LeKi ryösti KeuPalta voiton avaimet ja heitti ne kaivoon

Karjalaista ei tappiosta voi syyttää. Hienosti pelannut maalivahti torjui peräti 36 kertaa.
Perjantai-illan kiekkonäytös avattiin komeasti Maamme-laululla Lempäälän Kisan jääkiekkojaoston 60-vuotisjuhlan kunniaksi. Itse kamppailu ei jättänyt juurikaan jälkipolville kerrottava, vaikka jännitys säilyikin viimeisille sekunneille asti.

KeuPa piti kiekkokontrollin itsellään läpi ottelun, mutta hukkasi voiton avaimet LeKin käytettyä tilaisuutensa ottelun loppuhetkillä. Lopulta jatkoajalle venynyt ottelu ratkesi Joni Mäkelän hivenen onnekkaalla maalilla lempääläläisten eduksi maalein 3-2.

Sekä LeKi että KeuPa lähtivät otteluun melko varovaisesti asemiaan hakien, eikä avauserässä nähty kovin vaarallisia maalintekopaikkoja.

Vierailija KeuPa tarjosi LeKille kuskin paikkaa heti alussa, kun Janne Pälve ja Juha Tarkkanen ottivat rangaistuksen mieheen. LeKin kahden miehen ylivoima ei kuitenkaan hyvistä yrityksistä huolimatta tuottanut kotijoukkueen toivomaa lopputulosta.

Heti KeuPan tultua täysilukuiseksi joutui LeKi kovan paineen alle, kun KeuPa myllytti kohti Dominik Hrachovinan vartioimaa maalia. Nuori maalivahti joutui esittämään muutaman paraatipelastuksen, jotta lukemat pysyivät avauserän ajan 0-0:ssa.

Toisessa erässä intensiteetti nousi uudelle tasolle

LeKi sai toiseen erään hyvän lähdön, ja puolestaan Antti Karjalainen KeuPa-maalilla joutui tiuhaan kiekkosateeseen. Ottelun avausmaali näki myös päivänvalon toisen erän avausminuuteilla, kun Antti Kauppila toimitti kiekon maalille, jossa mailoineen päivysti Miiko Hintz. Myös Markus Haapaselle kirjattiin osumaan syöttöpiste.

Maalin jälkeen LeKi sai otteen pelistä, ja hetken aikaa KeuPa oli helisemässä. Akseli Mattila tarjoilikin KeuPa-pelaajalle sananmukaisesti kilinää ja kolinaa taklaamalla tämän tyylikkäästi laitaan illan komeimmalla taklauksella.

LeKin hyvä jakso katkesi kuitenkin lyhyeen, kun vain muutama minuutti lempääläläisten osumasta oli vierailijoiden vuoro iskeä limppu sisään.

Joona Peränen oli unohdettu täysin yksin maalin eteen ja tämän haistoi juonikkaasti Paul Manushin, joka toimitti kiekon tekopaikkaan Peräselle. 24-vuotias jyväskyläläissyntyinen laitahyökkääjä ei erehtynyt, ja numerot olivat tasan 1-1.

Pelikatkot sekoittivat pasmoja − KeuPa ei kestänyt loppuun asti

LeKi sai seuraavassa hetkessä kokeilla jälleen kahdesti peräkkäin ylivoimaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään Karjalaisen selän taakse, vaikka LeKi hinkkasi hyökkäysalueella vaarallisesti joka suuntaan.

Lukuisat paitsiot ja pitkät kiekot häiritsivät peliä etenkin toisessa ja kolmannessa erässä ja tuntui, ettei kumpikaan joukkue onnistunut toteuttamaan omaa pelisapluunaansa sataprosenttisesti.

KeuPan 2-1 -johtomaalikin syntyi LeKin merkkausvirheestä, kun Jussi Viitanen oli unohdettu täysin yksin maalinedustalle. Hrachovina oli täysin voimaton Viitasen laukauksen edessä.

Kolmannessa erässä näytti pitkään siltä, ettei LeKi saisi kirivaihdetta silmään. Lopulta pitkä painostus ilman maalivahtia tuotti tasoituksen, kun Jimi Santala toimitti kiekon siniviivalta maalille. Irtokiekossa ensimmäisenä oli Santeri Vuoti  ja näin siirryttiin pelaamaan kolmella kolmea vastaan -jatkoaikaa.

LeKi oli jatkoajalla hallitsevampi osapuoli ja sortui ajoittain jopa liialliseen herkutteluun. Lopulta kuitenkin Mäkelän lavasta lähtenyt ratkaisu toi LeKille taisteluvoiton.

Joukkueiden harjoitusottelut jatkuvat siten, että KeuPa matkustaa ensi keskiviikoksi Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. LeKi puolestaan jää kotiluolaansa odottelemaan ensi torstain vastustajaansa Heinolan Peliittoja.