Törmäilyautoja ja terhakkaa toimintaa Lempäälässä

Saramäki rankaisi LeKiä kahdesti.
Lempäälän Kisan ja JYP-Akatemian välinen harjoitusottelu sisälsi jos jonkinmoisia tilanteita ja kommelluksia. Hienostelematonta kohnotusta sisältänyt peli päättyi vierailijoiden tyylipuhtaaseen voittoon.

Vierasjoukkueena kaukalossa viilettänyt JYP-Akatemia sai otteluun loistoalun, kun muutaman minuutin pelin jälkeen Taavi Tiala sai Dominik Hrachovinan torjuman irtokiekon b-pisteen kaarelle, josta hänen oli helppo työ laittaa lätty pussiin avausmaalin merkiksi. JYP-Akatemia painosti muutenkin vahvasti avauserässä ja LeKi oli paikoin omassa päässä hätää kärsimässä.

Keskialue pysyi kuitenkin tukossa molemmilta joukkueilta ja hyökkäyksiin lähdettiin päätykiekkoja viljellen. Parhaat paikat siunaantuivat lähinnä vastustajan kiekonmenetyksistä oman joukkueen pelisommitelmien sijaan.

Avauserän puolivälissä LeKi pääsi peliin sisään ja sai luotua painetta Veini Vehviläisen vartioimalle maalille. Tulosta isäntäjoukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, vaan Hrachovinan muutaman paraatipelastuksen jälkeen Kalle Saramäki pääsi yllättämään nuoren veskarin helpohkosti etukulmasta 2-0-maalin arvoisesti.

Kentän tapahtumat olivat kuin törmäilyautoradalta

LeKi tuli toiseen erään paljon paremmalla temmolla ja peli muuttui paljon fyysisemmäksi. Fyysisemmän pelin seurauksena logiikan puutteesta kärsineistä hyökkäyksistä muodostui lähinnä huvittavan näköisiä törmäyksiä ja omia aikojaan kaatumisia keskialueella.

Kotijoukkue LeKi pelasi nousujohteisen ottelun, muttei saanut toisessakaan erässä kuparista rikottua, vaan viimeiset ratkaisut jäivät aina liian hätäisiksi.

Toinen erä sisälsi myös muutaman läheltä piti -tilanteen, joista yhdessä JYP-Akatemian hyökkäyksen ajauduttua vauhdilla Hrachovinan maalille, oli maalikehikko kaatua nuoren tšekkiveskarin päälle. Sekä veräjänvartija että maaliverkko selvisivät tilanteesta säikähdyksellä.

Kolmas erä tarjosi kissa ja hiiri -leikkiä

LeKi sai heti päätöserän alkuun mainion tilaisuuden kaventaa tilannetta kahden ylivoiman avulla, mutta ratkaisut jäivät puuttumaan, vaikka peli pyörikin näppärästi jyväskyläläisten päädyssä.

Antti Kauppilan kavennettua lopulta alivoimalla tilanteeksi 1-2 iski Samuli Vuokniemi helponnäköisen osuman Hrachovinan selän taakse.

LeKi yritti vielä päästä peliin mukaan pelaamalla ilman maalivahtia, mutta lempääläläisten kaipaama maali tuli heidän kannaltaan väärään päätyyn, kun Sami Laakson väkivaltaisuusjäähyn aikana Saramäki iski illan toisella osumallaan vierasvoiton loppunumeroiksi 1-4.

Molemmat joukkueet jatkavat tiiviillä aikataululla, kun seuraavat harjotusottelut ovat ohjelmassa jo lähipäivinä. JYP-Akatemia kohtaa KeuPan kotonaan jo huomenna keskiviikkona, ja LeKi puolestaan matkaan Turkuun perjantaiksi, jossa isännän ominaisuudessa kaukaloon smirklaa TUTO.