LeKi vei nimiinsä "kuoleman kamppailun" - "Valmentajana toivoisi tarkempaa pelaamista"

Männikkö piti huolen siitä, että sarjapisteet jäivät Lempäälään.
LeKin ja JYP-Akatemian kohtaaminen oli ennakkoon erittäin tärkeä ajatellen Mestiksen putoamiskarsintaa. Ottelun kuva oli lopulta hieman erilainen kuin vastaavissa peleissä yleensä.

LeKi ja JYP-Akatemia ovat RoKin ohella kolme joukkuetta, joista yksi säilyttää suoran jatkopaikan Mestiksessä. Keskiviikkoillan kamppailussa ottelun tärkeys ei näkynyt ainakaan tarkkana pelaamisena, vaan maaleja nähtiin runsaasti molemmissa päissä kenttää. Loppulukemat olivat kolmen erän jälkeen isännile 6-3.

LeKi tuli otteluun selvästi valmiimpana ja joukkue sai hyviä hyökkäyksiä kohti Markus Ruusun vartioimaa maalia. Sami Holapalla ja Jimi Palannolla oli ottelun alkuhetkillä huippupaikat viedä LeKi johtoon, mutta hyökkääjien viimeistely ontui.

Jonatan Tanus avasi lopulta ottelun maalihanat, kun hän sai kiekon jyväskyläläisten maalin takaa ja suupaisi kiekon ohi Ruusun. Maalin jälkeen Akatemia otti kaksi peräkkäistä jäähyä, joiden ansiosta LeKi pääsi yrittämään kahden miehen ylivoimalla. Tulosta ei kuitenkaan tässä vaiheessa syntynyt.

− Kärkemme näytti tänään suuntaa. Aleksi Luhtalammen ketju oli hyvä ja Jere Rouhiainen sekä Atte Mäkinen raatoivat hyvin alivoimalla, kehui LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

Illan todellinen tehomies Miikka Männikkö viimeisteli illan ensimmäisellään lukemiksi 2-0, mutta Akatemian Riku Tiainen toi joukkueensa jälleen maalin päähän LeKi-vahti Dominik Hrachovinan haparoitua kiekon kainalostaan sisään.

Unelmamaali siivitti LeKin lentoon

Avauserän lopussa Antti Mäkilä lähetti korkean avauksen kohti JYP-Akatemian kenttäpäätyä. Kiekko putosi Miiko Hintzille, joka kiekotteli Manu Honkasen kanssa läpi hyökkäysalueen ja tulostaululle lukemat 3-1.

Toisen erän alussa JYP-Akatemia tuli vielä maalin päähän Samuel Ivanicin ruuhkaan lähettämällä laukauksella, mutta sen jälkeen LeKillä ei ollut ottelussa enää hätää.

− Meillä oli koko ottelun ajan riittävästi maalipaikkoja, vaikka laskimmekin ensimmäisen erän tilaston LeKin hyväksi 15-6, tuumasi JYP-Akatemian vastuuvalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Ottelu oli pitkään varsin katkonaista, eikä kumpikaan joukkue saanut selkeitä paineistusjaksoja vastustajan kenttäpäätyyn. Lisäväriä ottelu sai, kun Tanus neppasi illan toisella osumallaan nollakulmasta kiekon ohi hölmistyneen Ruusun.

Vielä, kun rullakiekon MM-kisoista tuttu Jimi Palanto runttasi tiukan laukauksen verkkoon toisen erän loppuhetkillä, oli LeKin 5-2-johto varsin turvallisen tuntuinen.

Epäonnistunut rangaistuslaukaus katkaisi kamelin selän

Jere Somero toi päätöserän alkuun JYP-Akatemian vielä kahden maalin päähän iskuetäisyydelle, mutta sen enempää maaleja jyväskyläläiset eivät ottelussa saalistaneet. Samuel Saloselle vihellettiin rangaistuslaukauskin, kun Rouhiainen rikkoi häntä selvässä maalintekotilanteessa. Hrachovina selvitti yrityksen kuitenkin helposti mailallaan.

− Maalit veivät tänään peliä. Valmentajan näkökulmasta olisi toivonut tarkempaa peliä. Melko vapautunutta kiekkoa "kuoleman pelissä", hekotteli Juujärvi.

JYP-Akatemia yritti vielä ottelun lopussa ilman maalivahtia, mutta Hrachovinan vuorenvarmat hanskatorjunnat ja Salosen tyhmä kaksiminuuttinen maalivahdin huitomisesta tyrehdyttivät kirin lopullisesti.

Männikkö iski vielä illan toisella maalillaan loppuluvut 6-3 tyhjään maaliin. Männikön koko ottelun saldo oli komea 2+3.

Mestiksen häntäpään taistelu tasoittui entisestään, sillä nyt JYP-Akatemia, RoKi ja LeKi ovat vain kahden pisteen sisällä toisistaan, kun sarjaa on jäljellä kolme ottelukierrosta kullakin.

− Enemmän laukauksia ylivoimalla ja tekemiseen on saatava lisää halua ja kiimaa, päätti Akatemian Ahvenjärvi.

Kiimaa ja halua illan joukkueiden osalta on havaittavissa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun JYP-Akatemia matkustaa Turkuun TUTOn vieraaksi ja LeKi isännöi Hermestä.