Kisa ei antanut keuruulaisille yllätysmahdollisuutta kotiavauksessaan

Toni Niemi kipparoi LeKin kotivoittoon lauantaina. (arkistokuva)
LeKi avasi uuden Mestis-kautensa kotiottelut 2-0 (1-0, 1-0, 0-0) - voitolla KeuPasta. Kisa oli ottelussa suurimman osan ajasta niskan päällä ja KeuPan kiri jäi piippuun hyvästä yrityksestä huolimatta.

LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen. Joukkueen tekemisessä oli tapahtunut selkeä parannus keskiviikkoiseen Peliitat-peliin verrattuna.

− Me olimme aivan eri ilmeellä liikkeellä kuin keskiviikkona. Saimme selkeämpää pelaamista ja pystyimme hyödyntämään neljää kenttää paremmin.

Juujärvi oli myös tyytyväinen joukkueen kokonaisilmeeseen, vaikka LeKille tyypilliseen tapaan miehistöön tuli muutoksia vielä aivan viime hetkillä ennen peliä.

− Olen myös tyytyväinen siihen, että olemme ennen kaikkea joukkue, vaikka tänäänkin vaihtui muutama pelaaja aamuharjoitusten jälkeen. Saimme yhtenäisen ryhmän kasaan ja joka äijä pelaa toisilleen.

KeuPan päävalmentaja Jussi Tupamäki oli tyytyväinen keuruulaisten kehityskäyrään alkaneella kaudella. Yksi iso murheenkryyni joukkueella on ollut suuret päästetyt maalimäärät ja siinä on Tupamäen mukaan nähty jo parannusta.

− Numerot kertovat ainakin sen, että nyt on menty vähän eteenpäin siinä teemassa, mitä on tässä ollut, eli omissa on kolahdellut vähän liikaa.

Kisa vei kaksi ensimmäistä erää selkeästi

Kisan hyvä vire näkyi ensimmäisistä hetkistä alkaen. Kahden ensimmäisen erän aikana kotijoukkue oli selkeästi vahvempi osapuoli ja pakotti vierailijat puolustuskannalle.

LeKi teki avausmaalinsa ensimmäisessä erässä reilun yhdeksän minuutin kohdalla. Puolustaja Jimi Santala sai kiekon hyökkäysalueella b-pisteen kaarella ja kieputteli itsensä lopulta maalintekopaikkaan. Santala päätti soolonsa hienoon laukaukseen ohi hyvin pelanneen KeuPa-maalivahti Erno Suomalaisen.

Suomalainen oli muutenkin yksi pääsyistä ottelun loppulukemille. Kisa pommitti maalia kohti yhteensä 37 laukausta, joista vain kaksi livahti maaliin. Suomalainenkaan ei kuitenkaan pystynyt torjumaan Markus Jokisen komeaa laukausta 2-0-maalissa toisen erän neljännellä minuutilla.

Kisan päävalmentaja Juujärvi manasi, että lempääläläisillä olisi ollut paikka ratkaista ottelu itselleen toisessa erässä. Sitä ei kuitenkaan käytetty.

− Toisessa erässä meillä oli vahva vaihe ja paikka niitata lukemat 3-0:aan. Emme siinä onnistuneet ja kahden maalin johdossa kolmannessa erässä emme passivoituneet liikaa, mutta vähän jouduimme välillä ottavaksi osapuoleksi. Puolustimme keskustaa hyvin ja ennen kaikkea jäähyittä.

KeuPa loi vielä kirin

Toinen ilonaihe keuruulaisilla illan pelissä oli selkeästi muuta peliä paremmin sujunut kolmas erä. Joukkue sai luotua maalipaikkoja ja pääsi kertaalleen ylivoimallekin. Kiri ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Joukkueen päävalmentaja Tupamäki näki selkeää kehitystä tälläkin saralla, mutta totesi myös samalla, että Mestiksen ja Suomi-sarjan välillä on selkeä ero muun muassa tilannenopeudessa.

− Loppua kohti pelimme parani selkeästi. Ehkä siinä alussa oli vielä vähän sellaista kunnioitusta, tai jotain muuta vastaavaa, ettemme ihan päässeet siihen peliin, mitä halusimme. Loppua kohden uskalsimme olla vähän rohkeampia ja tietyllä tavalla lähestyimme omaa peliämme.

− Tykkäsin siitä, että saimme kovaa joukkuetta vastaan luotua ihan kohtuullisen hyvin maalipaikkoja. Tässä pelinopeudessa niitä ei vain vielä pystytä vielä oikein hyödyntämään. Uudella sarjatasolla peli on pikkuisen nopeampaa ja vaikka pääset hyvälle maalipaikalle, maalinteko ei ole samanlaista kuin Suomi-sarjassa.

LeKi nappasi ottelusta kauden toisen voittonsa ja on nyt sarjassa sijalla kaksi. KeuPa majailee jumbona nollalla pisteellä. Kisa pelaa seuraavaksi Kiekko-Vantaata vastaan vieraissa keskiviikkona. KeuPa isännöi puolestaan samana päivänä Hokkia.