastustajalta pois, emme olleet tänään kamppailupelaamisessa niin teräviä kuin mitä olimme edellisessä pelissä. Viisikon tiiviytemme vähän vuoti ja vastustaja pelasi hyvää kiekollista peliä viisikkomme läpi ajoittain. Saimme kyllä riistojakin, mutta niiden käyttö yhtä lukuun ottamatta ei ollut tapissa.

Mies oli kuitenkin myös osittain tyytyväinen.

− Hyvä, että saimme edes pisteen. Matka jatkuu kohti perjantaita, koetamme parantaa tiettyjä juttuja, mutta se lähtee pitkälti yksilötasolta.

KeuPan päävalmentaja Tupamäki löysi monia positiivisia asioita joukkueensa esityksestä.

− Tänään tykkäsin pääsääntöisesti meidän kiekollisesta pelaamisestamme. Alussa muutama vähän ylirohkea pelaaminen kostautui nopeina kääntöinä. Siitä huolimatta olen tyytyväinen kiekonhallintaamme näin pienessä kaukalossa.

− Olen tyytyväinen voittoon ja joukkueen suoritukseen kaiken kaikkiaan. Yksi parhaista vieraspeleistämme fyysisellä- ja liikkumispuolella. Siihen jätkät olivat valmistaneet itsensä hyvin, mies päätti.

LeKi jatkaa pelejään perjantaina vieraissa Peliittoja vastaan. KeuPa isännöi samana iltana JYP-Akatemiaa.