LeKi päätti harjoituskauden JYP-Akatemiaa terävämmin

Antti Hildén teki kaksi maalia johdattaen joukkonsa voittoon.
LeKi ja JYP-Akatemia päättivät harjoitusottelunsa Lempäälässä. Alussa terävämmin pelanneen LeKin ratkaisijaksi nousi pitkän sairauden jälkeen kaukaloon palannut Antti Hildén kahdella maalillaan. JYPin vahva loppukiri jätti miettimistä lempääläisille.

Lempäälän Kisa ja JYP-Akatemia ovat nyt niin valmiita Mestiksen runkosarjaan 2014-15, kuin vain mahdollista: molemmilla on takana noin kuukauden mittainen valmistautumisjakso harjoituspeleineen.

LeKi pelasi tuona aikana yhdeksän ottelua voittaen yhtä vaille kaikki. JYP-Akatemialla vastaava saldo oli kahdeksan peliä ja kolme voittoa. Viimeisen harjoituspelin Kisa vei kotonaan 3-2 (2-0, 1-0, 0-2).

Hildén palasi tehokkaana

LeKi sai mieluisan pelaajan takaisin kokoonpanoonsa, kun kokenut laitahyökkääjä Antti Hildén pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Pitkästä korvatulehduksesta ja sen sivuvaikutuksista kärsinyt Hildèn aloitti ykkösketjussa ja viimeisteli heti voittomaalin. LeKin riveissä pelasivat myös työttömät Miikka Männikkö ja Matias Myttynen sekä Ilveksen Jussi Pesonen ja Tapparan Patrik Laine.

Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta, ja vauhtia oli välillä järkeä enemmän. Kumpikaan ei päässyt pelillisesti kuskin pukille, ero tulikin Kisan paremmassa viimeistelyssä. Kun JYP-Akatemia jäi huonoille laukaisusektoreille, käytti LeKi omat paikkansa hyvin. Ensin Sami Laaksoa rikottiin, kun hän pääsi alivoimalla läpiajoon. Laakso viimeisteli rangaistuslaukauksen jäätävästi. Hildén avasi maalitilinsä ylivoimalla erän lopulla.

Akatemian avainpelaaja oli nuorten maajoukkuepuolustaja Sami Niku. Viime kaudesta isoja harppauksia eteenpäin ottanut kiekollinen puolustaja oli jyväskyläläisten avauspelaamisen kulmakivi ja ylivoimapelin pyörittäjä siniviivalla. Niku ja JYP-Akatemia pääsivät toisessa erässä LeKiä paremmin liikkeelle, mutta Kisa meni kuitenkin kolmen maalin johtoon. Hildén viimeisteli läpiajosta Akatemia-vahti Dennis Saikkosen längistä.

JYP-Akatemia hyödynsi Kisan löysäilyn

LeKi-maalilla Dominik Hrachovina oli kaksi erää ohittamaton maalillaan. Lähimpänä oli Akatemian ykkösketjun sentteri Valtteri Hotakainen, joka täräytti kahdesti vasempaan tolppaan. LeKi tuudittautui kolmen maalin johtoonsa, ja JYP-Akatemia iski kolmanteen erään terävästi.

Ensin puolustaja Joonas Erving rikkoi Hrachovinan nollapelin ja Olli Aitola kavensi tilanteeksi 3-2 kymmenen minuuttia ennen loppua. Näin pelin luonne oli kääntynyt hetkessä, ja LeKin paineensietoa testattiin toden teolla.

JYP-Akatemian kovan paineen ja kahden maalin jälkeen Kisa sai jäädytettyä ottelua pitkillä hyökkäyksillä ja aloitusvoitoilla. Moneen minuuttin ei JYP-Akatemia saanut vaarallisia tasoitusmahdollisuuksia. Vierailija sai vielä saumansa, kun valmentaja Jukka Ahvenjärvi otti Saikkosen maalilta pois kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua.

Kun vielä Jussi Pesonen otti jäähyn ampumalla kiekon LeKin vaihtoaitioon, pääsi aikalisän turvin JYP-Akatemia pelaamaan 23 sekuntia kuudella neljää vastaan. Ottelu huipentui LeKi-hyökkääjä Aleksi Luhtalammen heittäytymiseen laukauksen eteen vain sekunteja ennen summeria. Uhrautuva blokki pelasti LeKin eikä JYP-Akatemia saanut kiristään lopullista palkintoa. Näin LeKi kaappasi voiton kauden kenraalista eikä antanut Akatemialle revanssia keskiviikon harjoituspelistä.

LeKi aloittaa runkosarjansa keskiviikkona Heinolassa Peliittoja vastaan. JYP-Akatemia vierailee samana päivänä Keuruulla, kun KeuPa HT isännöi hurrikaanilaumaa historiansa ensimmäisessä Mestis-kamppailussa.